?>

İstanbul, 20. Dünya Su Kongresi için aday oldu

Bakan Yumaklı, İstanbul'un, 2027'de gerçekleştirilecek 20. Dünya Su Kongresi için en güçlü adaylardan biri olduğunu belirterek, "Bir sonraki kongrenin, su medeniyetinin başkenti İstanbul'da yapılacağına yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 2 gün önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Su Kaynakları Birliği (IWRA) tarafından düzenlenen Dünya Su Kongresi, bu yıl Fas'ın Marakeş şehrinde toplanıyor. 1973'ten bu yana düzenlenen Dünya Su Kongresi'nde, dünya çapında su alanında elde edilen deneyimlerin, gelişmelerin yeni bilgi ve araştırma sonuçlarının paylaşılması amaçlanıyor.

Bu yıl ki teması, "Değişen Dünyada Su: Yenilik ve Adaptasyon" olarak belirlenen kongrede, iklim değişikliği, insani ve çevresel krizler gibi küresel zorlukların yaşandığı dönemde su, doğal ekosistemler, enerji, tarım ve diğer insan faaliyetleri arasındaki dinamik bağlantılar ele alınacak.

????

Yumaklı, ikili görüşmeler gerçekleştirecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 100'e yakın ülkeden katılımın beklendiği kongreye, 4 Aralık Perşembe günü katılacak ve bu kapsamda mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacak.

Kongrenin fuar alanında kurulan Türkiye pavilyonunda ise "Türkiye'nin Mega Su Yatırımları, Sulama Projelerinde Paradigma Değişimi, Tarımsal İklim Değişikliği Perspektifinde Risk Azaltım Uygulamaları, Sınır Ötesi İşbirliği Faaliyetleri, 5. İstanbul Uluslararası Su Forumu Tanıtımı ve Su Verimliliği Seferberliği" konularında sunumlar yapılacak.

19. Dünya Su Kongresi'nin 5 Aralık'ta gerçekleştirilecek kapanış oturumunda, bir sonraki Dünya Su Kongresinin hangi ülkede yapılacağı açıklanacak. Daha sonra 20. Dünya Su Kongresi'ni düzenleyecek ülke ile Fas arasında "Bayrak Devir Teslim Töreni" gerçekleştirilecek.

"İstanbul, en güçlü adaylardan biri"

Açıklamada değerlendirmelerine de yer verilen Yumaklı, Dünya Su Kongresi'ne ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"İstanbul, 2027 yılında gerçekleştirilecek 20. Dünya Su Kongresi için en güçlü adaylardan biri. Bir sonraki kongrenin, su medeniyetinin başkenti İstanbul'da yapılacağına yürekten inanıyorum. Medeniyetlerin ve kıtaların buluşma noktası İstanbul'umuz, dünya gündemini meşgul eden birçok sorunun görüşüldüğü toplantılara defalarca ev sahipliği yapmıştır. Küresel iklim değişikliği ile kendisini daha fazla hissettiren su sorunlarının, su medeniyetinin başkenti İstanbul'da uluslararası düzeyde ele alınması da bu bakımdan anlamlı olacaktır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Görme engelli milli yüzücünün yeni hedefi sporcu yetiştirmek

2025-12-02 13:08 - Spor

Trabzonspor'un kupa yolcuğu başlıyor

2025-12-02 12:17 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, Brüksel'deki NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak

2025-12-02 12:42 - Siyaset

MGK bildirisi: Terörün tam, kalıcı biçimde sona erdirilmesi çalışmaları ele alınmıştır

2025-11-26 19:53 - Gündem

Hatay'da görme engelli hafız, öğrencileri Kur'an-ı Kerim ile tanıştırıyor

2025-12-02 11:18 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447

Lösemi hastası küçük Fenerbahçe taraftarının derbi izleme hayali gerçek oldu

2025-12-02 13:48 - Çevre-Hayat

Günlük hayatın stresini darbuka çalarak atıyorlar

2025-12-01 12:13 - Magazin

Aksaray'da bir çiftçi her sabah ahırına gelen kirpiyi sütle besliyor

2025-11-26 14:23 - Çevre-Hayat

Öğretmenler Günü'nde motosikletin çarpması sonucu hayatını kaybeden öğretmenin okulunda yas hak

2025-11-25 16:27 - Çevre-Hayat

Bakan Kacır'dan araştırmacılara "77. Uluslararası Uzay Kongresi"ne katılma çağrısı

2025-11-26 11:22 - Teknoloji

İlgili Haberler

TCMB Başkanı Karahan'dan sıkı para politikası duruşu ve dezenflasyon vurgusu

21:03 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:39 - Ekonomi

ECB enflasyonun yüzde 2’lik hedefinde kalmasını bekliyor

18:07 - Ekonomi

Evde Bakım Yardımı kapsamında son üç yılda yaklaşık 143 milyar lira ödeme yapıldı

16:41 - Ekonomi

Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Ticari İstişare Mekanizması 2. Dönem Toplantısı yapıldı

16:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi yaptığını doğruladı

05:08 - Dünya

11. Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonunda

02:18 - Siyaset

ABD Başkanı Trump, gündeme ilişkin soruları cevapladı

01:43 - Dünya

BM Genel Kurulu, Ukrayna'dan zorla çıkarılan çocukların geri dönüşünü talep eden kararı kabul etti

01:38 - Dünya

AB, mali suç riski nedeniyle Rusya'yı "kara listeye" aldı

00:53 - Dünya