?>

Fransız siyasetçi Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı ifadeleri nedeniyle yeniden yargılanacak

Fransız aşırı sağcı siyasetçi ve yazar Eric Zemmour, 2019'da İslam ve göçmen karşıtı ifadeleri nedeniyle yargılandığı ve beraat ettiği davada yeniden hakim önüne çıkarılacak.

Dünya - 3 yıl önce

Ankara

Fransız basınındaki haberlere göre, Yargıtay, Zemmour'un 2019'da bir toplantıda Müslümanlara ve Afrikalılara hakaret ettiği için 2021'de yargılandığı davaya ilişkin mahkemenin verdiği beraat kararını iptal etti.

Irkçılık karşıtı kuruluşların itirazını değerlendiren Yargıtay, aşırı sağcı Zemmour'un yeniden yargılanmasına hükmetti.

Zemmour'un avukatı da müvekkilinin yeniden mahkemeye çıkacağını doğruladı.

Fransa'da 2022'de aşırı sağın adaylarından biri olarak katıldığı cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda hezimete uğrayan Zemmour, Müslüman ve göçmen karşıtı söylemleriyle biliniyor.

2019'da katıldığı "Sağın Sözleşmesi" adlı bir toplantıda Fransa'daki Müslümanlar için istilacı, göçmenler için de "sömürgeci" ifadesini kullanan Zemmour ayrıca başörtüsü ve cellabiye için de "işgalci bir ordunun üniforması" nitelemesi yapmıştı. İfadeleri büyük tepki toplayan Zemmour'a Paris Ceza Mahkemesi, Müslüman topluma ve dinlerine yönelik ayrımcılık ve nefreti körüklediği gerekçesiyle 10 bin avro para cezası vermişti.

Ancak Temyiz Mahkemesi 2021'de ırkçılık karşıtı derneklerin itirazlarına rağmen alt mahkemenin verdiği para cezasını bozmuş, ifadelerinin bir toplumu değil sadece belli grupları hedef aldığını öne sürdüğü Zemmour'u beraat ettirmişti.

Paris'te 1958'de Cezayir asıllı Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour, İslam ve göçmen karşıtlığıyla öne çıkıyor.

Paris Ceza Mahkemesi, 2020'de sürekli katıldığı Cnews kanalındaki bir programda, 18 yaşından küçük göçmenleri "hırsız", "katil" ve "tecavüzcü" olarak nitelendiren Zemmour’u, bu ifadeleriyle nefreti körüklediği gerekçesiyle 10 bin avro para cezasına çarptırmıştı.

Eric Zemmour ayrıca Nisan 2022'de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıkladığı videoda çok sayıdaki görseli izinsiz kullandığı gerekçesiyle hakkında açılan "telif hakkı" davaları nedeniyle 115 bin avrodan fazla ceza ödemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya Doğanşehir'in kırsalında deprem nedeniyle yarıklar oluştu

2023-02-15 14:58 - Gündem

Gaziantep'te depremzedeler çadır kentte yaşamlarını sürdürüyor

2023-02-18 14:56 - Çevre-Hayat

KADEM'in deprem bölgesine yardımları sürüyor

2023-02-18 00:23 - Gündem

İsrail Dışişleri Bakanı ülkesinin büyükelçiliğini yeniden açmak için Kiev'de

2023-02-16 11:10 - Dünya

VakıfBank'tan 1,8 milyar dolarlık yeni kaynak

2023-02-20 08:56 - Ekonomi

Malatya Valiliği: (Depremde) Yıkılan bina sayısı 2 bin 528

2023-02-20 00:02 - Gündem

Fransız siyasetçi Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı ifadeleri nedeniyle yeniden yargılanacak

2023-02-22 13:53 - Dünya

Deprem bölgesinde 100 milyon ton enkaz çıkması bekleniyor

2023-02-17 15:34 - Gündem

İngiltere Vizesi

2023-02-19 12:26 - İnsan&Hayat

Merkez Bankası rezervleri 125,6 milyar dolar oldu

2023-02-16 15:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze'de tarım altyapısının yüzde 89'u hasar gördü

23:52 - Dünya

ABD, Suriye Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'na yönelik yaptırımları kaldırdı

22:42 - Dünya

Pakistan, Afganistan ile müzakerelerin "askıya alındığını" duyurdu

22:32 - Dünya

Zelenskiy, ateşkesin sağlanmasını destekleyecek her türlü görüşmeyi destekleyeceklerini belirtti

22:22 - Dünya

BM: İsrailliler işgal altındaki Batı Şeria'da geçen ay 264 saldırı düzenledi

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

AK Parti'de 5 il başkanlığına atama

00:12 - Siyaset

BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze'de tarım altyapısının yüzde 89'u hasar gördü

23:52 - Dünya

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutukla

23:42 - Gündem

ABD'de hükümet kapalı kalmaya devam ederse uçuşlar yüzde 20'ye kadar azaltılabilir

23:32 - Ekonomi

ABD, Suriye Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı'na yönelik yaptırımları kaldırdı

22:42 - Dünya