?>

Depremler Adıyaman'da büyük tahribata yol açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da şiddetli sarsıntının etkisiyle yüzlerce ev, cami, okul ve iş yeri yıkıldı, park halindeki birçok araç hasar gördü.

Gündem - 3 yıl önce

Adıyaman

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde en çok hasar gören illerden biri Adıyaman oldu.

İki depremle yıkılan yüzlerce binanın enkazında kalanların kurtarılması için hem yurt dışından hem de ülkenin bir çok ilinden gelen arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Adeta enkaz yığınına dönüşen kentte yüzlerce ev, cami, okul ve iş yeri yıkıldı, birçok araç yıkılan binaların enkazında kaldı.

Depremde evleri zarar görenler, kentin birçok noktasında AFAD, Kızılay ve jandarma ekiplerince kurulan çadırlara yerleştirildi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binasının hasar görmesi nedeniyle Sağlık Bakanlığınca oluşturulan tam teşekküllü Sahra Hastanesi'nde çocuk ve yetişkinlere sağlık hizmeti veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca başlatılan çalışma kapsamında uzmanlar, çadır kentlerde kalan aileler ve çocukları için psikososyal destek çalışması yürütüyor.

Yaraların sarılması için tüm kurumların seferber olduğu kentte meydana gelen hasar, depremin şiddetini gözler önüne seriyor.

"Yüzlerce araç enkazda kaldı"

Deprem anını yaşayan Hasan Kara, AA muhabirine, kıyamet gibi bir gün yaşadıklarını söyledi.

Depreme evde yakalandığını anlatan Kara, "Evimizin yanında bulunan tüm evler yıkıldı. Apar topar kendimizi dışarı attık. Dışarısı feryat figan. Büyük zarar gördük. Evlerimizin içindeki tüm eşyalar kullanılmaz hale geldi. Bu mahallede yüzlerce araç enkazda kaldı. Milletin elinde avucunda olan her şey gitti." dedi.

Depremzede Mehmet Er de "Her yer enkaza dönüştü. Akrabalarımı kaybettim. Bir yandan acı bir yandan kaybettiğimiz ev ve eşyalarımızın hüznünü yaşıyoruz. Kentin yeniden toparlanması uzun yılları bulabilir çünkü yıkım çok fazla. Allah bize ve devletimize yardım etsin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çadır üreticileri deprem bölgesi için yoğun mesai yapıyor

2023-02-13 11:32 - Ekonomi

A101'den deprem bölgesine 350 bin adetlik yardım malzemesi yardımı

2023-02-10 13:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu an itibarıyla Hatay'ımızda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor

2023-02-08 21:51 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül ile telefonda görüştü

2023-02-07 16:19 - Siyaset

THY'den deprem bölgesinden yapılacak uçuşlarda rezervasyon uyarısı

2023-02-07 20:18 - Gündem

Afşin'de depremzedeler için çadırlar kuruluyor

2023-02-09 21:28 - Gündem

Bakan Kurum: 10 ilde 171 bin 882 bina incelendi

2023-02-12 00:23 - Gündem

Dünya Türkiye'nin acısını paylaştı

2023-02-07 20:08 - Gündem

Bakan Koca: Deprem bölgelerinde 813 ambulans ve 227 UMKE Timi görev yapıyor

2023-02-07 01:56 - Gündem

Hatay'da enkaz altında kalan kadın 136 saat sonra kurtarıldı

2023-02-11 21:13 - Gündem

İlgili Haberler

Rize'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor

07:28 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 9 şirkete daha kayyum atandı

23:58 - Gündem

Üsküdar'da yolcu teknesi ile yük gemisinin çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı

22:52 - Gündem

Üsküdar'da yolcu teknesi ile yük gemisinin çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı

22:37 - Gündem

Borsa İstanbul'da manipülasyon yaptıkları iddiasıyla yakalanan 13 zanlı tutuklandı

22:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Tekzip’e tekzip!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:52 - En Son Yazılar

Batılıların, Rusya’ya karşı yeni kozu Polonya! -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:40 - En Son Yazılar

Milli İstihbarat Akademisi perspektifinden ‘Terörsüz Türkiye’ süreci! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

07:33 - En Son Yazılar

Rize'de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor

07:28 - Gündem

New York'taki panelde, uluslararası sistemde adaletin yeniden tesisinde Türkiye'nin rolü konuşuldu

02:42 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor