?>

Hastalığında kullandığı ilikli kemik suyunu markaya dönüştürdü

Yalova'da kemik ve eklem rahatsızlığıyla mücadele ettiği 9 yıl boyunca, doktorunun tavsiyesiyle hazırladığı ilikli kemik suyunu kullanan kadın girişimci, iyileştikten sonra tescilli markasıyla üretmeye başladığı ürünü müşterileriyle buluşturuyor.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Yalova

Evli ve bir çocuk annesi 54 yaşındaki Dilek Öztürk, 14 yıl önce yürüme güçlüğüne yol açan, kemiklerinde ve eklemlerindeki ağrılar nedeniyle doktora gitti.

Öztürk'e 3 katlı evinin merdivenlerini çıkamadığı için zemin katta yaşamaya başladığı zor süreçte doktoru, ilaç ve fizik tedavinin yanı sıra zayıflayan kemik ve eklemlerini güçlendirmek için ilikli kemik suyu tüketmesini tavsiye etti.

Evinin mutfağında büyükbaş hayvan kemiklerini kaynatarak suyunu iliğiyle beraber içen ve yemeklere katan Öztürk, bunun faydasını görünce yakınlarına, komşularına anlattı.

Çevresinden aynı rahatsızlıktan muzdarip olanlara da ilikli kemik suyundan veren Öztürk, taleplere yetişemeyince tenceresini büyüttü, kemikleri kaynattığı ocağı yeniledi.

Daha önce çalışmayan Öztürk, eşinin desteğini alarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yönlendirmeleriyle markasını oluşturdu. Kemik iliği üretimi için gerekli malzemeleri temin ederek atölyesini kuran, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile işletme kayıt belgesi alan Öztürk'e başvurusunun ardından Türk Patent ve Marka Kurumunca marka tescil belgesi verildi.

Sosyal medya hesabından ve telefonla sipariş alan girişimci, ürününü dondurulmuş paketlerde Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilerine gönderiyor.

"Bir danadan sadece 4 kilogram çıkan kaval kemiğini kullanıyorum"

Dilek Öztürk, AA muhabirine, 9 yıl süren rahatsızlığını ilaç ve fizik tedaviyle atlattığını söyledi.

Hastalık sürecinde yaşadıklarını anlatan Öztürk, "Normalde 15 dakika bile yürüyemiyor, yanımda kim varsa ondan destek alıyordum hatta evimin alt katında yaşamaya başlamıştım. Merdiven inip çıkamıyordum. Kemik suyuna doktorumun tavsiyesiyle başladım. Rahatsızlıklarımdan tamamen kurtuldum." dedi.

Öztürk, iyileşmesini merak eden çevresindeki kişilerin kendisinden ilikli kemik suyu istemeye başladığını, eşe dosta bu konuda yardımcı olduğunu dile getirdi.

Eşinin, bunu iş fikrine dönüştürmeyi teklif ettiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu işe gireli yaklaşık 4 yıl oldu. Önceleri 5 litrelik tencerelerde kemik kaynatıyordum. Ardından 7, 9, 17 litre derken son olarak 50 litrelik kazanlarda üretiyorum. Çok güzel bir duygu. Ben bile inanamıyorum. Nereden nereye geldim, gerçekten inanamıyorum. Aldığım dualar beni çok motive ediyor. Çok uzaklarda hiç tanımadığım ablalarım, teyzelerim, ağabeylerim, amcalarım var. Şırnak, Şanlıurfa gibi çok uzak bölgelerden o kadar çok dua alıyorum ki... Bu işe başladıktan sonra saat 07.00'de kalkıyorum, gece geç saatlere kadar çalışıyorum. Gerçekten müthiş enerji veriyor. Piyasadaki kemik sularıyla bir değil. Bir danadan sadece 4 kilogram çıkan kaval kemiğini kullanıyorum. Tamamen doğal kolajen (hareket sisteminin yapı taşlarını, özellikle kemik, lif ve eklemleri oluşturan protein) oluyor."

"İlikli kemik suyu tüketen çocuklarımızda bağışıklık sistemi daha güçlü oluyor"

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alkın Melikoğlu ise ilikli kemik suyunun özellikle çocuklar için faydalarının saymakla bitmediğini belirtti.

Bağırsak florasını düzenleyen, dengeleyen kemik suyunun alerjik hastalık riskini azalttığını bildiren Melikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaliteli ilikli kemik suyu tüketen çocuklarımızda bağışıklık sistemi daha güçlü oluyor. Özellikle ilikli kemik suyunda bizim çok değerli olarak bildiğimiz aminoasitler boy uzamasında oldukça faydalı. O yüzden büyüme gelişimi evresinde dengeli ve düzenli beslenmeye mutlaka dahil edilmesi gerekiyor. Yetişkinlerde de saymakla bitmeyen faydaları vardır. Özellikle kadınların güzellik ve gençlik sırrı olan kolajen, ilikli kemik suyunda bol miktarda var. Kolajeni kozmetik sektörü ham madde olarak kullanıyor. O yüzden ilikli kemik suyu tüketimi kadınlar için çok önemli. Obezite cerrahisi sonrası beslenmede özellikle yüksek aminoasit içerikli beslenme için ilikli kemik suyu önerilebiliyor. Diyet yapanlar, kontrollü kilo verenlerde ilikli kemik suyu tok tuttuğu için diyetisyenlerin de tercih sebebi oluyor."

İlikli kemik suyu kullanacak olanlara hijyen kurallarına uygun üretilmiş, ruhsat, sertifika ve bakanlık onayı almış ürünleri tercih etmeleri uyarısında bulunan Melikoğlu, kolesterol düzeyi yüksek çıkan, kalp damar rahatsızlığı bulunanların tüketimde daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Online Spor Oyunları İçin Nihai Rehber

2024-04-20 13:12 - İnsan&Hayat

Anıtkabir, 23 Nisan'da 100 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

2024-04-23 23:08 - Gündem

ABD'de mortgage faizleri Kasım 2023'ten bu yana en yüksek seviyede

2024-04-24 16:17 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'ta

2024-04-22 12:32 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nin 123. sayısını yayımladı

2024-04-22 19:42 - Medya

Türk Yıldızları'nın kahraman pilotları, çocuklara 23 Nisan coşkusu yaşattı

2024-04-21 10:42 - Çevre-Hayat

Dünya Meteoroloji Örgütünden Akdeniz'de sıcaklıkların küresel ortalamanın üzerinde artacağı uya

2024-04-21 11:18 - Dünya

ABD'de Yale Üniversitesi'ndeki Filistin'e destek gösterisinde 40 kişi gözaltına alınd

2024-04-22 19:27 - Dünya

Manyas Barajı'nda baharda su seviyesi yükselince ada oluşuyor

2024-04-23 13:22 - Çevre-Hayat

Türk Telekom'dan 2023’te 25,8 milyar TL yatırım

2024-04-18 14:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Deniz memelileri koleksiyonu "Okyanusun Devleri" sergisi İstanbul'da açıldı

14:47 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta Sır Barajı'ndaki balık ölümleri araştırılıyor

13:42 - Çevre-Hayat

Kanseri yenen üç kadın, hikayeleriyle aynı hastalıkla mücadele edenlere umut oluyor

12:53 - Çevre-Hayat

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurtarma ekipleri tatbikatlarla yeni sezona hazırlanıyor

12:27 - Çevre-Hayat

Çocuklar için "dijital ortamda yabancılarla sohbet edilmemesi" uyarısı

12:07 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı

22:23 - Spor

Beşiktaş, Kocaelispor'u mağlup etti

22:17 - Spor

İtalya Başkonsolosluğu'nda 'MeeTürkItaly' paneli gerçekleştirildi

21:47 - Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den penaltı yorumu

21:01 - Spor

İngiltere'de iktidar partisi üyeleri hükümeti Gazze'de soykırımı kabul etmeye çağırdı

20:58 - Dünya