?>

Trabzonspor, Onuachu'yu arıyor

Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısına kötü başlangıç yapan Trabzonspor, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle yararlanamadığı golcü oyuncusu Paul Onuachu'yu arıyor.

Spor - 2 yıl önce

Trabzon

Sezon başladıktan sonra kiralık olarak İngiltere'nin Southampton takımından transfer edilen Onuachu, attığı gollerle takımına önemli katkı sağladı. Nijeryalı santrfor, forma giydiği 15 maçta rakip fileleri 9 kez havalandırarak takımının en golcü oyuncusu oldu.

Bordo-mavililer, Onuachu'nun gol attığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet yaşadı. Ligde 37 puanla 4. sırada yer alan bordo-mavili takım, Nijeryalı oyuncun gol attığı maçlarda 19 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle yararlanamadığı oyuncusunun yokluğunda 5 karşılaşmada ise 4 mağlubiyet, 1 beraberlikle sadece 1 puan elde edebildi.

Onuachu'nun gol attığı maçlar

Takıma geç transfer edilmesinden dolayı ligin 5. haftasında 3-0 kazanılan Beşiktaş maçında forma giymeye başlayan Onuachu, ilk maçında rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Trabzonspor, daha sonra Nijeryalı oyuncunun gol attığı maçlarda Pendikspor, TÜMOSAN Konyaspor (2 gol) ve Yılport Samsunspor'u 2-1, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 ve İstanbulspor'u 3-0 (hükmen) yenerken, Atakaş Hatayspor'a dış sahada 3-2 mağlup oldu. Bordo-mavili ekip, Onuachu'nun fileleri havalandırdığı EMS Yapı Sivasspor mücadelesini ise 3-3 beraberlikle tamamladı.

Onuachu'nun forma giymediği ikinci yarıdaki maçlar

En son Yılport Samsunspor ile oynanan ve bordo-mavili takımın 2-1 üstünlüğü ile sona eren erteleme karşılaşmasında görev yapan Onuachu, bu maçın ardından milli takım kampına davet edildi.

Bordo-mavili takım, Nijeryalı oyuncusundan yoksun olarak daha sonra çıktığı ikinci yarıdaki maçlarda Bitexen Antalyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak tek puanını elde etti. Bordo-mavili takım, bu karşılaşmanın ardından Galatasaray'a sahasında 5-1, deplasmanda Çaykur Rizespor'a 1-0, evinde Kasımpaşa'ya 3-2, İstanbul'da da Beşiktaş'a 2-0 yenilerek galibiyete hasret kaldı.

Onuachu'nun geç transferi nedeniyle bu oyuncunun oynamadığı ilk 4 haftada ise bordo-mavililer 2'şer galibiyet ve mağlubiyetle ayrılmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş, Trabzon deplasmanında galip geldi

2024-02-04 21:22 - Spor

Tarım ve hayvancılık sektörü, İzmir'deki fuarda buluştu

2024-01-30 15:37 - Ekonomi

Türk şirketine ABD'de "en iyi tabanca" ödülü

2024-01-30 17:22 - Teknoloji

İtalya'da çiftçiler protestolarını, traktör konvoyuyla başkent Roma'ya taşıyor

2024-02-05 23:17 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay ve İskenderun'daki hastanelerde tedavi gören hastaları ziyaret ett

2024-02-04 11:18 - Gündem

BM raportörlerinden, UNRWA'yı tamamen gayrimeşru hale getirmeye yönelik çabalara sert tepki

2024-02-02 18:57 - Dünya

Konyaspor-Başakşehir: Pin Up Cazino'da Detaylı Analiz

2024-01-31 09:18 - İnsan&Hayat

KKTC, BMGK'nin Barış Gücü'nün görev süresini uzatmasına tepki gösterdi

2024-01-31 20:42 - Dünya

İtalya Başbakanı Meloni'ye göre AB, tarım politikalarında "hatalar yapıyor"

2024-02-01 20:52 - Dünya

Nogay Kalkınma ve Eğitim Vakfı 'NOGAY-EV' Ankara’da kuruldu

2024-01-31 08:58 - Özel Haber

İlgili Haberler

Mehmet Kaya, Gençlerbirliği'ne 400 milyon lira bağış vaadinde bulundu

16:58 - Spor

Erciyes, Diplomatik Kayak Yarışı'na ev sahipliği yapacak

15:27 - Spor

Formula 1'de Katar GP'si şampiyonu belirleyebilir

13:47 - Spor

Depremde kaybettiği babası için çıktığı tatamide başarıdan başarıya koşuyor

12:58 - Spor

Milli para atıcı Yusuf, nişangahına 2026 Avrupa Para Atıcılık Şampiyonası'nı koydu

12:42 - Spor

Günün Manşetleri

Putin: Ukrayna yönetimiyle anlaşmalara imza atmanın anlamı yok

18:48 - Dünya

Adana'da tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleriyle 8 bin kişiye istihdam sağlanacak

18:23 - Ekonomi

RTÜK'ten 3 televizyon kanalı ve 2 radyoya ceza

17:32 - Gündem

AK Parti Grup Başkanı Güler: Trafikte yol kesme eylemini müstakil bir suç olarak düzenliyoruz

17:27 - Siyaset

Gine Bissau'da General Horta N'Tam, cumhurbaşkanı olarak yemin etti

17:02 - Dünya