?>

Depremlerde 27 yakınını kaybetti, sağlık hizmetlerinin aksamaması için görevinin başına koştu

Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş'ta İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve kurumun Destek Hizmetler Başkanı olarak görev yapan Palabıyık, sağlık hizmetlerinin aksamaması için gösterdiği fedakarlıkla adından söz ettiriyor.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş

Geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş'ta İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve kurumun Destek Hizmetler Başkanı olarak görev yapan İbrahim Palabıyık, afette 27 yakınını kaybetmesine rağmen sağlık hizmetlerinin aksamaması için gösterdiği fedakarlıkla adından söz ettiriyor.

Şu an Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başmüdürü olarak görev yapan İbrahim Palabıyık, AA muhabirine, ilk depremde ailesiyle evde olduğunu ve onları güvenli bir yere bıraktıktan sonra görevinin başına, İl Sağlık Müdürlüğüne koştuğunu söyledi.

İlk olarak Kriz Koordinasyon Merkezi'ne gittiğini ifade eden Palabıyık, "Depremin ilk anında tabii hastanelerde iletişim altyapısı ve operatörlerin birçoğunun baz istasyonlarının devre dışı kalması nedeniyle iletişim altyapısı çökmüştü. Direk hastanelerle iletişim kurmaya ve hastanelerin durumuyla ilgili rapor almaya, hasar tespit çalışmalarına başladık. İkinci günü ilçelere çıktık, dolaşmaya başladık. Oradaki durumu tespit ettik, süreçlerle ilgili bilgi almaya başladık, eksikliklerini gidermeye çalıştık. Zor bir andı." dedi.

Palabıyık, depremlerde yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken işini de eksiksiz yapmaya çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz de canlarımızı kaybetmiştik, bizim de içimiz ve ciğerimiz yanıyordu ama devletimiz bizden görev bekliyordu. Bize bu vatanı yurt yapan atalarımız Kurtuluş Savaşı'nda savaşmaya yakınını, eşini, dostunu, kardeşini, çocuğunu bırakıp gitmişlerdi. Bizim de bu afet savaşımızdı. Bizim cenazemiz de olsa çalışmak zorundaydık. Bu motivasyonla depremin ilk anından bugüne kadar hep çalıştık. Allah'a şükür o süreçler geçti gitti. Çok acı ve zor süreçlerdi. Benim özel bir durumum vardı. Depremde 27 yakınımı kaybettim. İçinde abim, kız kardeşim, yeğenlerimin olduğu birinci derece akrabalarımın şehadet haberlerini aldım. Abimin cenazesine katılamadım, kız kardeşiminkine katıldım. Yeğenlerimin bir kısmına katıldım, diğerlerine katılamadım çünkü o süreçte cenazelere katılmam burada birçok şeyi aksatabilirdi, hastanenin yakıtı bitebilirdi, ilaçla ilgili sorun olabilirdi. Bir sürü insanın canını kurtarabilirdik."

"Çok zordu, kelimelerle anlatmak imkansız"

Palabıyık, destek ekipleri geldikten sonra kendisine görevi bırakabileceğini söylemelerine rağmen bu teklifi kabul etmediğini kaydetti.

Palabıyık, ağabeyinin cenazesine katılamadığını anlatarak, "Onu kelimelerle ifade edebilmek ve anlatabilmek mümkün değil, kelimeler kifayetsiz kalıyordu. Ben 90 gün kurumda kaldım. Sabah 8'de mesaimize başlıyorduk, gece 12-1'lere kadar kalıyordum. Personelimizi ekipler haline çalıştırıyorduk çünkü onların da yakınlarının yanında bulunması gerekiyordu. Çok zordu, kelimelerle anlatmak imkansız. Bizler burada afeti yaşadık, gördük." ifadelerini kullandı.

Acının hiçbir zaman hafiflemediğini sadece insanların buna alıştığını söyleyen Palabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamayız. Yaralarımız yavaş yavaş sarılmaya başladı. Şehrimizde insanların barınma sorunları çözülmeye başlandı, normale dönmeye başladı. Bu biraz acılarımızın hafiflemesini sağlıyor. Unutamıyoruz ve unutmamız mümkün değil. 6 Şubat yaklaşıyor. O kadar yoğun bir duygusallık yaşıyoruz ki o geceyi nasıl yaşarız, o gece uyumamız mümkün değil. Her an kaybettiğimiz canlar aklımıza geldiğinde beton üzerine yıkılırken, enkazın altında beklerken nasıl acılar çektiler ve neler yaşadılar. Bu düşünceler bizim yaramızı kanatıyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye'nin kuzeyinde 13 terörist etkisiz hale getirildi

2024-01-31 12:57 - Dünya

Ağrı Dağı'nın karla kaplı eteklerine yaban hayvanları için buğday bırakıldı

2024-02-02 11:42 - Çevre-Hayat

PFDK, Süper Lig'den 7 kulübe para cezası verdi

2024-01-30 15:48 - Spor

BAE ile enerji işbirliğinin yeni teknolojilere kapı açması bekleniyor

2024-02-01 12:08 - Teknoloji

Termometrelerin gece eksi 31'i gösterdiği Ardahan buz kesti

2024-01-31 11:08 - Çevre-Hayat

Suriye'nin doğusunda İran destekli grupların bulunduğu çok sayıda yer vuruldu

2024-02-03 00:53 - Dünya

Depremde zarar gören Hatay'ın tarihi meclis ve valilik binaları yeniden inşa edilecek

2024-01-30 13:32 - Gündem

Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, ligde PAOK'a 2-1 yenildi

2024-01-29 00:27 - Spor

Karla kaplı Kars, Türkiye Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

2024-01-31 12:17 - Spor

Dolmuş şoförünün keçiye mey çaldığı görüntüler sosyal medyada beğenildi

2024-01-29 17:13 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Muğla'da tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları denizle buluştu

21:28 - Gündem

Gökçeada'da kuvvetli sağanak sonrası su kesintisi yaşanıyor

18:52 - Gündem

Nusret-2025 Davet Tatbikatı'nda savunma sanayi firmaları sunum yaptı

17:38 - Gündem

Yüzyılın Konut Projesi'nde Ankara'daki örnek konutlar görüntülendi

15:53 - Gündem

Bilecik'te şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel ulaşımı aksattı

15:37 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış alması tartışılıyor

21:38 - Dünya

Kendi meydanında uyanmak -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

20:02 - En Son Yazılar

Denizli'de anıta çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

19:38 - Asayiş

Ateşkesin ardından yıkılan evine dönen Gazzeli Ummu Kusay: Her şeyimizi kaybettik

19:28 - Dünya

Gökçeada'da kuvvetli sağanak sonrası su kesintisi yaşanıyor

18:52 - Gündem