?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye sürecinin başarısı için kararlılığımız tamdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörsüz Türkiye sürecinin başarısı için iktidarımızın da ittifakımızın da devletimizin de kararlılığının tam olduğunun bilinmesini isterim" dedi

Siyaset - 3 gün önce

İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her detayıyla irfan hazinesi, her veçhesiyle hikmet nişanesi, hem ilmin hem de alimlerin şehri İstanbul'da katılımcılarla bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşadığını söyledi.

Temelleri 2017 yılında atılan, ilki 2019'da düzenlenen, bu yıl dördüncüsü tertiplenen İlim Yayma Ödülleri vesilesiyle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, İstanbul'un yanı sıra farklı şehirlerden ve yurt dışından programa teşrif eden misafirlere, "Hoş geldiniz." dedi.

<br class="k-br" />Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;"İlim Yayma Ödülleri'nin uluslararası bir hüviyet kazanacağını, dünyanın dört bir yanına ulaşacağını memnuniyetle öğrendim. Niçin bizim Nobel'imiz olmasın?Gezi olaylarında İstanbul'a kamp kuran uluslararası medya kuruluşları, Gazze'de 270'i aşkın gazeteci öldürülürken meslektaşlarının haberini bile yapmadıİsrail uyduruk sebeplerle ateşkesi ihlal ediyor. Hamas'ın provokasyonlara rağmen ateşkesin korunmasında sabırlı bir yaklaşım içinde olduğunu görüyoruzMilletimizin mazlum Filistin halkıyla dayanışmasını engellemek için sosyal medyada ve siyonist basın yayın organlarında dezenformasyon kampanyası yürütüldüSanal alemde kendini muhalif lanse edenlerin önemli bir kısmının Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapan FETÖ'cü hainler olduğu anlaşıldı86 milyonla birlikte kendini bu topraklara ait hisseden 10 milyonları da yanımıza alarak hep beraber yepyeni bir destan yazmaya başlayacağızTerörsüz Türkiye sürecinin başarısı için iktidarımızın da ittifakımızın da devletimizin de kararlılığının tam olduğunun bilinmesini isteriTürkiye bir yola girmiştir ve bu yol bizi terörün olmadığı, her karışında kardeşliğin ve huzurun egemen olduğu bir menzile götürecektirYarım asırlık bir tezgahı bozma çabalarımızın kan, gözyaşı ve çatışmadan beslenen hangi güçleri telaşlandırdığını çok iyi biliyoruz(Terörsüz Türkiye) Hedefe yaklaştıkça sabotajların, medya operasyonlarının, siyaset ve sosyal mühendislik faaliyetlerinin artacağını görebiliyoruz"

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

"İlim meclisi" olarak gördüğü bu törene emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, gerek Türkiye'de gerekse dünyanın farklı yerlerinde akademik faaliyetler icra eden, emeğini, gayretini, cehdini, alın ve fikir terini ilmi çalışmalara teksif eden akademisyenlere selam, saygı ve muhabbetini iletti.

Tören vesilesiyle üç farklı kategoride ödülleri takdim edilen bilim insanlarını tebrik eden ve nice muvaffakiyetler dileyen Erdoğan, "Büyük Ödül" kategorisinde ödül alan bilim insanı ile yaşadığı diyaloğu aktardı.

Erdoğan, "Sizi daha önce tanıyordum." dediği akademisyenin, "Bu dördüncü ödül alışım." yanıtını verdiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük Ödül sahibi olan hocamız aynı zamanda bir de vakıf tarafından tabii 5 milyon lira ödülle mükafatlandırıldı. Diğer hocalarımız da ikişer milyon ödülle taltif edildi. Bunlar da bizim için ayrı bir gurur vesilesi." ifadesini kullandı.

Yeni ve nitelikli eserleriyle bir yandan bilim müktesebatına katkılar yapan, diğer yandan gelecekteki çalışmaların önünü açan ilim erbabına kendisi ve Türk milleti adına şükranlarını sunan Erdoğan, "Cenabı Mevla sizlerin bu emeklerinizi hayra vesile kılsın. El-Alim ismi şerifiyle çalışmalarınıza inşallah bereket ihsan eylesin. Başvuruları çok titiz bir şekilde değerlendiren sekretaryamıza, bilim ve onur kurulu üyelerimize, teknik uzmanlarımıza, bilimsel hakemlerimize ve vakfımızın mütevelli heyetine aynı şekilde teşekkür iletiyoruz." diye konuştu.

İlim Yayma Ödülleri'ne yönelik teveccühün her programda katlanarak arttığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu sene üç ayrı dalda 174'ü üniversiteler olmak üzere 188 kurumdan toplam 1324 başvuruyla yeni bir rekor daha kırıldı. İlim Yayma Ödülleri'nin önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası bir hüviyet kazanacağını, bu ilim halkasının sınırlarımızı aşıp dünyanın dört bir yanına ulaşacağını da büyük bir memnuniyetle öğrendim. Niçin bizim bir Nobel'imiz olmasın? Bu adımı biz de atarız. Bu cesur ve isabetli adımlarından ötürü İlim Yayma ailemizi kutluyorum." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Emekli öğretmen bağlamayı hem çalıyor hem üretiyor

2025-11-26 11:53 - Magazin

Helal Akreditasyon Kurumu ile Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi, mutabakat zaptı imzaladı

2025-11-26 15:42 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

11. Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo Uluslararası Ticaret Fuarı ikinci gün oturumlarıyla devam ediyor

2025-11-27 17:53 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

İskeçe Müftüsü Trampa, Osmanlı mezarlıklarını korumanın halkın doğal hakkı olduğunu söyledi

2025-11-28 11:47 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Tarih ve doğayla iç içe Horhor Cami, restorasyonun ardından cemaatiyle buluştu

2025-11-28 12:12 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Aksaray'da bir çiftçi her sabah ahırına gelen kirpiyi sütle besliyor

2025-11-26 14:23 - Çevre-Hayat

Palladium Wellness Fest 'Kendini İyi Hisset' temasıyla düzenlendi

2025-11-25 13:07 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan UID'nin çalışmalarına kararlılıkla devam etmesi çağrısında bulundu

2025-11-29 11:48 - Siyaset

KTÜ Tıp Fakültesinin ilk kadın beyin cerrahı görev başında

2025-11-26 12:42 - Sağlık

Bakan Kacır'dan araştırmacılara "77. Uluslararası Uzay Kongresi"ne katılma çağrısı

2025-11-26 11:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Aileyi ve dinamik nüfusu korumak, milli beka meselesidir

23:37 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Duşanbe'de Türk iş insanlarıyla buluştu

21:28 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Brüksel'de temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistan Ali Meclisi Temsilciler Meclisi Başkanı İdizoda ile görüştü

20:57 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Kos ile bir araya geldi

20:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Anayasa Mahkemesinin 6 siyasi partiye yönelik mali denetim kararları Resmi Gazete'de

00:53 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'ya "çok güvendiğini" belirtti

00:47 - Dünya

Zelenskiy: Savaşın sona ermesi kolay kararlarla mümkün olmayacak

00:32 - Dünya

Suudi Arabistan ve Rusya vize muafiyeti anlaşması imzaladı

00:28 - Dünya

Trump, Kevin Hassett'den "potansiyel Fed başkanı" olarak bahsetti

00:22 - Dünya