?>

AK Parti'li Özcan'dan ABB'nin resmi ambleminin belirlenmesine ilişkin açıklama

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) amblem değişikliğine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Siyaset - 1 yıl önce

Ankara

ABB tarafından belediyenin resmi ambleminin belirlenmesi konusunda kararın yarışmayla halka bırakılması için Belediye Meclisi'ndeki siyasi parti gruplarına teklifte bulunulacağının duyurulmasına ilişkin yazılı açıklama yapan Özcan, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin yıllardır kullanılan ambleminden duyduğunuz rahatsızlığın gerekçesi nedir?" ifadesini kullandı.

Özcan, "Sayın Yavaş'a soruyoruz; amblem değişikliği de yeni bir israf kapısı değil mi? Suni bir gündem değil mi? Üstelik milli ve manevi değerlerimizle örtüşerek hazırlanan bu amblemle olan problemi bilmek hakkımız değil mi? Ankara Büyükşehir Belediyesinin amblem değişikliğine izin vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Amblemde kullanılan motiflerin anlamlarına değinen Özcan, şunları kaydetti:

"Amblemin altındaki hilal ve yıldız ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin birlik ve bütünlüğünü yansıtmaktadır. Amblemin üstündeki 5 yıldız, Anadolu'da kurulan Türk devletlerinin başkentlerini sembolize etmektedir. Her bir yıldız Konya, Bursa, Edirne, İstanbul ve Cumhuriyet'imizin başkenti Ankara'yı temsil etmektedir. Yukarıya doğru yükselen minareler ve Hacettepe sırtlarından güneye bakışta Kocatepe Camii arasından Atakule'nin görünen silüetidir. Amblemin altındaki hilalin üstünde görülen kale figürleri de tarihi Ankara Kalesi'dir. Bu anlamlı sembollerle dolu amblemde, sizi minareler mi rahatsız etti ya da kent uzlaşısı yaptığınız ortaklarınız ay ve yıldızdan mı rahatsız oldu?

Ankara halkının bunlarla kaybedecek bir dakika zamanı yoktur. Vatandaş böyle boş işlerle uğraşın diye değil, Ankaralının sıkıntılarını ve dertlerini çözün, hizmet edin diye size 5 yıllık bir ehliyet verdi. Önce siz Ankara'yı bir dünya başkenti yapmak yolunda adımlar atın."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

2024-04-24 16:42 - Spor

Göztepe, tekrar Süper Lig'de

2024-04-28 19:28 - Spor

Papa, G7 Zirvesi'nde yapay zeka oturumuna katılacak

2024-04-26 19:47 - Dünya

Uluslararası Ceza Mahkemesinin İsrailli yetkililer hakkında olası tutuklama kararı

2024-04-30 11:42 - Dünya

Uğur ve destek verenlerden Ahmet!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

2024-04-27 07:53 - En Son Yazılar

Kassam Tugayları Lübnan'ın güneyinden İsrail'e onlarca katyuşa roketi fırlattı

2024-04-29 16:28 - Dünya

ABD'de 2 senatörden Filistin yanlısı öğrencilere karşı Ulusal Muhafızların kullanılması çağrısı

2024-04-23 23:13 - Dünya

Emine Erdoğan'dan Ankara'daki dünyanın en büyük üçüncü tohum gen bankasına ziyaret

2024-04-30 11:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ile görüştü

2024-04-28 20:17 - Siyaset

Ankaragücü bir puanı 90+9'da kaptı

2024-04-28 21:48 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz mesajı

21:53 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye sürecinin hiçbir noktasında terör örgütüyle hiçbir pazarlık yapılmamıştır

20:32 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Önümüzdeki altın fırsat heba edilmemeli

17:48 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, İrlandalı mevkidaşı Harris ile Dublin'de görüştü

17:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin hakkını, hukukunu en güçlü şekilde savunuyoruz

12:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kazakistan ekibi Kairat, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde

23:02 - Spor

Karareis Barajı'nın devreye alınmasıyla Çeşme'deki su kesintileri sona erdi

22:52 - Gündem

Trump, Gazze'de yakın zamanda "kesin bir sonuç" beklemediğini söyledi

22:33 - Dünya

Macron, Netanyahu'ya “Gazze'nin işgalinin İsrail'e asla zafer getirmeyeceğini“ ifade etti

22:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz mesajı

21:53 - Siyaset