?>

2 bin aşkın öğrenciden robot tasarımı

Teknolojiye olan ilgiyi güçlü tutmayı hedefleyen "Hayalimdeki Robot" projesiyle 2 bin aşkın öğrenci hayallerini anlattı.

Teknoloji - 9 yıl önce

İSTANBUL 

Teknolojiye olan ilgiyi güçlü tutmayı hedefleyen "Hayalimdeki Robot" projesiyle 2 bin aşkın öğrenci hayallerini anlattı.

AA muhabirine açıklama yapan proje koordinatörü ve projenin fikir sahibi Buğra Ayan, "Hayalimdeki Robot" projesinin, köy öğretmeni olan annesinin ders işlerken öğrencilerle çeşitli teknoloji çalışmaları esnasında ortaya çıktığını söyledi.

Projenin, aralarında bilişim ve eğitim camiasından gönüllülerin de bulunduğu 15 kişilik bir ekip tarafından yürütüldüğünü aktaran Ayan, öğrencilerin Türkiye'nin her yerinden hayalini kurdukları robotları anlatan 30 saniye ile 1 dakika arasındaki görüntüleri hayalimdekirobot.com adresine yüklediklerini dile getirdi. Ayan, yüklenen her bir videonun ayrı ayrı değerlendirildiğini kaydetti.

"Şu ana kadar 79 ilden başvuru aldık"

Anaokulundan liseye kadar olan tüm öğrencilerin istedikleri robotları çizim, karton ve bilgisayar ortamında tasarladığını belirten Ayan, "Öğrencilerin teknolojiye, geleceğe ve hayallerine olan ilgisini güçlü tutmak istedik. Çok orijinal fikirler geldi. Şu ana kadar 79 ilden 2 bin 400'e yakın öğrenci hayalindeki robotu anlattı." diye konuştu.

Farklı illerden çok farklı robot çalışmalarının kendilerine ulaştığını aktaran Ayan, "Her bir öğrencinin inanılmaz hikayeleri var. Madencilerin hayatını kolaylaştıran, görme engelliler için geliştirilen, tarladaki kargaları kovan ve iş kazalarını önleyen robotlara kadar, pek çok etkileyici hayaller var." ifadelerini kullandı.

"Herkesi öğrencilerin hayallerine ortak olmaya davet ediyoruz"

Ayan, projeyle çocukların teknolojinin üretken tarafına geçebileceğini amaçladıklarını ve amaçlarına şimdiden ulaştıklarını kaydederek, "Onların hayallerinin peşinden gitmesini sağlamak için hazır bekleyen yüzlerce gönüllüye ulaştık. Projeyi duyan birçok kişi ücretsiz eğitim verme, robot parçaları gönderme gibi konularda da gönüllü oldu." dedi.

Projeye katılan tüm öğrencilere birer katılımcı belgesi de vereceklerini belirten Ayan, bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da sponsorlar aracılığıyla çekilişle dağıtılmak üzere öğrencilere kitap, robot seti gibi çeşitli hediyeler vereceklerini aktardı. Ayan, öğrencilerin hayallerine ortak olmayan herkesi ise projeye destek vermeye davet etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla'da balıkçı teknesi battı

2017-02-13 10:37 - Gündem

Gençlerin yeni gözdesi Çağatay Akman: Rakibim yok

2017-02-10 11:22 - Magazin

Şarkıcı Sıla trafik kazasında yaralandı

2017-02-14 20:02 - Asayiş

Taklacı güvercinlere soğuk havada idman

2017-02-15 15:22 - Çevre-Hayat

EYOF 2017'de yarışmalar başladı

2017-02-13 17:22 - Spor

Rio Olimpiyatları'ndan geriye harabe kaldı

2017-02-11 16:42 - Spor

Kocaeli’de FETÖ/PDY operasyonu

2017-02-13 15:07 - Asayiş

Düzenli oruç perhizi yaşlanma etkilerini yavaşlatıyor

2017-02-16 14:07 - Sağlık

Yüksek tansiyon sinsice vuruyor

2017-02-14 15:08 - Sağlık

'25 bin dolar gelir hedefine çatlasalar da patlasalar da ulaşacağız'

2017-02-12 16:08 - Gündem

İlgili Haberler

Dijital dönüşümün konuşulduğu "Uluslararası Öğrencilik Zirvesi" sona erdi

17:07 - Teknoloji

Isparta'da silah sanayi öğrencileri havalı silah mühimmatlarına karşı balistik yelek geliştirdi

14:48 - Teknoloji

Dijital dönüşümün konuşulacağı "Uluslararası Öğrencilik Zirvesi" İstanbul’da başladı

13:28 - Teknoloji

Kamuya açık tuvaletlerin temizliğini takip edecek mobil uygulama geliştirildi

13:17 - Teknoloji

İklim değişikliği kaynaklı afetleri önceden belirleyecek sistem geliştirdi

12:48 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yediemin depolarında bekleyen atıl durumdaki 17 bin 47 mal ekonomiye kazandırıldı

19:57 - Ekonomi

Yerli ve milli tren setinin 6'ncısı Gaziantep'e geldi

19:28 - Ekonomi

Tayvan açıklarında 7 büyüklüğünde deprem

19:07 - Dünya

Suriye Eğitim Bakanı: Savaş nedeni ile 2,4 milyon çocuk eğitimden mahrum kaldı

18:52 - Dünya

Yoğun kar yağışı birçok ilde ulaşımı etkiliyor

18:48 - Gündem