?>

Kesin seçim sonuçları bugün açıklanacak

YSK Başkanı Güven, olağanüstü bir durum olmazsa seçim sonuçlarını bugün açıklayacaklarını söyledi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Siyaset - 7 yıl önce

ANKARA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçimlerle ilgili itiraz sürecinin bugün tamamlanacağını hatırlatarak, "Bugün itiraz gelirse ona da bakacağız. Sonuçlandırırsak ve olağanüstü bir durum olmazsa bugün saat 17.00 itibarıyla seçim sürecini tamamlamak istiyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmazsa 17.00'den sonra sizlere kesin seçim sonuçlarını açıklarız." dedi.

Güven, YSK binasına girişinde basın mensuplarının soruları üzerine, 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne yönelik, YSK'ye yapılacak itirazların son günü olduğunu belirtti.

Bugün herhangi bir itiraz gelip gelmeyeceğini bilmediğini ifade eden Güven, "Bugüne kadar 13 İl Seçim Kurulu kararına karşı itiraz geldi ve bunları sonuçlandırdık. Bugün itiraz gelirse ona da bakacağız. Sonuçlandırırsak ve olağanüstü bir durum olmazsa bugün saat 17.00 itibarıyla seçim sürecini tamamlamak istiyoruz. Herhangi bir sıkıntı olmazsa 17.00'den sonra sizlere kesin seçim sonuçlarını açıklarız. Resmi Gazete'ye göndereceğiz ve Sayın Cumhurbaşkanının mazbatasını da Meclis Başkanımıza takdim edeceğim." diye konuştu.

Erken seçim tartışması olduğu belirtilerek, YSK'nin bir erken seçime hazır olup olmadığı sorusuna Güven, "Arkadaşlar, o benim işim değil. Biz her seçim bittiğinde bir sonraki en az iki seçimlik malzememizi hazırlarız. Bunu her zaman söylüyorum. Ama erken seçim kararı alıp almamak benim işim değil. O siyasi iradenin işi. YSK her zaman hazır durumda olmak durumundadır. Bugüne kadar hep hazır olduk. Bundan sonra da hazır olacağız." yanıtını verdi.

Güven, seçim sürecinin tamamlanmasının ardından sonraki seçimlerle ilgili eksikler ve ihtiyaçlar konusundaki çalışmalarının devam edeceğini, bunun rutin işleri olduğunu kaydetti.

AA

Haftanın Öne Çıkanları

Görüntüsünü 'montaj' diyerek reddetti

2018-06-28 19:57 - Genel

Ruhani'den ABD'ye 'petrol' tehdidi

2018-07-03 19:12 - Dünya

'Ülkeler içe kapanıyor, biz kendimize güveniyoruz'

2018-06-28 03:32 - Gündem

Beto'dan Ronaldo-Messi kıyaslaması

2018-06-28 19:35 - Spor

Belçika'da Müslüman kızın vücuduna haç çizdiler

2018-07-04 02:52 - Dünya

Darbenin 5. yılında Mursi hakkındaki davalar

2018-07-03 15:02 - Dünya

ABD Senatosundan Putin'e 'başkanlık seçimlerini etkileme' suçlaması

2018-07-04 03:32 - Dünya

Sivas olaylarında ölenler anıldı

2018-07-02 17:32 - Gündem

Sinemada komediye yoğun ilgi

2018-07-03 15:02 - Kültür Sanat

Yaralı Filistinli genci öldüren İsrail askerine 'çoşkulu' karşılama

2018-07-04 06:32 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin hasretini çektiği büyük ve güçlü Türkiye'ye kavuşmamıza çok az kaldı

19:23 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile telefonda görüştü

18:04 - Siyaset

Bakan Yerlikaya: Orman yangınlarıyla mücadele herkes büyük bir özveriyle görev yaptı

18:17 - Siyaset

Bakan Kurum: Bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir'de temelleri atacağız

17:48 - Siyaset

Türkiye, İtalya ve Libya İşbirliği Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi

17:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kamçatka'da bir saat içinde büyüklükleri 5 ila 6,2 arasında değişen 3 deprem yaşandı

01:27 - Dünya

Yunanistan-İsrail voleybol maçında Filistin bayrağı açanlara polis müdahalesi

01:23 - Dünya

Konya'da etkili olan sağanak sele dönüştü

01:07 - Gündem

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, NeXT Sosyal'i anlattı

00:33 - Gündem

Suriye'de günlük elektrik kullanım süresi yaklaşık 10 saate yükselecek

23:13 - Dünya