USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Engelsiz sporun lokomotifi Bağcılar’da ampute futbol da hayat buldu

Engelsiz sporun lokomotifi Bağcılar’da ampute futbol da hayat buldu
24-04-2022

Ampute futbolunda elde edilen uluslararası başarılar, bu branşa olan ilginin artmasına neden oldu. 

Bir yandan sportif başarı diğer yandan, asıl görülmesi gereken ise sporun içerisinde yer alan bireylerin, fiziksel ve ruhsal açıdan kendilerini zinde ve mutlu hissetmeleri, sosyal hayata katılımları

Bu etkileşimden en fazla ders çıkarması gereken devletin ve özel sektörün yöneticileri. Bunların neler olabileceğini, her defasında örnekleriyle yine bu satırlarda siz değerli okuyucularla paylaşıyoruz. 

Yapılması gerekenleri hayata geçirenleri ise gönül alkışıyla tebrik ediyoruz. 

Heyecan veren çalışmaları gerçekleştirmek, özel gereksinimli (engelli) bireylerin içerisinde yer alacağı bir spor branşında katımları ve devamlılığını sağlamak, ayrıca önem taşımaktadır.

Nasıl yani? Devam edelim…

ERDOĞAN’IN MESAJINI İYİ ANLAMAK!..

Ülkemizde Ampute Futbolu denildiği vakit, ilk akla gelen takımlar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Engelliler ve Osmanlıspor Kulüpleri.

Şahinbey Belediyesinin, Ampute futboluna yönelik yatırım ve başarıları gözlerden ırak değil. 

Ülkemizin farklı bölgelerinde icra edilen bu çalışmalar, gönül ister ki her bir köşesine taşınsın. Nasıl ki, Gençlik ev Spor Bakanlığı’nın “Yüzme bilmeyen kalmasın” başlıklı projeleri gibi, daha çok özel gereksinimli (engelli) bireylerin spora katılımları noktasında da gösterilsin. 

Devletimiz bu imkâna sahip. Geriye sadece harekete geçmek kalıyor. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Sayın Erdoğan’ın o buluşmada, spora açtığı özel parantezde ne dediğini hatırlayalım; Ülkemizin dört bir yanını sentetik futbol sahalarından atletizm pistlerine, yüzme havuzlarından spor salonlarına kadar toplam 4 bin 126 tesisle donattık. Tabii kapalı spor salonlarını söylemezsek ayıp olur. Okullarımızda yaklaşık 2 milyon çocuğumuzu sportif yetenek taramasından geçirerek beceri eğitimlerine tabi tuttuk…”

Cumhurbaşkanımızın vermek istediği mesajı iyi anlamamız lazım. 

Hükümet görevini yaparken, yaşama kalitesini artırabilmek için daha çok bireyin sporun içinde yer almaları hususunda, herkesin bu görev ve sorumluluk bilincine sahip olması gerek.

Bu sürece, engelli bireylerin sporu da dahil.

Peki bu nasıl olacak? Devam edelim…

ÇAĞRICI, BAYRAĞI ÖZDEMİR’E DEVRETTİ…

“Ülkemizde engellilere yönelik en iyi faaliyet gösteren belediye” denildiği zaman, icraatlarıyla ilk akla Bağcılar Belediyesi geliyor.

Tesisleşme ve idari yönden örnek belediye konumundaki Bağcılar’da geçtiğimiz günlerde zorunlu bir görev değişikliği vardı. Bağcılar Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağrıcı, sağlık sorunları nedeniyle görevi Abdullah Özdemir Beyefendiye devretti. Sayın Çağrıcı’ya şifa ve geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, Sayın Özdemir’e de yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Halka en yakın konumda olmalarından dolayı, belediyelerin hizmetlerini önemseyenlerdeniz. Dilek ve temennimiz, Bağcılar Belediyesinin yeni başkanı Sayın Abdullah Özdemir’in, devraldığı bu halka hizmet bayrağını daha yukarılara taşıması…

ENGELSİZ SPORUN LOKOMOTİFİ BAĞCILAR…

Bağcılar Belediye Başkanlığındaki zorunlu değişiklikten sonra, şimdi gözler yeni Başkan Abdullah Özdemir’e çevrildi. 

Feyzullah Kıyıklık Beyefendi ile başlayan, Sayın Lokman Çağrıcı ile devam eden Bağcılar halkına hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için göreve talip olan ve ‘Bismillah’ diyen Sayın Özdemir’in, tüm alanlarda olduğu gibi ampute futboldan tekerlekli sandalye atletizme, bocceden tekerlekli sandalye basketbola kadar dokuz farklı branşta faaliyet gösterilen engelli spor branşlarının yaygınlaşmasında, gerekli hassasiyeti göstereceğini umuyoruz. 

Peki, engelliler sporunda da ülkemizde lokomotif konumundaki Bağcılar Belediyesi’ndeki bu devamlılık ne manaya geliyor?

Devam edelim…

AMPUTE FUTBOL, BAĞCILAR’DA HAYAT BULDU

Yazımızın giriş bölümünde değindiğimiz gibi, bir işin başlangıcı kadar, devamlılığı daha önemli. 

Kişisel çıkar ve siyasi hırs uğruna insanların duygularıyla oynanmaması, üzerinde önemle durulması gereken, hassas bir konu.

2019 Mart yerel seçimlerinde Esenyurt Belediyesi yönetiminin el değiştirmesi sonrası, engelli bireyler ampute futbolundan kopma noktasına geldi. 

Hiçbir sporcunun mağduriyet yaşamaması adına devreye Bağcılar Belediyesinin girdiğini ve Ampute futbol takımı sporcularına adeta kol kanat gerdiğini görüyoruz. 

Yaşanan bu süreci ve Bağcılar Belediyesi Ampute Futbol Kulüp Başkanı Oktay Yıldız’a sorduk.

Başkan Yıldız’ın paylaşımları, sadece Bağcılar için değil tüm Türkiye’deki engelsiz spor için önem taşıyor;

2015 yılında Esenyurt'ta kurulan Ampute futbol spor kulübümüz, son seçimlerden sonra yaşanan siyasi değişiklikler nedeni ile Esenyurt'ta aradığı desteği bulamamış, o dönemin Belediye Başkanı Sayın Lokman Çağırıcı ile bir görüşme neticesinde kulübü Bağcılar Belediyesi bünyesine taşımıştık. 

Geldiğimiz günden itibaren, belediyenin bizlere karşı olan bakış açısının, sadece bir branşın devam etmesi, kulüp bünyesindeki engelli sporcularımızın sportif faaliyetlerinin sürdürülmesi ve devam etmesi olarak görülmediğini, önce insana yatırım ve insani değerlerin ön planda tutulduğunu gördük. 

Başkanımızın yanı sıra, Başkan Danışmanı Mehmet Sirkeci Beyefendi, bu sürecin önemli destekleyicisi. Sadece kulüp ihtiyaçlarınızın karşılanması değil, her maç öncesi ve sonrasında belediye yetkilileri tarafından aranarak, ilgi ve alaka gördük...”

EN ÇOK MUTLU OLDUĞUMUZ NOKTA; GELECEĞE YATIRIM…

“Bir deplasmana gittiğimizde öncelikle maçımızın değil, yolculuğumuzun nasıl geçtiğinin sorgulandığını gördük. Maddi anlamda zaten çok iyi olan desteğin arkasında hassasiyeti de gördük manevi değeri de çok yakından hissettik. 

En çok mutlu olduğunuz nokta Kulübün anlık desteklerle değil, geleceğe bir yatırım yapılarak faaliyetlerimizin çok daha uzun yıllar ve daha profesyonel bir şekilde sürdürülmesini isteyen eski Belediye Başkanımızdan tesis sözü aldık.

Türkiye'nin en iyi Ampute futbol tesisi Bağcılar’a inşa edilecekti. Ampute futbol stadı ve bu stadın yanında sporcuların ve misafir takımların konaklama sağlayabilecekleri bir tesis yapılacaktı. 

Her fırsatta yatırımın, sadece hizmet düşüncesi olarak değil insana, geleceğe yatırım olduğunu ifade eden Sayın Lokman Çağrıcı Beyefendiye çok teşekkür ediyor, yeni göreve gelen Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özdemir’e başarılar diliyorum...” 

.

Ahmet Gülümseyen, dikGAZETE.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?