Mehmet Ali Ağca'dan teröristbaşı Fetullah Gülen'e çağrı

Papa 2. Jean Paul'e yönelik suikast girişimi ile dünya gündemine oturan Mehmet Ali Ağca teröristbaşı Fetullah Gülen'e seslenerek "Zerre kadar onurun ve vicdanın varsa intihar et" dedi.

Gündem - 9 yıl önce

1981 yılında 2. Jean Paul 'e suikast girişimiyle tüm dünyanın tanıdığı ve 33 yıl hapis cezası yattıktan sonra tahliye olan Mehmet Ali Ağca, Uludağ’da kar keyfi yaptı. Tatilini Uludağ'da geçiren Mehmet Ali Ağca, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Ağça, “Türkiye dünyanın yüzde 1’idir. Vatanımızı seviyoruz. Türk ve Müslüman olmaktan gurur duyuyoruz. Referandum konusunda herkesin tercihine saygı duymak gerekiyor. Sandığa giden herkes istediği gibi oyunu kullanır. Kimseyi de "şu şekilde oy kullandın, bu şekilde oy kullandın" diye suçlamak çok yanlıştır” dedi.

'Zerre kadar onurun ve vicdanın varsa intihar et'

Fethullan Gülen’in bir akıl hastası olduğunu ve Türkiye’yi felç ettiğini belirten Ağca, “1 milyon insanın hayatını mahvetti. Bir yıl öncesine kadar birkaç milyon insanın rehberiydi. 3 yıl öncesine kadar herkesin hoca efendisiydi. Fethullah Gülen Allah’a, İslamiyet’e ve Türk milletine ihanet etti. Binlerce insanı tehlikeye attı. Darbe girişiminin emrini verdi. İnsanlar başarısız olunca da ‘bunlar bana ihanet etti’ dedi. Bu bir alçaklıktır. Bu kadar insan onun için hayatını feda etti. Bu kadar ikiyüzlülük olmaz. Buradan Fethullah Gülen’e sesleniyorum. Zerre kadar onurun ve vicdanın varsa intihar et. Türkiye’nin de bu konuyu fazla abartmamasını istiyorum. ABD ile falan kavga gürültü boş şeyler. Bırakın gebersin orada. Gelse ne olur gelmese ne olur. Türkiye’nin başına Abdullah Öcal gibi bela olur” dedi.

'Hükümet, Abdullah Öcalan denilen vatan haini ile diyaloğa girmemelidir'

Abdullah Öcalan ile ilgili de konuşan Ağca, “Hükümet, Abdullah Öcalan denilen psikopat vatan haini ile hiçbir şekilde diyaloğa girmemelidir. Bu adamı yeniden dünya gündemine getirmemelidir. Bu gerçekten affedilmez bir ihanet olur. Öcalan İmralı’da ölüme terk edilmelidir. Çünkü 40 bin kişiyi öldürdü. Aslında Türkiye’de kardeş kardeşi öldüreceği yerde. Arakan’da Öcalan ile Abdullah Çatlı omuz omuza Allah için insanlık onuru için yakılan, öldürülen eli ayağı kesilen yüzbinlerce Müslüman için savaşmalıydı. Türkiye’ye kardeşçe dönmeliydi. Ama İşte o zaman doğru yolda olurlardı. Burada vatan millet Sakarya masallarıyla küresel siyonist ve satanist çeteler için kardeşi kardeşe öldürttüler” diye konuştu.

Abdullah Çibir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Ali Ağca'dan teröristbaşı Fetullah Gülen'e çağrı

2017-02-13 18:12 - Gündem

Norveç'ten Rum Yönetimi'ne 'müzakere' vetosu iddiası

2017-02-10 01:37 - Dünya

Sosyal medyada terör propagandasına 4 gözaltı

2017-02-13 12:37 - Gündem

Yalnız yaşayan şahıs evde ölü bulundu

2017-02-07 02:17 - Asayiş

Ormanlık alana gömülü 99 kilo uyuşturucu çıktı

2017-02-07 02:42 - Asayiş

Darbeci Kurmay Albay Murat Korkmaz'ın odasından çıkanlar şok etti: Kaçırılacak 3 isim

2017-02-12 00:47 - Gündem

Mega projenin ihalesi için 6 firma davet edildi

2017-02-13 14:32 - Ekonomi

Çizgileri kömürle belirlenen 'sahada' hentbol antrenmanı

2017-02-09 15:12 - Spor

TANAP için 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı

2017-02-08 18:42 - Ekonomi

Filipinler'de deprem ateşkesi

2017-02-13 15:02 - Dünya

İlgili Haberler

Uydu cihazıyla izlenen caretta caretta "Tuba" Bodrum açıklarında hayatını sürdürüyor

12:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barıştan, istikrardan ve kardeşlikten yana tavır koymaya devam ediyoruz

12:13 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'de ilk kez bu kadar büyük bir ittifak ortamı oluştu

12:03 - Gündem

Orman yangınlarıyla mücadelede "mangal kültürü"nün değişmesi gerektiği değerlendirmesi

11:48 - Gündem

Bakan Kurum'dan COP31 diplomasisi

11:39 - Gündem

Günün Manşetleri

İngiltere'de sıcak hava dalgaları nedeniyle 4,4 milyar sterlinlik ekonomik kayıp öngörülüyor

13:27 - Ekonomi

Ziraat Bankasından yılın ilk yarısında 74,2 milyar lira net kar

13:22 - Ekonomi

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya