Libya'nın ilk 5 yıldızlı kedi oteli, kedilere lüks hizmet sunuyor

Libya’nın Misrata kentindeki 5 yıldızlı kedi oteli, kedilere sunduğu lüks hizmetle seyahate çıkan veya çeşitli özel günlerinde kedilerini bırakacak bir yer bulamayan kedi sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor.

Dünya - 8 ay önce

Misrata
Libya'nın ilk 5 yıldızlı kedi oteli, kedilere lüks hizmet sunuyor
Her kedi için ayrı odanın bulunduğu 40 kedi kapasiteli otelde, kedilerin konaklamasının yanı sıra sağlık kontrolü, duş, manikür pedikür ve aşı takibi gibi hizmetler de veriliyor.
Kedi otelinin sahibi ve işletmecisi Suriyeli Hanin Muhammed, verdiği röportajda, kedileri çok sevdiği ve onlarla daha uzun vakit geçirebilmek kedi oteli projesini hayata geçirdiğini söyledi.
"Seyahat etmeyi seven, meşgul olan veya kedisini bırakacak bir yeri olmayan kişiler için bir imkan sağladık. Bu fikir aklıma geldi çünkü her şeyden önce kedileri çok seviyorum." diyen Muhammed, toplan 40 kedi odasının 38'inin sürekli dolu olduğunu kaydetti.
????
Muhammed, bazı kedi sahiplerinin kedilerinin yıkanması ve her türlü bakımı için otele bıraktığını aktardı.
İnsanların kedilerini 2 gün ila 3 aya kadar otele bırakabildiğini söyleyen Muhammed, "Mesela düğünleri varsa gelip yavru kedileri iki veya üç günlüğüne otele bırakıyorlar. En uzun süremiz dört ay. Bazı insanlar yavru kedilerini dört ay boyunca otele bıraktı." ifadelerini kullandı.

Kedilerin hergün fotoğrafı çekilip sahiplerine gönderiliyor

Muhammed, iki yıldır kedilerle ilgilendiğini ancak kedi otelini 5 ay önce açtığını, Libyalıların çoğunluğunun kedileri sevdiğini gözlemlediğini söyledi.
"Duş paketinde tırnak temizliği, kulak temizliği var. Kedinin tüylerinde düğüm varsa fırçalanır, piresi varsa temizlenir. Ardından kurutucuya konur. Kurutucu önce sterile edilir, ikinci ayarı ise kurutma ve koku giderme içindir." diyen Muhammed, sokak kedilerini de sahiplendirdiklerini aktardı.
Muhammed, merkezde kedilerin her gün fotoğraf ve videolarının çekilerek sahiplerine gönderildiğini, bu iş için bir kişinin çalıştığını kaydetti.
Tunus'tan Libya'da yaşayan teyzesini ziyarete gelen ve kedilerinden ayrılmak istemediği için onları da getirip otele bırakan Tunuslu İma Ranya da, kedi otelinin verdiği hizmetten çok memnun olduğunu söyledi.
Ranya, Libya'da lüks bir kedi oteli olduğunu teyzesinden duyduğunu ve onun teşvik etmesiyle kedilerini getirdiğini, kedi otelinin çok temiz olduğunu ve kedilerine iyi bakıldığını aktardı.
Kedilerini görmek istediğinde merkezi arayarak kedileri hakkında bilgi ve görüntü alabildiğini söyleyen Ranya, çalışan personelden de memnun olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uzmanlara göre, zihinsel denge için "dijital detoks" şart

2025-12-01 12:08 - Sağlık

Gine Bissau'da darbe sonrası yeni hükümet kuruldu

2025-11-30 00:28 - Dünya

Derbilerin faturası "ağır" oluyor

2025-11-29 11:27 - Spor

Rusya'da Snapchat'e erişim engeli getirildi

2025-12-04 20:43 - Medya

Türk boksunda zirve için altyapı hamlesi

2025-12-02 11:53 - Spor

Batı'nın Afrika'da bıraktığı en derin yara: Köle ticareti

2025-12-02 12:12 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Honduras'ta devlet başkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı

2025-11-30 19:32 - Dünya

AK Parti Giresun eski Milletvekili Cemal Öztürk vefat etti

2025-11-30 22:48 - Siyaset

Güneydoğu Asya ülkelerinde şiddetli yağışların yol açtığı afetler 1200'e yakın can aldı

2025-12-02 09:23 - Dünya

ABD’de ulusal muhafızları vuran CIA bağlantılı saldırgana ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

2025-11-28 12:52 - Dünya

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolüne tabi bazı ürünlerin ülkeye girişine ilişkin düzenleme yapıldı

09:07 - Ekonomi

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerine çevrildi

09:03 - Ekonomi

Ümmü’l-Mü’minin Hazreti Hatice: İmanın, vefanın ve fedakârlığın sembolü -Hülya Ayhan yazdı-

08:34 - En Son Yazılar

ABD, Hürmüz Boğazı'ndaki aksaklıkların sürmesi nedeniyle petrol fiyatı tahminini yükseltti

08:23 - Ekonomi

Türkiye-Pakistan-Suudi Arabistan ittifakı Rusya için tehdit oluşturuyor mu? -Fuad Safarov, Moskova’dan yazdı-

07:26 - En Son Yazılar