USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ukrayna’da NATO askerleri Rus füze saldırılarında öldü mü?

Ukrayna’da NATO askerleri Rus füze saldırılarında öldü mü?
11-03-2023

Moskova'da yaşayan Türk vatandaşı ünlü youtuber Cem Kıran, Rus yönetim erkinin özellikle Ukrayna savaşı sırasında, doğru bilgi akışını sağlamaktan uzak bir performans sergilediğini, bunun asıl sebebinin de gerçek anlamda propaganda yapmayı bilmiyor olmalarına bağlamıştı "Propaganda yapamayan zavallı Rusya!" başlıklı yazısında.

-Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanlığı Konferans salonunda Cem Kıran ile (ortadaki)-

Ne de olsa Amerikalılar Hitler'in propaganda bakanı, Dr. Paul Joseph Goebbels'i yakından takip etmişlerdi. Cem Kıran büyük ölçüde haklı olabilir. Ruslar dünya ve Türk kamuoyuna Ukrayna cephesinde olup biteni, aktarmakta gerçekten hem yavaş hem de deneyimsiz davranıyorlar.

Ukrayna'da füze saldırılarında ölen ABDli askerler NATO askeri sayılır mı?

Ukrayna'da savaş başladıktan sonra batı medyası, “NATO ülkelerinden birine bir Rus füzesi düşerse ne olur?” sorusuna cevap aradılar. Hatta Polonya topraklarına birkaç füze düştü ama boşuna. Sonuçta Rus füzeleri, birkaç gün önce, NATO’nun görev alanı dışındaki ABD’li askerlerin bulunduğu askeri bir karargaha düştü.

İddialara göre karargâhta Amerikalı, İngiliz, Alman ve Polonyalı subaylar vardı ve müşterek şekilde savaşı yönetmeye çalışıyorlardı. Şimdi soruyorum; ABD; NATO'nun kurucu üyesi olduğu için, bombalamada ölen ABD askerleri NATO askeri sayılır mı? Aynı şekilde Alman, İngiliz ve Polonyalı subaylar ülkeleri NATO üyesi olduğundan bu askeri kayıplar NATO'nun karnesine yazılır mı?

Ukrayna, NATO üyesi değil. NATO karargâhının da Ukrayna savaşına müdahil olmak şeklinde tüm üyeleri kapsayan bir kararı bulunmuyor. Eğer öyle olsaydı, TSK bünyesinden de Rus füzelerinin imha ettiği bunkerde, Türk subayların da olması gerekirdi.

ABD, Alman, İngiliz, Polonyalı irtibat subayları nasıl öldü?

Batı ve NATO, Ukrayna savaşına uzun süreli hazırlıklar yaptı. Ukrayna ordusunu tamamen Nazileştirdi. İstihbarat elemanları, sivil toplum kuruluşları personeli maskesi altında, ülkeyi ahtopot gibi sardılar.

ABD özel güvenlik şirketi Blackwater, emekli ABD askerlerini, Ukrayna ordusu üniforması giydirerek cepheye sürdü. Rus Ordusunun başarılı operasyonlarına karşı koyabilmek için ABD ordusunun kara, hava ve deniz kuvvetlerinden savaş kabiliyeti yüksek deneyimi subayları, Ukrayna ordusunda istihdam edildiler.

Tıpkı Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Ordusunun Alman generallerin komutasına bırakılması gibi, ucube bir durum mevcut. Bu nedenle Rus Ordusunun gerçekleştirdiği yoğun füze saldırılarında ABD ve diğer müttefik ülkelerden gönderilen subayların ölmüş olması büyük olasılıkla doğru.

Amerikalı ve diğer müttefik ülkelerin subayları öldüren füze saldırısı nasıl gerçekleşti?

Avrupa ve Rus medyasında yer alan haberlerde, Rus ordusu, çok çeşitli füzeler ve İHA'larla Ukrayna altyapısına bir füze saldırısı düzenleyerek Ukrayna'daki gizli bir NATO karargahını yok ettiği belirtiliyor.

Ukrayna kaynakları, Rus birliklerinin  gerçekleştirdiği saldırılarda; hipersonik Kinzhal- X-47 Hançer", X-22, X-101/X-555, İHA "Sardunya adı verilen  hava araçlarını ve füzelerini kullandıklarını ifade ediyor.

Bunlardan özellikle Kinzhal/Hançer füzesi, Kiev'i destekleyen transatlantik NATO ittifakının hiçbir yanıtının olmadığı bir silah.

Demek ki HAARP öyle olmaz böyle olurmuş (!)

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini kontrol eden Amerikalı subaylar ses hızının on katı hızla seyreden Rus füzeleri ile öldürüldü

9 Mart'ta RF Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna enerji, askeri altyapı ve savunma sanayisinin kilit tesislerini vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre saldırılarda "Hançerler" de kullanıldı.  Ukrayna’da kurulan Amerikan Patriot sistemleri ise   saldırıları önlemeyedi.

Neden önleyemedi? Çünkü Ukrayna ve patriot destekli Amerikan hava savunması, "Hançer"i 20 km yükseklikte vuramıyor, "Hançerler" diğer Rus füzelerinden çok daha tehlikeli. Ses hızının 10 katı olan hipersonik hızlarda uçabilirler ve uçuş sırasında manevra yapabilirler. Füzeler irtifa kazandıktan sonra büyük bir hızla hedefe düşüyor ve kilitlendiği hedefi imha ediyor.

Aslında füzeler, sığınak kontrol ve planlama merkezleri ile hava savunma / radar istasyonlarına düştü. Amerikalılar da dahil olmak üzere büyük subay kayıpları kaydedildi. Görünüşe göre vekil NATO'nun "gölge Genelkurmay Başkanlığı" yerle yeksan oldu. Sonuçta askeri uzmanlara göre müttefikler, "sert bir darbe” aldı.

İngiltere istihbaratı, Rusya tarafından başlatılan büyük saldırıda 'alışılmadık derecede çok sayıda hipersonik füze kullanıldığını belirtiyor. Siyasi desteğine paralel olarak NATO, Ukrayna'ya yönelik pratik yardımını önemli ölçüde artırdı. Hatta Ukrayna'nın Sovyet dönemi teçhizatından modern NATO teçhizatına ve standartlarına geçişine yardım ederek Müttefik kuvvetlerle birlikte çalışabilirliği artırma konusunu bir şekilde çözümlediler.

İngiliz askeri istihbaratı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin hava savunmasının imha edilmesi adım adım gerçekleştiğini raporluyor. Korkunun ecele faydası yok. Yaklaşıyor yaklaşmakta olan.

NATO ve Müttefikler benzeri görülmemiş düzeyde destek sağlamasına ve Batı'dan gelen tüm askeri yardıma rağmen, Ukrayna Ordusunun RF Silahlı Kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli saldırılarına karşı koyması mümkün görünmüyor.

Yankee go home!

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com 

Seçilmiş Kaynakça

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm

https://svpressa.ru/war21/article/364901/?utm_source=warfiles.ru

https://military.pravda.ru/news/1809393-unichtozheny_tenevye_oficery_nato/

https://www.dikgazete.com/mobil/yazi/propaganda-yapamayan-zavalli-rusya-5395.html

https://www.reuters.com/world/europe/pro-ukraine-group-sabotaged-pipelines-intelligence-suggests-nyt-2023-03-08/

https://www.lejdd.fr/International/guerre-en-ukraine-que-se-passerait-il-si-un-missile-russe-tombait-sur-lun-des-pays-de-lotan-4148099

https://rueconomics.ru/23932069-patriot_ne_ pomozhet_l eonkov_ ob_ yasnil_ isteriku_ vsu_ iz_ za_p rileta_ kinzhalovutm _ source=warfiles.ru

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
tutman tersa
tutman tersa 1 yıl önce
peki hırsızın hiç mi suçu yok. abd ve rusya anlaştılar. rusya alacağını aldı. abd’de.. ab ise kaybeden Çin ile.
Düstur
Düstur 1 yıl önce
Kahrolsun küresel emperyalizm kahrolsun küresel para
ender
ender 1 yıl önce
yanki; evine döndüğün günleri de göreceğiz...