?>

İstanbul'un ilk çocuk palyatif bakım merkezi açıldı

İstanbul'da ilk olma özelliği taşıyan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ndeki 30 yataklı Çocuk Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi.

Sağlık - 3 yıl önce

İstanbul

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek hizmet binası olan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'ndeki merkezin açılışına İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başhekim Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, bağışçılar Yazar Cemalnur Sargut ile AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, hastane yetkilileri ve doktorlar katıldı.

Açılışta konuşan Kemal Memişoğlu, İstanbul'da erişkinler için 28 palyatif bakım merkezi bulunduğunu, açılan bu merkezin ise çocuklar için ilk olduğunu söyledi.

Merkezin yapılanmasında iki bağışçının desteği olduğunu dile getiren Memişoğlu, "Özellikle bakıma ve tedaviye muhtaç küçük çocuklarımıza hizmet edecek 30 yataklı bir ünite. Çocukların aileleriyle burada kalmalarını sağlayacağız. Burası Kovid-19 salgınında Türkiye'ye örnek olmuş bir hastane. Yaklaşık 60 günde Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla kurulmuş, milletimize hizmet eden bir hastaneydi. Şimdi de hizmetlerine yeniden devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, hastanede bir ilkin yaşanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Yazar Cemalnur Sargut ise bağışı, doktor babası merhum Ömer Faruk Sargut adına yaptığını belirterek, "Böyle bir yerde hizmet etmek vesilesi doğdu. Biz müteşekkiriz. İnşallah çok güzel hizmetlere devam edelim ve daha çok faydamız olsun." dedi.

Babası Recep Mazlumoğlu adına bağış yaptığını dile getiren AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ise "Babam bu devlete 3 evlat yetiştirmek için hayatını adayan bir kişiydi. Biz de devletimize, milletimize hizmet için onun adına böyle bir bağışı ailecek yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Genç milli judocu Hilal Öztürk, Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya aldı

2022-08-14 12:28 - Spor

Bursa'da çöp evde bulunan çocuk taburcu edildi

2022-08-16 13:25 - Gündem

Las Nida ‘Belam’ın klip çalışmasını Bodrum’da yaptı

2022-08-15 21:06 - Magazin

Artvin'de "botanik bahçesi" hizmete girdi

2022-08-13 14:00 - Çevre-Hayat

Avustralya eski Başbakanı Morrison'un 'Başbakanlığında 3 bakanlığı da üstlendiği' iddia edildi

2022-08-15 14:07 - Dünya

Bayern Münih sahasında Wolfsburg’u 2 golle geçti

2022-08-14 21:21 - Spor

La Liga'da yeni sezon öncesi transfere en çok parayı Barcelona harcadı

2022-08-11 12:44 - Spor

İçişleri Bakanlığı 'Huzurlu Sokaklar Uygulaması' yaptı

2022-08-15 12:41 - Asayiş

Esenler'de 60 bin konut dönüştürülecek

2022-08-17 00:13 - Gündem

ABD Başkanı Biden, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasayı imzaladı

2022-08-17 08:06 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı ve Atakule, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla mor renkle ışıklandırıldı

22:53 - Sağlık

DSÖ, tütünün her yıl 7 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu bildirdi

21:33 - Sağlık

Mardin'de sancısı başlayan kadına sağlık personelinin telefonla yönlendirdiği eşi doğum yaptırd

16:18 - Sağlık

Türkiye'de geçen yıl 121 bin 67 bebek hayata erken başladı

14:43 - Sağlık

Bilinçsiz kullanılan gıda takviyeleri ciddi toksik etkilere ve ölümlere sebep olabilir

11:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

İsrail, UCM'ye Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarının iptali için başvuru yaptı

23:53 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'a F-35 satacaklarını açıkladı

23:42 - Dünya

Fitch, bazı Türk bankalarının notlarını yükseltti

23:32 - Ekonomi

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 12 köy evi depremzedelere teslim edildi

23:18 - Gündem

Irak’ta resmi seçim sonuçları açıklandı

23:03 - Dünya