?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide aleyhte kampanya sürdürenleri milletim affetmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, boykot çağrılarına ilişkin, "2 Nisan'da AVM'ler çok daha hareketli bir süreç geçirdi. Ekonomide bu milletin aleyhine kampanya sürdürenleri benim milletim affetmiyor. Tam aksine daha fazla alışveriş yapıyor" dedi

Siyaset - 2 ay önce

İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Amerika ziyaretiyle alakalı olarak henüz bir tarih belirlemiş değiliz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, boykot çağrısına ilişkin şunları kaydetti:

"2 Nisan'da alışveriş merkezleri onların dediği gibi olmadı, tam aksi AVM'ler çok daha hareketli bir süreç geçirdi. Ekonomide bu milletin aleyhine kampanya sürdürenleri benim milletim affetmiyor. Tam aksine daha fazla alışveriş yapıyor."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefonda görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rabbim sağlık, sıhhat, afiyet versin çünkü yapacağımız daha çok şey var. Allah Devlet Bahçeli dostumuza sağlık, sıhhat, afiyet versin. Şu anda da 'Nasıl sağlığınız?' diye sorduğumda aldığım cevap 'gayet iyiyim' dediler."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD ziyaretine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda Amerika ziyaretiyle alakalı olarak henüz bir tarih belirlemiş değiliz ama bu arada gerek Dışişleri Bakanım gerek Ticaret Bakanım, onların gerek görüşmeleri gerekse Amerika'yla ilgili seyahat takvimleri söz konusu. Bu takvimler her an işleyebilir. Arkadaşlarımızın bu arada Amerika'ya gidişleri söz konusu olabilir.

Bu ziyaretlerde de son günlerde malum gündeme gelen vergiyle ilgili yapılandırmalar meselesi de bu ziyaretlerde gündemin ana başlıklarını teşkil edebilir. Temennimiz odur ki Türkiye'ye karşı düşündükleri olumlu yaklaşımın hayata da geçmesini görmek, sağlamak."

Erdoğan, basın mensubunun bir sorusu üzerine "Şu anda bu 'Terörsüz Türkiye'yle ilgili süreç planladığımız şekilde yürümektedir. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Gelişmeler her geçen gün ülkemizin lehine, bölgemizin lehine ve daha sağlıklı bir yapı." değerlendirmesini yaptı.

CHP'nin son dönemde terörle ilgili attığı adımların kamuoyunu aldatmaması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Böyle bir şey Türkiye'de zaten söz konusu değil. Biliyorsunuz biz bunları Gezi'de de gördük. Sonra neticesi ne oldu, bunları da hep beraber yaşadık. Şu anda bu son gelişmelerde de CHP'nin teröre yönelik attığı bu adımlar da tutmadı, tutmayacak. Çünkü Türkiye dipdiri ayaktadır, dipdiri gündemi elinde tutmaktadır.

Cumhur İttifakı, Türkiye'nin şu anda her şeyidir ve terörsüz bir Türkiye'yi Cumhur İttifakı zaten en güzel şekilde kurmakta ve yürütmektedir. Kimse buradan kendine olumsuz bir pay çıkarmasın. Bunların hiçbiri tutmaz, tutmayacaktır. Her geçen gün daha iyiye giden bir Türkiye var. Her şeyiyle, ekonomide, siyasette, kültürel bağda, uluslararası ilişkilerde bambaşka gelişen bir Türkiye var. Bu Türkiye bundan sonraki süreci çok daha farklı bir şekilde inşa edecektir, ihya edecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik soruşturmalar sonrasında yapılan boykot çağrısına ilişkin, "Bunları sizler zaten en az benim kadar yaşadınız. Onlar 2 Nisan'ı bu noktada tarih olarak ilan ettiler ama 2 Nisan'da gördüğünüz gibi alışveriş merkezleri onların dediği gibi olmadı. Tam aksi alışveriş merkezleri çok daha hareketli bir süreç geçirdi." ifadelerini kullandı.

Alışveriş miktarlarının bu artışı gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, "Demek ki bu ülkenin aleyhine kampanya sürdürenleri, ekonomide bu milletin aleyhine kampanya sürdürenleri benim milletim affetmiyor. Tam aksine daha fazla alışveriş yapıyor." dedi.

Erdoğan, dün bir yere misafirliğe gittiğini, oradaki kişinin "Şu anda fabrikamın araç gereçlerini, hepsini seferber ettim. Gideceksiniz, çeyrek deponuz da varsa bugün bu alışverişi yapın ve bütün araçların gereçlerin hepsinin depolarını fulleyin. Üçünden itibaren bu şekilde mesaiye gelin." dediğini aktardı.

"Bu nedir? Milli, yerli bir duruşun ne olduğunu göstermektir." diyen Erdoğan, milletin bu şekilde duran her ferdine şahsı ve milleti adına çok teşekkür etti.

"Yalancı, palavracı tiplerin ne olduğu ortaya çıkıyor"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesaiye başlaması ve daha önce hakkında çıkan asılsız haberlerle ilgili değerlendirmesi sorulan Erdoğan şunları kaydetti:

"Yalancı, palavracı tiplerin ne olduğu ortaya çıkıyor. İşte gördüğünüz gibi şu anda rahmetli Türkeş'e karşı sürekli vecibesini yerine getiren Devlet Bey yine aynı şekilde vecibesini yerine getirdi. Az önce ben de kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptım. Aynı şekilde ben de rahmetli Türkeş'e duamızı yaptığımızı kendilerine söyledim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.

Bizler, her zaman bu ülkeye, bu millete her türlü faydası olan, hizmeti olan büyüklerimizin yanında olduk. Yanında olmaya da devam edeceğiz. Allah, Devlet Bahçeli dostumuza sağlık, sıhhat, afiyet versin. Şu anda da 'Nasıl sağlığınız?' diye sorduğumda aldığım cevap, 'Gayet iyiyim, işte bugün vecibemizi de yerine getirdik.' dediler. Rabbim, sağlık sıhhat, afiyet versin çünkü yapacağımız daha çok şey var."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'in bayramın ikinci gününde Gazze'nin güneyini hedef alan saldırılarında 12 Filistin

2025-03-31 10:22 - Dünya

Alman iş dünyasından "ABD’ye karşı tek vücut hareket etme" çağrısı

2025-04-03 16:57 - Dünya

Bursa'daki Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi bağımlılıktan kurtulamayanlara umut oluyor

2025-04-03 13:03 - Sağlık

Evliya Çelebi'nin ilk yolculuğundan 385 yıl sonra aynı rotayı gezerek fotoğrafladı

2025-04-04 14:07 - Kültür Sanat

Avrupa'da durgun ekonomi işten çıkarma dalgasını büyütüyor

2025-03-30 13:58 - Ekonomi

Almanya, İsrail’i Suriye'deki "askeri operasyonlardan kaçınmaya" çağırdı

2025-04-04 15:08 - Dünya

Milli güreşçi Şirin Aşkara, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti

2025-03-30 13:32 - Spor

Güneydoğu Anadolu'dan yılın ilk çeyreğinde 3 milyar dolarlık ihracat

2025-04-04 15:27 - Ekonomi

Zonguldak'taki Kızılcapınar Barajı'nda su seviyesi yağışlarla yükseldi

2025-04-04 12:27 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit bekçi Gölçek'in ailesine başsağlığı mesajı

2025-04-03 15:08 - Siyaset

İlgili Haberler

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz Müsterih Olsun

00:43 - Siyaset

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 20 Haziran'da Türkiye'ye gelecek

20:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen 3 futbol kulübünün başkanlarını kabul etti

19:57 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Güler: Sınırlarımızdaki güvenlik tedbirleri artırılmıştır

18:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

28. Uluslararası Ekonomik Forumu St. Petersburg'da başladı: Dünya ekonomisi için yeni ufuklar -Okay Deprem yazdı-

07:19 - En Son Yazılar

Rusya Devlet Başkanı Putin: İran’ın barışçıl nükleer enerji alanındaki çıkarları sağlanabilir

02:47 - Dünya

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Siyaset

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre'de İran ile görüşmek istiyor

01:48 - Dünya

Trump'ın, İran'a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı iddia edildi

01:42 - Dünya