USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkiye’nin hesap vaktidir!

Türkiye’nin hesap vaktidir!
21-11-2022

Bakü, AZERBAYCAN

Türkiye, Suriye ve Irak'ta gerçekleştirdiği Pençe-Kılıç operasyonuyla ABD'nin desteğinin PKK'ya yardımı olamayacağını açıkça ortaya koydu.

Türk analisti İmbat Muğlu'nın da belirttiği gibi; Ankara, PKK’nın ABD tarafından korunduğu psikolojik algısını yok etti.

Türkiye, Suriye ve Irak'taki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kılıç hava harekatıyla, Kürdistan İşçi Partisi üyelerine (PKK, Türkiye'de terör örgütü olarak tanınıyor) ABD'nin desteğinin onlara yardımı olamayacağını açıkça belirtti.

Türk analistin yorumu şöyle;

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin, yaklaşık 1000 km derinlikte doğudan batıya ekseninde yürütülen Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütüne karşı PKK terör örgütüne yönelik operasyonu, PKK teröristlerinin, ABD ve ittifakları tarafından coğrafi konumuna uygun olarak korunduğuna dair psikolojik algısını yok etti. Bu, ABD'ye rağmen Türkiye'nin onları havadan ve yerden yok edebileceğini açıkça ortaya koydu".

20 Kasım gece ilerleyen saatlerde başlatılan Pençe-Kılıç hava operasyonu, 50'den fazla uçak ve 20 Silahlı İnsansız Hava Aracı ile (SİHA) gerçekleştirildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonun durumunu, merkez karargâhtan takip etti. Harekât başarısının tamamlandığını ilan eden Akar, operasyonun Türkiye'nin BM Tüzüğünün 51. maddesinden kaynaklanan “kendini savunma hakkı” temelinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Nokta atışlarla indirilen darbeler, Türkiye'de yasaklanan Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) ve Suriye'nin "YPG Gücü"nün bir kolu olan üslerin bulunduğu yerlere uygulandı; vurulan noktalar içerisinde topçu birimleri de vardı.

Türk haber kanallarına göre, Suriye'nin Kobani, Tell-Rifat, Derbesiye, Derik bölgeleri ve Irak'ta Şengal bölgesi ile belirlenen diğer yerler Türk F-16'lardan ve silahlı insansız hava araçlarından indirilen darbelerle imha edildi.

Türkiye'nin güney sınırlarının hemen ötesinde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde belirlenen terör yuvalarına yönelik başlattığı ve kısa sürede başarısını gösteren sınır ötesi operasyonunun, 13 Kasım'da İstanbul'da gerçekleşen ve 6 kişinin öldüğü, 100'ün üzerinde kişinin yaralandığı terör saldırısına karşılık olarak gerçekleştiği kabul ediliyor.

Türkiye’ninhesap vakti”dir; tüm “olmaz”ları olduran ordumuza Azerbaycan’dan bin selam! 

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?