USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zaharova'nın sayesinde ABD'de sabun tüketim ve üretimi artacak!

Zaharova'nın sayesinde ABD'de sabun tüketim ve üretimi artacak!
30-03-2024

Zaharova'nın sayesinde ABD'de sabun tüketim ve üretimi artacak!

MOSKOVA

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının hemen ardından (ya da dağılma sürecinde) eski Sovyet coğrafyasına yönelik Batı'nınFast Food” tüketim kültürü “istilaya geçti. “Fast Food”, genelde hamburger, patates kızartması, pizza gibi hemen ayak üstü tüketilebilecek ve sağlıksız olduğu her uzman tarafından ifade edilen gıdalara denir.

Bugün Moskova'daki AVM'lerde çocukların, yetişkinlerin “Fast Food” türü gıdalara olan çok yüksek ilgisini izliyorum. Sovyet döneminde çocuklar sağlıklı yemek kültürü ile terbiye edildi ve eğitildi. Bugün çocukların ‘Fast Food'a olan “sevgisi” ise çocuk ve genç sağlığı açısından son derece sıkıntılı durumlara yol açmakta.

Neden bu konu aklıma geldi?

Geçenlerde, Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, Moskova'da Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla bağlantıları olan Ukraynalıların izini süren Rus yetkililere yönelik hakaretlerde bulundu.

Kirby, Rus yetkilileri hedef alarak, “Amcam her zaman ‘en iyi gübre satıcıları genellikle numuneleri ağızlarında taşırlar’ derdi. Rus yetkililer oldukça iyi gübre satıcılarına benziyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Beyaz Saray Sözcüsü Kirby'e sert tepki ve aynı zamanda da anlamlı ve mantıklı yanıt verdi.

Zaharova, Rus dilinde benzer atasözlerinin bulunmadığına dikkat çekti. Zaharova, "çünkü ağızda gübre taşıma”nın okyanus ötesindekilere has bir durum olduğuna işaret ederek, “Ama bizim şöyle bir sözümüz var: 'Kimin neresi ağrıyorsa, orasıyla ilgili konuşur.' Bu arada, Amerika'da ‘ağzını sabunla yıka’ ifadesinin neden yaygın olduğu artık daha iyi anlaşılıyor.” diye bir gönderme yaptı. Zaharova, güzel ve mantıklı gol attı.

Aynı zamanda da Zaharova'nınKirby'e cevap vermesi 2 hususu da doğurdu.

Öncelikle, Kirby başta olmak üzere diğer Amerikalılar da “Ağzını sabunla yıka” ifadesini hatırladı veya böyle bir deyimle yeniden tanışma fırsatına sahip oldu.

İkincisi; Zaharova'nın Washington'asabunlu” mesajı ve hatırlatması, Amerika'da sabun tüketimi ve üretimini de artırabilir.

Diyeceksiniz ki bunun “Fast Food” ile ne ilgisi var? Çünkü “Fast Food”un vatanı Amerika'dır. Çok yağlı, mayonezli ve salçalı olduğu için ağız mutlaka yıkanmalı. Bu arada, Sovyet coğrafyasına “Fast Food istilası" da oradan geldi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?