?>

Pentagon, personel maaşını ödemek için Trump'ın "bir müttefikinden" bağış kullanacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), personel maaşlarını ödemek için ABD Başkanı Donald Trump'ın ismi paylaşılmayan "bir müttefikinin" sağlayacağı 130 milyon dolarlık bağışı kullanacağını doğruladı.

Dünya - 2 ay önce

Ankara

CNN haberine göre ABD'de federal hükümetin kapalı durumda olması dolayısıyla Pentagon, bünyesindeki personelin maaşlarını karşılayabilmek için bağış kullanmayı planlıyor.

????

Buna göre Pentagon, maaş ödemeleri için Trump'ın "ismi kamuoyuyla paylaşılmayan bir müttefikinin" sağlayacağı 130 milyon dolarlık bağışı kullanacağını teyit etti.

Pentagon Sözcüsü Sean Parnell, açıklamasında, söz konusu bağışın, askerlerin maaş ve yan haklarının "maliyetini karşılamak" amacıyla yapıldığını belirterek, paranın bakanlığın "genel bağış kabul yetkisi" kapsamında kabul edildiğini bildirdi.

Senato Savunma Bütçesi Üst Düzey Üyesi Demokrat Chris Coons, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Ordumuzu finanse etmek için anonim bağışlar kullanmak, kendi askerlerimizin yabancı güçler tarafından satın alınma ve paralarının ödenme riski altında olup olmadığı konusunda rahatsız edici soruları gündeme getiriyor." ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray yetkilileri, ekimin ilk yarısındaki askeri ödemelerin maliyetinin yaklaşık 6,5 milyar dolar olduğunu doğruladı.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Amerikan Girişim Enstitüsü'nde (AEI) savunma bütçesi analisti Todd Harrison, bağışın "ordunun bir günlük maaşının yaklaşık üçte birini karşılayacağını" bildirdi.

Federal hükümet 1 Ekim'de kapanmıştı

ABD'de 2025 mali yılı 30 Eylül Salı gece yarısı itibarıyla sona ererken federal hükümet, yeni mali yıl başlamadan önce Kongrenin geçici bütçe tasarısını onaylayamaması nedeniyle kapanmıştı.

Federal kamu kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürmesini sağlayacak geçici bir bütçe tasarısının Kongreden geçememesi, 2018-2019 döneminden bu yana ilk kez hükümetin kapanmasına yol açmıştı.

Amerikan kanunlarına göre Kongre, 1 Ekim'de başlayıp 30 Eylül'de sona eren mali yıl için bütçeyi onaylayamazsa aranın geçici bütçelerle kapatılması gerekiyor.

Geçici bütçenin de onaylanamadığı dönemlerde harcama yetkisini kaybeden federal kurumlar, geçici olarak faaliyetlerini durduruyor. Bu durum, mali yıl başlamadan hükümete fon sağlayacak bir yasanın geçirilmemesi halinde federal hükümetin operasyonlarının çoğunun durması anlamına geliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Moskova’da sahne alan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Rus devlet televizyonunda

2025-10-20 00:21 - Özel Haber

Yerli turistler yılın ikinci çeyreğinde 116,9 milyar lira seyahat harcaması yaptı

2025-10-22 10:48 - Çevre & Seyahat

Depremin vurduğu Hatay'ın alt ve üstyapısı yatırımlarla yenileniyor

2025-10-24 12:32 - Gündem

Havacılık ve Bilim Merkezi'ne dönüştürülen uçak ziyaretçilerine kapılarını açtı

2025-10-23 17:02 - Teknoloji

Kaynak Holding FETÖ davasında 7 sanığın mahkumiyeti ile şirketlerin müsaderesi kararları onandı

2025-10-23 14:47 - Gündem

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde yükselişler yüzde 2'yi aştı

2025-10-20 16:28 - Ekonomi

Kayınvalideden damada böbrek bağışı

2025-10-23 13:23 - Sağlık

Siyasilerden İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerin ilhakına yönelik girişimine tepki

2025-10-22 23:38 - Siyaset

Kartepe Teleferiği, sonbahar renklerini 360 derecelik açıyla sunuyor

2025-10-21 12:48 - Çevre-Hayat

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terörsüz Türkiye sürecine sabotaj düzenleyenlerle mücadelemizi sürdürüyoruz

2025-10-19 12:27 - Siyaset

İlgili Haberler

Tayland ve Kamboçya arasındaki çatışmalarda iki taraftan toplam 21 kişi hayatını kaybetti

12:07 - Dünya

İklim değişikliği Asya ülkelerini vuran ölümcül fırtına ve yağışları şiddetlendirdi

12:02 - Dünya

Kerkük'te iki gündür aralıksız süren şiddetli yağışlar nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybett

11:48 - Dünya

Avustralya hükümetinden platformlara, 16 yaş sınırı getiren yasaya ilişkin ilerleme raporu talebi

11:17 - Dünya

ABD kıtaya mesafeli yaklaşımını resmileştirirken, Avrupa'da tedirginlik artıyor

11:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Yumaklı: Kırmızı et üretimi konusunda çok ciddi potansiyelimiz var

12:13 - Ekonomi

Tayland ve Kamboçya arasındaki çatışmalarda iki taraftan toplam 21 kişi hayatını kaybetti

12:07 - Dünya

İklim değişikliği Asya ülkelerini vuran ölümcül fırtına ve yağışları şiddetlendirdi

12:02 - Dünya

"Kar kaplanları", Bolu Dağı'nın ağır kış şartlarına hazır

11:57 - Gündem

Kerkük'te iki gündür aralıksız süren şiddetli yağışlar nedeniyle bir kişi daha hayatını kaybett

11:48 - Dünya