USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Karabağ Azerbaycan'ın topraklarıdır!

Karabağ Azerbaycan'ın topraklarıdır!
20-09-2023

Bakü, AZERBAYCAN 

Azerbaycan Ordusu, Karabağ'da terörle mücadele faaliyetlerine başladı ve mücadele, kararlılıkla sürdürülüyor.

Karabağ bölgesinde Ermenistan silahlı kuvvetleri birimleri tarafından Azerbaycan Ordusunun konumlarının sistematik olarak ateşlenmesi, bölgelerimizin madenciliğine devam edilmesi, muharebe pozisyonlarının mühendislik iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi, ayrıca son aylarda siper ve sığınaklardaki artıştaki gerginliğin daha da yükselmesine sebep oldu.

Ayrıca, muharebe pozisyonlarının kişisel kompozisyon, zırhlı araçlar, topçu tesisleri ve diğer ateş araçlarıyla güçlendirilmesi, parçaların yüksek düzeyde savaş hazırlığına getirilmesi, ek seferberlik birimlerinin oluşturulması, Azerbaycan Ordusunun birimlerine karşı istihbarat faaliyetlerinin genişletilmesi, sabotaj ve terör amaçlı olarak mayınlardan arındırılmış toprakları ve sivil yolların yeniden düzenlenmesi amacıyla konumlarımızın derinliklerine nüfuz edilmesi de gözlemlenmiştir.

Ermenistan'ın ve ayrılıkçıların temel amacı, bölgedeki gerginliği terörizmle arttırmaktır.

2020 yılında, 44 günlük Vatanseverlik Savaşı'nın sona ermesinden bu yana, mayınlı Ermeni terörünün toplam kurban sayısı 314 kişiye ulaştı, bunlardan 61'i öldü.

Hojavend” bölgesi topraklarında mayın patlaması, bir kez daha Ermenistan'ın ve onun yarattığı ayrılıkçı rejimin temel amacının, Ermeni silahlı kuvvetlerini henüz Azerbaycan topraklarından çıkarmamış, “Üçlü Anlaşma”nın 4. maddesini kabaca ihlal ederek bölgedeki askeri gerginliği terörizmle arttırıldığını gösteriyor.

Aynı zamanda bu provokasyonların amacı, çatışma sonrası dönemde büyük ölçekli restorasyon çalışmalarına, bu bölgelerdeki sivil nüfusun faaliyetlerine ve aynı zamanda yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşü ve barışçıl yaşamaları sürecine engel teşkil etmektir.

Dün 19 Eylül'de İçişleri Bakanlığı çalışanlarının, aynı gün daha önce Karayolları Devlet Ajansı çalışanlarının ölümüne yol açan bir terör saldırısının yapıldığı yere giden “KamAZ” aracının, Hoçavend ilçesi mevkiindeki Ahmedbeyli Fizuli - Şuşa yolunun 58. kilometresinde saat 04.30'da Ermeni sabotaj ekibinin Hoçavend ilçesinin Tagaverd köyündeki yeni tünelde kurduğu bir mayınla patladığını hatırlatalım.

Ermenistan silahlı kuvvetleri ve Ermeni yasadışı silahlı birliklerinin sabotaj ve istihbarat grubu tarafından işlenen mayınlı terörizm, işgalden muaf topraklarda inşaat ve restorasyon çalışmalarına katılan sivillerin hayatına ve sağlığına kast etmekle birlikte, ulaşım ve iletişim projelerinin gerçekleştirilmesine ve eski yerinden edilmiş kişilerin kendi topraklarına geri dönme sürecine ciddi engeller getirmektedir.

Azerbaycan tarafının, işgalden muaf bölgelerimizde yer alan mayınların doğru haritalarının tekrar tekrar verilmesini talep etmesine rağmen, Ermenistan'ın bu kartları teslim etmeyi reddetmesi, bu ülkenin masum insanları öldürmekle ilgilendiğini ve uluslararası insani hukuk normlarını ihmal ettiğini bir kez daha kanıtlıyor.

Azerbaycan ordusu, Azerbaycan Cumhuriyeti yasalarına ve uluslararası insani hukuk normlarına uygun olarak güvenliği garanti edilen Karabağ'daki idari, sosyal, eğitim, tıbbi, dini ve diğer nesnelerin korunmasını ve korunmasını organize etmektedir.

Konuyla ilgili Azerbaycan açıklamasında “Kadınlara, çocuklara, yaşlılara, fiziksel engelli ve hasta bireylere gerekli tıbbi bakım sağlanacak, içme suyu ve yiyecek temin edilecektir” denilmektedir.

Karabağ’da bulunan Ermenilere bu bölgedeki terörle mücadele faaliyetleri vesilesiyle “SMS” uyarıları gönderildi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Yönetimi Dış Politika Departmanı Başkanı Hikmet Hajiyev'in verdiği bilgiler böyle. 

Karabağ Azerbaycan'ın topraklarıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'taki BM Genel Kurulu’nun 78. oturumunda konuştu.

Birleşmiş Milletler’de dünya liderlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karabağ Azerbaycan’dır” dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin en başından itibaren Azerbaycan ve Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesine ilişkin müzakere sürecini desteklediğini vurguladı.

“Bu, Güney Kafkasya'da barış, huzur ve iş birliğinin tesis edilmesi için tarihi bir fırsattır. Bu fırsattan yararlanmak için Ermenistan'la iyi komşuluk ve ilişkilerin tamamen normalleşmesine yönelik bir sürece başladık. Aynı zamanda Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin müzakere sürecini en başından itibaren destekledik. Ancak Ermenistan'ın bu tarihi fırsatı yeterince değerlendiremediğini görüyoruz” dedi.

Erdoğan, “Asıl amacımız Azerbaycan topraklarında barışçıl bir arada yaşamaktır” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yönetimi bir kez daha Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeni nüfusun temsilcilerini yeniden entegrasyon meselelerini görüşmek üzere Yevlah'ta buluşmaya davet ediyor.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?