USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Trabzon'da çıkan olaylar kimin eseri!..

27-04-2016

Futbolda Süper Lig’in 30. Haftası da geride kaldı. Sezon sonuna yaklaşılırken, geçtiğimiz her bir hafta, futbol ile bağdaşan-bağdaşmayan olaylarla anılıyor. Son 30. Hafta'da Trabzonspor - Fenerbahçe maçının tamamlanamaması, futbolun kaos sürecini tetikledi!...

TRABZON'DA ÇIKAN OLAYLARIN SUÇLUSU BELLİ DEĞİL Mİ! 

Peki, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar kimin eseri!
İddialı mücadele öncesinde yazılanlara bakar mısınız.
Bazı kalemşörler tarafından, ‘Bülent Yıldırım bu maça neden atandı?’ gibi yaklaşımlarla hakemlerin hedef gösterilmesine zemin hazırlandı!..

Bitti mi!
Hayır!
Kulübün resmi internet sitesinden ‘Taraftar uyarıldı...’ şeklinde resmi yazı yayınlanırken oluşabilecek yanlışlıklara da dikkat çekildi. Bu uyarı durduk yerde yapılmadı. Peki bu kadar uyarılara rağmen, yetkililer nerede idi!.. 

SON OLAYDA BASIN DA SINIFTA KALMIŞTIR...

Trabzonspor - Fenerbahçe arasındaki olaylarda sadece, emniyet, hakem, taraftar değil basın da kendine göre büyük sınavdan geçti. Basın açısından bu sınavın sonucu, tam anlamı ile skandal!..

Yayıncı kuruluş başta olmak üzere, diğer televizyon kanalları ve yazılı basında hakemin tekmelenme anı tekrar tekrar gösterildi, yazıldı. Bu gazetecilik, habercilik değil, tam anlamı ile... 

Doğrusu, bu fotoğrafı da, yapılanları da garipsemedik. Günümüz bir kısım basınının işi, reyting adına olayları köpürterek, ‘skandala’ imza atmak ise, bu "görev" de hakkıyla (!) yerine getirildi!..

MAÇLARA BAŞLARKEN "2 DAKİKA GECİKME" DE NEYİN NESİ!

Ligin 30. Haftasındaki olaylı maçın yankıları devam ediyor. Bu açıklamaların en ‘kıvrağı’ Kulüpler Birliği’nden geldi!.. Olayları protesto eden birlik, hafta sonu oynanacak maçlarda sahaya 2 dakika geç başlayacak (mış). 

Kamuoyunun ‘nefretini’ çeken olaylara karşı sözde başkaldırı. Dalga geçer gibi karar. Kulüpler Birliği’nin bu kararının karşılığına bir anlam çıkaracak birisi var ise, beri gelsin. Siz tepkinizi mi, acizliğinizi mi ortaya koyuyorsunuz! Belli değil! 

BİR KALECİNİN ‘ONURLU’ DURUŞU

Biz düşüncelerimizi yazıya aktarırken, ajanslara da haber akışı devam ediyordu... Avni Aker Stadyumu’ndaki olaylara, Bordo-Mavili takımın başarılı file bekçisi Onur Recep Kıvrak... Yaşanan olaylara tepkisini dile getirmek için, formasını çıkarıp yere bırakan Kaptan, Kulübün internet sitesinden cevap verdi...

Kaleci Onur, ‘... Bu hareketim ne formaya ne de armaya yönelikti’ derken, her türlü yanlış anlaşılma karşısında özrünü dile getirdi. Başarılı file bekçisinin bu açıklamaları, futbolcunun ‘onurlu’ duruşunun bir göstergesidir!..

PASSOLİG, TAHLİYE EDİLEN ZANLI

Yapılanlar da yapanın yanına kâr kalmasın elbette. Passolig uygulaması Trabzon’da sınıfta mı kaldı? Emniyet kuvvetleri tarafından zaafiyet var ise araştırılmalı. Özür dilerim, bu maçı kaç hakem yönetti? Maçın gözlemcisi, temsilcisi ne iş yapar? Anlayacağınız, bir sürü suç ortağı!

Trabzonspor başkanı; ‘Bu olaylar muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor, kanaatimce’ diyor ise, sır perdesi en kısa zamanda çözülmez ise şike, kurşunlanma gibi olaylara-kaoslara bir yenisini eklemiş olursunuz ki!..
Bitme noktasına gelen futbolumuzu, tamamen bitirme yolundaki ‘etkenleri’ tetiklemiş olursunuz, vesselam!.. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?