?>

Kerkük'te kadın şeflerin nostaljik restoranında yöresel yemekler sunuluyor

Irak'ın Kerkük kentinde, iki kadın şef girişimci açtıkları nostaljik restoranda yaptıkları Kerkük'e has ev ve yöresel yemekleri konuklarına takdim ediyor.

Çevre-Hayat - 3 yıl önce

Kerkük

Ev yemekleri konusunda tecrübe sahibi olan Ala Abdulrıda ve Hibe el-Bağdadi adlı iki genç arkadaş, Kerkük'ün merkezindeki Kudüs Caddesi'nde açtıkları kentin ilk ve tek ev yemekleri restoranında yeniden yorumladıkları geleneksel tarifleri konuklarıyla paylaşıyor.

Küçük yaşlarından itibaren yemek yapma tutkusu olduğunu söyleyen Abdulrıda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri hep böyle bir işletme açma hayali olduğunu söyledi.

Restoran girişimiyle hizmet sektörüne ilk kez adım attığını ve mutlu olduğunu aktaran Abdulrıda, "İki arkadaş olarak tüm zorluklarını bilmemize rağmen bir anlamda gözümüzü kararttık ve başladık. Önemli olan işinizi severek yapmak ve işinizin başında durmak. Bir de ev yemeklerine talep olunca bizi daha da teşvik etti.'' dedi.

Abdulrıda, Miftah adını verdikleri restoranlarının batı yemeklerini tercih etmeyen pek çok kişinin ilk durağı olduğunu belirterek, yakın gelecekte Kerkük'ün başka bölge ve semtlerinde de şube açmayı planladıklarını kaydetti.

Hibe el-Bağdadi de ülkede pek çok kadının girişimci ve iş sahibi olmasını istediğini söyleyerek, her sabah gün ağarmadan iş yerini açtıklarını ve işler arttıkça çalışan sayılarının arttığını dile getirdi.

Bağdadi, "Biz bu işe başlarken bir hedefimiz vardı. Herkes alın teriyle çalışsın. Özellikle kadınların bir sigortası olsun. Kerküklü kadınlara örnek olmak istiyoruz. Gayemiz sadece para kazanmak değil. Hizmet sunmak ve özellikle kadınları kendi işyerlerini kurmakta cesaretlendirmek ve teşvik etmektir.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

34. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı tamamlandı

2022-08-21 15:55 - Spor

İsveç hükümeti yüksek elektrik fiyatlarını aşağı çekme hazırlığında

2022-08-17 23:40 - Dünya

Türkiye'nin tahvil faizlerindeki düşüş ivme kazandı

2022-08-22 15:16 - Ekonomi

Muşlu gurbetçiler tatil için geldikleri köylerinde memleket hasreti gideriyor

2022-08-19 13:46 - Çevre-Hayat

Nohut üretiminde bu yıl yüzde 22,1'lik artış bekleniyor

2022-08-22 11:13 - Ekonomi

Erciyes'te ağustos ayında "kışı yaşıyorlar"

2022-08-18 15:25 - Çevre-Hayat

Türkiye’nin ilk döngüsel mağazası açıldı

2022-08-16 11:34 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '17 Ağustos depremi' paylaşımı

2022-08-17 20:24 - Gündem

Brent petrolün varil fiyatı 96,72 dolar

2022-08-23 10:10 - Ekonomi

Avrupa borsaları Fed ve ECB'den daha agresif faiz artırımları endişeleriyle düşüşle kapandı

2022-08-22 21:20 - Ekonomi

İlgili Haberler

İzmir'de yolu bozulan mahalleli çareyi halıda buldu

14:58 - Çevre-Hayat

Doğu Akdeniz'de hissedilen hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı

14:42 - Çevre-Hayat

Babaannesinden öğrendiği pismeti geçim kaynağına dönüştürdü

14:13 - Çevre-Hayat

"Aroya" kruvaziyeri 2 bin 241 yolcusuyla Marmaris'e geldi

13:58 - Çevre-Hayat

Batman'da besiciler kavurucu sıcaklarda hayvanların su ihtiyacını sarnıçlardan karşılıyor

13:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Balkanlar, sıcak hava dalgasının neden olduğu orman yangınlarıyla mücadele ediyor

15:07 - Dünya

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce: Tek isteğimiz Icardi'nin sağlıklı dönmesi.

15:03 - Spor

Sarallar suç örgütü üyelerine "kara para aklama" suçundan iddianame

14:57 - Gündem

Şırnak'ta atıl araziler tarıma kazandırılıyor, toplanan taşlarla köy yolları asfaltlanıyor

14:57 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında şüpheli sayısı 330'a yükseldi

14:53 - Gündem