USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Trump, Irak'a giderken Türkiye hava sahasını kullandı mı!.. Erdoğan'la görüştü mü?

27-12-2018

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın24 Aralık Pazartesi günü Ankara'da düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump'ı Türkiye'ye davet ettiğini, Trump'ın da  2019 yılında geleceğini söylediği bilgisini paylaşmıştı. 

Hemen sonrasında Beyaz Saray sözcülüğünden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'ı Türkiye'ye davet ettiği doğrulandı  ancak henüz netleşen bir ziyaret planı olmadığı belirtildi.

Hatırlarsanız Trump, Suriye'den Amerikan ordusunun çekileceğini açıkladığında Pentagon "Yok böyle birşey" dedi ama tıpış tıpış Irak'taki üslerinin yolunu da tuttular. 

Bana kalırsa Beyaz Saray bürokrasisi, Trump'ın hızına ayak uyduramıyor. 

Trump, Türkiye'yi ziyaret için 2019'u beklemedi!..

Trump, işbitirici başkan.

Kafasına koyduğunu, çevresindeki danışman ve bürokrat ordusunu bağırta bağırta yapıyor. 

Donald Trump, eşi Melania ile yılbaşı öncesi Irak'ın Anbar ilindeki Ayn El Esad hava üssüne  adeta sürpriz bir  çıkarma gerçekleştirdi. 

Üste bulunan ve bir kısmı Suriye'den çekilen askerlerden oluşan Amerikalı Yankilerle bir araya  geldiler, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ABD  Başkanlarının Irak'ta Noel geleneği...

ABD Başkanı Trump, selefleri Cumhuriyetçi George W. Bush ve Demokrat Barack Obama’nın izini takip ederek Bağdat’a sürpriz ziyaret gerçekleştiren üçüncü Başkan oldu. 

Bush 2003’te, Obama da 2009’da Irak’a gitmişti.

Trump'ı taşıyan 'Air Force One' Türkiye hava sahasından Irak'a geçti mi?..

Air Force One’ sahte bir kodla, gece yarısı Andrews Hava Üssü’nden havalandı, uçağın uydu alıcıları, Romanya yakınlarında değiştirildi.

Daha sonra uçak rotasını Türkiye'ye çevirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü programı...

Trump'ın 'uçan kale'si Amerikan başkanlarının makam uçağı olarak kullanılan 'Air Force One' isimli Boeing 747 tipi özel yapım uçağın, Ankara ve Adana'da görüldüğüne dair bir iddia söz konusu.

Bu iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü programına bakılması ip uçları verebilir. 

Saat 13: 00’da, TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri (Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi)... Hemen sonrasında Beştepe'nin bitişiğindeki AK Parti Genel Merkezi'nde saat 15:00'de AK Parti MYK toplantısına katılacağı belirtilmişti.

Trump'ın gittiği Irak'taki ABD askeri üssü...

Irak'ın Anbar vilayetinde bulunan stratejik öneme sahip  Ayn El Esad hava üssü, daha önce 2003-2011 yılları arasında Amerikan birliklerinin aktarılması için kullanılmıştı.

Suriye'den çekilen ABD askerlerinin bir kısmı, Bağdat ile Irak-Suriye sınırı arasında yer alan Ayn el-Esad üssüne gönderiliyor.

Bu üs, operasyonel hava merkezine dönüştürülmüştü. 

Hatta, Türk basınında Ayn El-Arap'ın Türkiye'ye karşı ABD ve İsrail tarafından tahkim edilen bir bölge olduğu öne sürülmüş, burasının ABD ve İsrail'in Türkiye'ye karşı kullanabilecekleri bir üs olduğu iddia edilmişti.

Erdoğan - Trump görüşmesi, Ankara'da mı Adana'da mı gerçekleşti?

Trump'ı taşıyan başkanlık uçağının başkent Ankara'da bulunan Esenboğa Havalimanına  gizlilik  içinde indiği ve Erdoğan - Trump görüşmesinin, Trump'ın başkanlık uçağında gerçekleştiği söyleniyor.

Bir diğer bilgi kaynağı, Trump'ı taşıyan  'Air Force One' isimli Boeing 747 tipi özel yapım uçağın Ankara Esenboğa havalimanına değil, 1953 yılından beri faaliyette olan ABD İncirlik hava üssüne indiği, burada İncirlik Üssü'nün ABD'li komutanı Albay David S. Eaglin tarafından karşılandığını söylüyor.

Erdoğan ile Trump burada görüşmüş  olabilir.

Asıl bomba haber İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile Trump'ın Bağdat ile Irak-Suriye sınırı arasında yer alan Ayn el-Esad üssünde görüşmesi…

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter: @oc32oc39

:

Trump’tan Irak’taki Amerikan askerlerine ziyaret

Irak'tan sürpriz ziyaret açıklaması: “Trump’ın ziyaretinden haberimiz vardı”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Arzu Arık Zenginerdoğdu
Arzu Arık Zenginerdoğdu 5 yıl önce
Görüştü mü görüşmedi mi? Muallakta