?>

İsrail Dışişleri Bakanı ülkesinin büyükelçiliğini yeniden açmak için Kiev'de

Eli Cohen, savaşın başlamasından sonra Ukrayna'yı ziyaret eden ilk İsrailli Bakan oldu.

Dünya - 3 yıl önce

Kudüs

Ülkesinin Kiev'deki büyükelçiliğini yeniden açmak üzere Ukrayna'ya giden İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de görüşecek.

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Cohen, savaşın başlamasından sonra Ukrayna'yı ziyaret eden "ilk İsrailli Bakan" oldu.

Cohen'in ziyaret kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, mevkidaşı Dmitro Kuleba ile görüşeceği aktarıldı. Ülkesinin Kiev'deki büyükelçiliğini yeniden hizmete açacak Cohen'in başkentteki Holokost anıtı "Babi Yar"ı ziyaret edeceği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Cohen'in şu ifadelerine yer verildi:

"Geçen yıl boyunca İsrail, Ukrayna halkı ve Ukrayna'nın yanında yer aldı. Bugün iki ülkenin ilişkilerini güçlendirmek için çalışmalarına aralıksız devam edecek Kiev'deki büyükelçiliğimizde İsrail bayrağını yeniden göndere çekeceğiz."

Cohen, Ukrayna açıklamasıyla eleştirilmişti

İsrail'deki yönetim son bir yılda Ukrayna savaşının doğurduğu atmosferde Rusya ve Batı ile ilişkilerini yönetmekte zorlanıyor.

Ukrayna savaşının başlamasından itibaren Rusya'yı karşısına almamak için tarafsız kalmaya çabalayan, bir dönem arabuluculuğa da soyunan İsrail, son durumda hem Rusları hem Ukraynalıları karşısına aldı; stratejik müttefiki ABD ve Batı tarafından da eleştirilen bir konuma geldi.

İran'ın, Rusya'ya Ukrayna savaşında "kamikaze ya da intihar" diye isimlendirilen silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve balistik füze sağladığına ilişkin haberler, Tel Aviv yönetimini daha da zor durumda bıraktı.

Ukrayna'nın İsrail'den askeri yardım taleplerini yanıtsız bırakan Tel Aviv yönetimi, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını ve "operasyonel kısıtlamaları" gerekçe göstermişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, göreve geldikten birkaç gün sonra 2 Ocak'ta Bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in gelecek dönemde Ukrayna'daki savaş hakkında daha "sessiz kalacağı" açıklamasında bulunmuş ve ertesi gün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmesiyle eleştirilmişti.

Öte yandan İsrail'de kasım ayında seçimleri kazanarak yılın son günlerinde yeniden iktidara gelen Başbakan Binyamin Netanyahu, geçen ay CNN televizyonuna verdiği röportajında "Ukrayna'ya askeri yardım yapmayı değerlendirdiklerini" söylemişti.

Moskova yönetimi de "bu silahların kendileri için meşru hedef sayılacağı ve krizin derinleşmesine yol açacağı" uyarısı yapmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bazı mevkidaşlarıyla telefonda Türkiye'deki depremleri görüştü

2023-02-10 21:39 - Siyaset

Fortuna Sittard'dan depremzedeler için yapılan bağış kampanyasına destek

2023-02-12 08:32 - Dünya

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal vefat etti

2023-02-11 08:39 - Gündem

BAE'deki kadın STK'larından depremzedeler için 13 milyon dolarlık yardım

2023-02-09 18:29 - Dünya

Avrupalı ekipler kurtarma çalışmalarına devam ediyor

2023-02-09 20:56 - Gündem

Masalcı Ezop nerelidir? -Ramazan Topraklı yazdı-

2023-02-13 06:47 - En Son Yazılar

Norveç, Türkiye'ye ambulans uçakla destek verdi

2023-02-15 14:44 - Dünya

Gaziantep FK ligden çekildi

2023-02-12 12:52 - Spor

Deprem bölgesinde imamlar ezanı ambulanslardan okuyor

2023-02-14 18:13 - Çevre-Hayat

Avrupa Süper Ligi girişiminden 80 takımlı yeni format önerisi

2023-02-09 16:45 - Spor

İlgili Haberler

Putin, Ukrayna'da konuşlanacak olası yabancı birlikleri meşru hedef sayacaklarını söyledi

10:32 - Dünya

Venezuela'ya ait iki askeri uçak ABD donanma gemisine yaklaştı

10:02 - Dünya

Trump'tan Savunma Bakanlığının adını Savaş Bakanlığı olarak değiştirmeye yönelik ilk adım

06:23 - Dünya

Trump, Elon Musk hariç teknoloji liderlerini Beyaz Saray'da ağırladı

06:17 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Japonya ile varılan ticaret anlaşmasına yönelik kararnameyi imzaladı

00:18 - Dünya

Günün Manşetleri

Putin, Ukrayna'da konuşlanacak olası yabancı birlikleri meşru hedef sayacaklarını söyledi

10:32 - Dünya

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alınan Türk standartları listesine eklendi

10:22 - Ekonomi

Venezuela'ya ait iki askeri uçak ABD donanma gemisine yaklaştı

10:02 - Dünya

Tarım ve Orman Bakanlığından Hatay'daki gıda denetimine ilişkin paylaşım

09:52 - Gündem

Küresel piyasalar ABD'nin tarım dışı istihdam verisine odaklandı

09:32 - Ekonomi