USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

'Ülkücü Delikanlılar Vuslat Kervanı' Fatih’teki Tomarzalılar Vakfında bir araya geldi

'Ülkücü Delikanlılar Vuslat Kervanı' Fatih’teki Tomarzalılar Vakfında bir araya geldi
03-03-2024

“Ülkücü Delikanlılar Vuslat Kervanı” Fatih’teki Tomarzalılar Vakfında bir araya geldi

AHMET ÇAKAR:

“Ülkücüler bu milletin dinamosudur. Ülkücüler var oldukça Türk milleti var olacaktır. Bunu gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu ülkede iki tür görevli vardır. Biri resmi görevliler diğeri ise gönüllü görevlilerdir. Ülkücüler bu ülkenin gönüllü görevlileri ve sahipleridir. Gerektiği yerde canını ve malını vermeye hazırdır. Bunu geçmişte ispatlamıştır.”

ERDEM KARAKOÇ:

“Bu tür toplantılarda Ocak ruhuyla bir araya gelişimiz MHP’nin siyasi bir faaliyetidir. Bizim her hareketimiz siyasettir. Bu hususta gereken her türlü eylemi yapmakla görevliyiz. CHPKK ittifakını bozmak için Cumhur ittifakının destekleyeceğiz. Bizlerin bu ittifakı yapmamızın asıl maksadı ülke bekasına yöneliktir. İttifaklar bir mecburiyettir. Ülkücüler bu vatanın sahibidir. Bu vatana göz dikenin gözünü oyarız. Ülkücü harekete karşı olan saldırılara mücadele edeceğiz.” 

Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın da katıldığı toplantının konusu seçimlerdi. Katılan bütün ülkücüler, Cumhur İttifakının desteklenmesinin ülkenin bekasına yönelik bir çalışma olduğu üzerinde durdular.

YUFKA YÜREKLİLERLE ÇETİN YOLLAR AŞILMAZ 

Ülkücü Delikanlılar Vuslat KervanıFatih’teki Tomarzalılar Vakfında bir araya geldi. Genelkurmay eski Başkanı ve Milli Savuma eski Bakanı Hulusi Akar ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın da sürpriz katıldığı toplantının konusu seçimlerdi. Katılan bütün ülkücüler Cumhur İttifakının desteklenmesinin ülkenin bekasına yönelik bir çalışma olduğu üzerinde durdular.

Şehitler için saygı duruşu ve ruhlarına okunan Fatiha ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Ülkücü hareketin Dede Korkut’u Orhan Çakıroğlu yaptı.

Çakıroğlu, açılış konuşmasında Tomarzalılar Vakfı Başkanı Yaşar Karayel’e Ülkücüleri misafir ettikleri için teşekkür etti ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu toplantımızın adını delikanlılar vuslat kervanı koyduk. Çünkü biz yaşlı değil ihtiyar insanlarız. İhtiyar bilge kişi demektir. Ülkücüler ihtiyarlar ama yaşlanmazlar. Hayatın anlamı harekettir. Bunun için Ülkücüler devamlı hareket halinde olmak zorundadır. Ülkücüler bahane üretmeden ve şahsiyetlerini davalarının önüne geçirmeden ocak ruhuyla davalarını desteklemelidir.”

Haftanın konusunun seçim olarak belirlenmesinden dolayı söz alan ülkücü hareketin kanaat önderlerinden Mustafa Verkaya, Ahmet Çakar, Erdem Karakoç, Mustafa Can, Erhan Öztunç, Muhammet Dadakoğlu, İbrahim Kabalak, Mahmut Yıldırım, Selim Çoraklı, Memduh Yellice, Ali Çanak gibi konuşmacılar yerel seçimlerde MHP’nin ortağı olduğu Cumhur ittifakının milli şuura sahip adaylarına oy vereceklerini beyan ettiler.

Kahraman Dervişoğlu, Murat Güler, Hayrettin Alp, Kemal Akdeniz, Fehmi Gökçegöz, Abdullah Sapan, Emekli Başkomiser Zafer Elemen, Fahrettin Budak, Mustafa Seyhan, Cafer Yaylan, Bekir Gül gibi tanınmış ülkücülerin de katıldığı toplantıda daha sonra söz alan başta Ömer Faruk Karayel olmak üzere Tomarzalılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri de Ülkücüleri vakıflarında misafir etmekten şeref duyduklarını belirttikten sonra çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundular.

Ülkücü sanatçılardan Ali Ulus ise Ülkücüler hakkında kaleme aldığı “AGA” isimli şiirini okudu.

Toplantının sürprizi ise Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın toplantıya katılması oldu.

Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın kısa selamlama konuşmasından sonra söz alan Hulusi Akar, Ülkücülerin bu ülkenin ayakta kalmasında çok önemli rol üstlendiklerini belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti:

Ülkücü fikir sahipleriyle bir arada olmak şereftir. Sizler amel ve aksiyon sahibi insanlarsınız. Ülkücüsüz devlet sıkıntıya düşer. Bu gerçeği gençlere aktarmak çok önemlidir. 2500 yıllık bir devlet şuuruna sahip Türk Milletinin mensuplarıyız. Bunun gururunu her yerde savunmalıyız.

İslam ile Türklük etle tırnak gibi bütünleşmiştir. Bu şuuru gelecek nesillerin daha anaokulu seviyesinde anlatmalı ve bir ülkü olarak ruhlarına işlemeliyiz.

İslam’la şereflenmiş Türkler tarih şuuruna sahip olmak zorundadırlar. Tarihini bilmeyen sürü olur. Din, tarih ve ülkü kavramlarını iyi kavramalı ve bunu gençlere taşımalıyız. Ortak bir ülkü peşinde milleti bütünleştirmeliyiz. Bulunduğumuz coğrafyada bir ateş çemberi içindeyiz.

Ülkemizin bekasına yönelik tehlikeyi bertaraf etmek için bir beraber olmalıyız. Emperyalizme geçit vermemek lazım. Ötekileştirmeden kucaklaşmalıyız. Türklerden bahsetmeden dünya tarihi yazılamaz. Ülkümüz Kızılelma’dır. Bu hedefe giderken her türlü fedakârlığı yapan ve Cumhur İttifakına karşılıksız destek veren MHP’ye ve lideri Sayın Bahçeli’ye minnettarız...”

Toplantıya katılan Ülkücü gazeteci Mevlüt Yüksel ise bu tür toplantıların kaybolmaması için mutlaka bir internet sitesi yapılmasını, buradaki tarih yazmış ülkücülerin söylediklerinin ve hayatlarının kayıt altına alınması çin bir çalışma başlatılması teklifinde bulundu.

Büyük coşku içinde geçen toplantıda, gazeteci yazar Selim Çoraklı da “Asr” suresini ve Mehmet Akif’in bu sureyi tefsir ettiği şiirini okudu.

VEL ASR TEFSİRİ

Halikın namütenahi adı var en başı Hak.

Kul için ne büyük şey, Hakkı tutup kaldırmak!

Hani Ashab-ı Kiram ayrılalım derken,

Mutlaka sure-i vel asrı okurmuş, bu neden?

Çünkü gizli o büyük sureti asar-ı felah.

Başta iman-ı hakiki geliyor sonra salah.

Sonra Hak, sonra sebat; işte kuzum insanlık!

Bu dördü birleşti mi yok hüsran sana artık. 

Son olarak söz alan Orhan Çakıroğlu ise toplantıdaki bütün Ülkücülerin katılımıyla “Yufka Yüreklilerle Çetin Yollar Aşılmaz” marşını okutarak toplantıyı sonlandırdı.

.

Selim Çoraklı, dikGAZETE.com

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?