?>

KADEM'in deprem bölgesine yardımları sürüyor

Kadın ve Demokrasi Vakfının (KADEM), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede acil ihtiyaçların karşılanması için başlattığı seferberlik devam ediyor.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, depremzedeler için bölgede yapılan yardım çalışmalarını anlattı.

Depremden haberdar oldukları ilk andan itibaren hızlıca bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, AFAD ve Kızılay'la görüşüp sosyal medya hesapları aracılığıyla kan bağışı ve acil ihtiyaçlar için yardım çağrısında bulunduklarını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, depremden hemen sonra Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, başkan yardımcıları ve yönetimden bir ekiple bölgeye giderek, depremzedeleri ziyaret ettiklerini kaydetti.

"Gezici kadın destek merkezleri oluşturmaya başladık"

Özellikle kadın ve çocuklardan oluşan deprem mağdurları için özel çalışmalar başlattıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Üye ve gönüllülerimizin çok büyük gayretleriyle ciddi yardımları bölgeye ulaştırırken, bir yandan da kadınların ve çocukların özel ihtiyaçlarına dönük gezici kadın destek merkezleri oluşturmaya başladık. Mobil merkezlerimizde sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar ile KADEM gönüllüleri, depremzede kadınlara bir yandan psikolojik destek verirken, diğer yandan devletin ve kuruluşların sağladığı haklarına ulaşabilmeleri için rehberlik yapıyor." ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, şimdiye dek toplanan yaklaşık 12 milyon lira ile 4 tır temel gıda, 2 tır su, 3 tanker yakıt, 2 tır çocuk bezi, bebek bisküvisi, ıslak mendil, kadın hijyen kiti, 3 bin 500 battaniye, 8 bin atkı, bere, eldiven, 25 bin hijyen kiti, 5 bin yağmurluk, 65 bin kişilik kadın, erkek ve çocuk iç çamaşırı, 22 bin kadın, erkek ve çocuk termal takımı, bin PowerBank, 2 bin eşarp /şal, 250 piknik tüpü, 30 bin çorap, 110 çadır ve 110 sobayı bölgeye ulaştırdıklarını kaydetti.

Depremden etkilenenler için psiko-sosyal destek anlamında bir yol haritası çıkardıklarını bildiren Gümrükçüoğlu, sahaya dönük psikolojik ilk yardım çalışmalarını gönüllülerin de katılımıyla genişletmeyi ve mobil kadın destek merkezlerinin sayısını artırmayı planladıkları bilgisini verdi.

Gümrükçüoğlu, aynı zamanda uzmanların da deprem bölgesinde sosyolojik anlamda değerlendirmelerde bulunmak için sahada olacağını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ASELSAN'dan 976,5 milyon lira ve 97 milyon dolarlık ilave sözleşme

2023-02-17 11:23 - Ekonomi

Şanlıurfa'da depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği binanın proje sorumlusu İstanbul'da y

2023-02-14 12:09 - Gündem

Gaziantep FK, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarından çekilme kararı aldı

2023-02-12 12:39 - Spor

Adıyaman'da, depremden 152 saat sonra 2 kardeş kurtarıldı

2023-02-12 13:02 - Gündem

Malatya Doğanşehir'in kırsalında deprem nedeniyle yarıklar oluştu

2023-02-15 14:58 - Gündem

ABD'nin Ohio eyaletinde "kimyasal felaket" muamması

2023-02-14 20:23 - Dünya

Yeni Zelanda'da 6,1 büyüklüğünde deprem

2023-02-15 10:51 - Dünya

Van'da gönüllü kadınlar depremzedeler için seferber oldu

2023-02-15 12:22 - Çevre-Hayat

Depremzede sağlık çalışanlarına psikolojik destek

2023-02-17 16:01 - Gündem

İngiltere, Türkiye ve Suriye'ye yönelik 25 milyon sterlinlik yeni yardım paketini açıkladı

2023-02-15 23:18 - Dünya

İlgili Haberler

ÖSYM, sözleşmeli sağlık personeli alımı için tercih sürecini başlattı

10:43 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen 12 zanlı yakalandı

09:42 - Gündem

Kütahya'da 4,5 büyüklüğünde deprem

02:27 - Gündem

Ankara'da kaybolduktan sonra Mersin'de cesedi bulunan servis şoförünün faillerine Suriye'de operasyon

21:33 - Gündem

Kilis ve Hatay'da Küresel Sumud Filosu'na destek

21:12 - Gündem

Günün Manşetleri

TBMM'de hijyen için karekod takip sistemi kuruldu

11:52 - Siyaset

Türkiye masaj aletlerine 5 yılda 133 milyon dolar harcadı

11:47 - Ekonomi

İklim değişikliği kahvenizin tadını kaçırabilir

11:43 - Ekonomi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky, Ankara-Prag ilişkilerini AA'ya değerlendirdi

11:38 - Dünya

Ekonomide ekim ayı ajandası yoğun geçecek

11:33 - Ekonomi