AK Parti Sözcüsü Çelik, 11. Genç Türkiye Forumu'na katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 11. Genç Türkiye Forumu'na katılan gençlerin değerlendirmelerinin, yapılan soru-cevapların siyasi çalışmalarında yol gösterici olacağını belirtti.

Siyaset - 8 ay önce

Şanlıurfa
Çelik, Türkiye Gençlik STK'leri Platformu (TGSP) tarafından "Gençlerin Terörsüz Türkiye Algısı" temasıyla Şanlıurfa'da düzenlenen 11. Genç Türkiye Forumu'na katıldı.
????
Basına kapalı düzenlenen ve moderatörlüğünü Dilara Sayan'ın yaptığı genel müzakere oturumuna katılan Çelik, çıkışta gazetecilere değerlendirmede bulundu.
TGSP'nin çeşitli masalarda gündem başlıklarıyla çalışma yaptığını belirterek, "Burada Terörsüz Türkiye başlığı adı altında terör ve psikoloji, dış politika, ekonomi, çeşitli psikolojik süreçler gibi çok boyutlu, gerçekten literatüre hakim olanların bileceği, inceliklerle donanmış birçok çalışma, çeşitli workshoplar halinde, çeşitli masalarda gençler tarafından dün gerçekleştirilmiş." dedi.

Çelik, bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan soruları cevapladıklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ortaya çıkan tablo, gerçekten genç arkadaşlarımızın, genç kardeşlerimizin Türkiye'nin temel meseleleri, sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi meselelerle ilgili her birinin biraz siyasal özgü olarak fikirlerini ortaya koydukları, fikirlerini net bir şekilde tartıştıkları, bunları soruya çevirdikleri, neredeyse her bir konuyu 180 derece çerçeveleyecek şekilde, 360 derece görecek şekilde bir performans ortaya koydukları bir toplantı oldu. Gerçekten sorular son derece kapsamlıydı ve son derece incelikliydi. Bu soruların belli çalışmalar neticesinde yapıldığı ve bu çalışmaların neticesi olarak ortaya çıktığı çok belli. O yüzden bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum."

Çelik, gençlerin çalışmalarının kendilerine siyasette yol göstereceğini, yol haritalarının güncellenmesi bakımından bunları ele alacaklarını ifade etti.
Forumun Şanlıurfa'da gerçekleşmesinin ayrı bir kıymeti olduğuna dikkati çeken Çelik, "Buradaki misafirperverlik, organizasyon ve genç arkadaşlarımızın Türkiye'nin her yerinden katılmış olması büyük bir zenginlik. Benim için de son derece farklı ve son derece verimli bir deneyim oldu." diye konuştu.
Programa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, TGSP Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu, gençler ve davetliler katıldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çorum'da eskiyen kıyafetler ebru desenleriyle yenileniyor

2025-11-26 13:12 - Çevre-Hayat

Sosyal medyada 'buluşma tuzağı' kuran dolandırıcılık çetesi çökertildi

2025-11-26 12:28 - Asayiş

Cübbeli Ahmet’in Kızılbaş İtikadı -Prof. Dr. Bedri Gencer yazdı-

2025-11-24 12:07 - En Son Yazılar

Saatçi Yakup usta Fethiye'de 54 yıldır saatlere ayar veriyor

2025-11-30 15:02 - Kültür Sanat

Galatasaray-Union SG maçını İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek

2025-11-23 16:53 - Spor

Kızılay Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanlığından Öğretmenler Günü ziyareti

2025-11-24 18:18 - Gündem

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, İstanbul'da Kutsal Ruh Katolik Kilisesi'nde hitapta b

2025-11-28 10:23 - Gündem

Bu yıl yaşanan zirai don nedeniyle üreticilere 23 milyar liralık hasar tazminatı ödendi

2025-11-30 11:12 - Ekonomi

Siber suçlarla mücadele operasyonlarında 346 şüpheli yakalandı

2025-11-30 12:52 - Asayiş

İstanbul'daki yasa dışı bahis gelirlerini aklama soruşturmasında 25 şüpheli yakalandı

2025-11-25 09:32 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Havalimanlarımızın yıllık yolcu kapasitesini 55 milyondan 397,4 milyonun üzerine çıkardık

11:08 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Nahda Hareketi lideri Gannuşi'ye ilişkin açıklama

10:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar: Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı, 25 yıllık bir hikayeyle bu

21:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a "Hürmüz Boğazı'nda daha büyük bir yanlış hesa

11:52 - Dünya

ABD'de veri merkezleri elektriğini üretmek için 90 gigavatlık kapasite planlıyor

11:47 - Ekonomi

TCMB Başkanı Karahan: 2026 yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 28 olarak yukarı yönlü güncelledik

11:42 - Ekonomi

Fransa'da rekor seviyedeki sıcaklar nedeniyle 50 vilayette turuncu alarma geçildi

11:38 - Dünya

Demir yolu taşımacılığına yönelik yılın ilk yarısında 91 denetim yapıldı

11:33 - Ekonomi