USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tesla’nın Türk soylu patronu Elon Musk, Türk tedarikçi firmalarla suni solunum cihazları üretiyor!

08-04-2020

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok!” Erich Maria Remarque'nın yazdığı, savaşın korkunçluğunu ve anlamsızlığını ele alan bir romandır. 

“Im Westen nichts Neues" romanı ilk kez Almanya'da 1929 yılının Ocak ayında yayımlandı ve daha ilk yılında 26 dile tercüme edildi ve tüm dünyada tanındı. 

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok”! 

Ya ne var? 

Tıpkı bu romanda olduğu gibi salgın hastalığın korkunçluğu her tarafı sarmış.

Hangi gazeteyi okusanız, hangi TV kanalını açsanız ekranlarında yedi yirmi dört koronavirüs konuşuluyor.

İşin garip tarafı, tüm dünyada aynı süreç yaşanıyor. Sanki bu tür programlar, insanları panikletip pandeminin kollarına atmak amaçlı.

Ama görünürdeki sebeb,  hastalık hakkında toplumu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak. 

Elon Musk, Türkler’le suni solunum cihazı yapıyor…

“Üçler… Yediler… Kırklar… Erler demine destur alanlar” yeni dünyayı şekillendirirken, Türkiye'deki sistemde nazar edildiği ölçüde küresel güç odaklarının şimşeklerini çekmeyecek kadar nasibine düşeni alıyor. 

Her şey plan dahilinde…

“Üçler, Yediler, Kırklar”ın el sürdükleri icazet verdikleri koçbaşları, küresel ölçekli projelerle dünya gündeminde. Onlardan biri de Elon Musk.

-Elon Musk'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretinde "SpaceX" roket modelleri üzerindeki "Turksat" ayrıntısı da dikkat çekiyordu-

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için suni solunum cihazı üretme teklifini ABD’li yetkililere iletti. 

İhtiyaç duyan hastaneler için suni solunum cihazları yapabileceklerini ancak bu üretimin hemen mümkün olmadığını belirten Musk, ''Tesla ileri HVAC sistemlerine sahip arabalar üretiyor. SpaceX yaşam destek sistemleri olan uzay aracı yapıyor. Suni solunum cihazları zor değil ancak hemen üretilemez" dedi. *

Elon Musk’tan önce ASELSAN üretti…

ASELSAN, savunma sanayisinde elde ettiği mühendislik birikimiyle tıbbi cihaz sektörüne de girdi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir anonim şirket olan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kuruldu. 

ASELSAN hisselerinin yüzde 74,20'si “TSKGV”ye aittir, yüzde 25,80'lik kısım ise Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görüyor.

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip.

ASELSAN bugün, özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir markaya dönüştü. ** 

ASELSAN, kurumsal öngörüsü ile iki yıl önceden salgın hastalıkların ortaya çıkaracağı medikal araç ve gereç ihtiyacını karşılamak için harekete geçmişti. 

Şirketin mühendislik, yüksek teknolojili ürün geliştirme ve kalite yönetimi kabiliyetleriyle Biosys Biyomedikal'in ventilatör (yapay solunum cihazı) konusundaki alan uzmanlığı bir araya getirildi. 

ASELSAN ve Biosys Biyomedikal'in iş birliğiyle bu alanda yenilikçi ve uluslararası pazarda iddialı ürünlerin yerli imkanlarla üretimi amaçlandı. 

Ne kadar doğru bir karar verildiği günümüzde daha iyi anlaşılıyor. 

Dünya genelinde 4 milyar dolarlık yıllık satışı olan ventilatör cihazlarında Türkiye, üretici 6 ülkeden biri oldu. 

Koronavirüs günlerinde en çok ihtiyaç duyulan “Ventilatör" nedir?

Yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardan olan “Ventilatör", hastanın solunum yollarına kontrol edilebilir şekilde gaz akışı ile solunum desteği sağlıyor.

Bazı hastalar, yoğun bakımda geçirdikleri süre boyunca destek tedavilerine ihtiyaç duyuyor. 

Mekanik ventilasyon bu hastaların ihtiyaç duydukları destek tedavilerinden en önemlisi olarak kabul ediliyor.

Ayrıca yoğun bakım hizmetinin sonrasında da hastaların bir kısmı kronik solunum yetmezliği sebebiyle evde mekanik ventilasyon cihazına bağımlı kalabiliyor.

Ventilatörlerin çok yoğun ihtiyaç duyulduğu diğer bir birim de hastanelerin acil servisleri. 

Acil servislere başvuran hastalardan akut solunum yetmezliği yaşayan önemli bir bölümü, solunum desteğine ihtiyaç duyuyor ve ventilatör cihazına bağlanıyor. ***

Elon Musk kimdir? 

Güney Afikalı, Yahudi inançlı Elon Musk’ın Türk soylu olabileceği kimin aklına gelirdi! Anne ve babasının aile köklerine bakıldığında dahi Türk soyluluğuna dair pek belirtti yok gibi.

Ancak Türkiye ziyaretindeki paylaşımları ve görüşmeleri nedeniyle Elon Musk, medyanın en çok konuşulan ismi olmuştu. 

Atatürk Hayranı…

Anıtkabir’deki karesiyle sosyal medyaya damga vuran ve Türkler tarafından da yakın takibe alınan Elon Musk, dünyaca ünlü iş adamı, Tesla Motor’un “CEO”su.

Elon Musk, Atatürk paylaşımlarıyla Türk sosyal medya kullanıcılarının gönlünü fethetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye gelen Elon Musk, Anıtkabir’i ziyaret etmiş ve ziyaretinin ardından iki adet fotoğraf paylaşmıştı.

İki fotoğrafına toplamda 1 milyon 200 binden fazla beğeni gelmişti. Musk’ın özellikle ikinci fotoğrafında Atatürk için yazdığı “Üç kırık kaburga, delik akciğer ve o yine de savaştı” ifadeleri büyük takdir toplamıştı. ****

Gönül bağı olmayan birisinin yazacağı şeyler değil bunlar. Kendisiyle söyleşide bulunan gazeteciye anlattıklarına bakılırsa, Elon, bir gün soyadının anlamını öğrenmek için, bir ansiklopedinin sayfalarını karıştırken “M” harfi sayfasına geldiğinde, Mustafa Kemal Atatürk ismini görür. Okumaya başlar ve Atatürk’e hayran olur. *****

Yahudi Norman Wiking Alman Güney Afrikalı Amerikalı 

Elon Musk, 28 Haziran 1971 Güney Afrika asıllı Amerikalı mühendis, mucit, yatırımcı ve girişimci. Musk, Pretoria’da Kanadalı bir anne 19 Nisan 1948 doğumlu May Haldeman ve Güney Afrikalı bir babanın Errol Musk’ın oğlu olarak doğdu. 

İngilizce “Musk” Türkçe’dekimisk’ sözcüğün karşılığı. Misk, bir tür erkek ceylan tarafından üretilen güzel kokulu madde. Kokusuna neden olan madde muskondur. Ceylan dışında, bazı farklı hayvanlardan da üretilebilir. 

Anne tarafından ailesi İsviçre-Alman kökenlidir. İlk adı Elon, muhtemelen annesinin babası Joshua Elon Haldeman’ın orta adından geliyor. 

Büyükbabası Joshua Elon’ın soyadı ‘Haldeman’; “savaşçı kavgacı adam” anlamında. 25 Kasım 1902 Joshua Norman Elon Haldeman’ın ailesi ABD’nin bağımsızlık savaşında, İsviçre’den göç ediyor. 

Ailenin, Norman genleri taşıdığı söylenebilir. Normanların soyu 10. ve 11. yüzyıllarda Fransa’da Normandiya topraklarına yerleşmiş olan Norse Vikingleri’ne uzanır. 

Vikingler veya Norslar’ın, İskandinavyalı korsan ve tüccar kavim olduklarından, yılın büyük kısmını denizlerde geçirmiş savaşçı bir halk oldukları biliniyor. 

8-11. yüzyıllar arasında kuzeybatı Avrupa’da birçok yeri ele geçirdiler, yağmaladılar. 

Viking” adı muhtemelen Eski Norsçavik" (dere) sözcüğünden ya da Eski İngilizce “wic" (kamp) sözcüğünden türemiştir. 

Nors ise Eski Norsça “noord” (kuzey) sözcüğünden türemiştir. Erken dönem İskandinav dillerinde “vikingr” sözcüğü “korsan” anlamına gelir. “Norman”,Kuzey Adamı” anlamındadır.

11. Yüzyılda Avrupa’da yıkıcı istilada bulundular. Sicilya ve İngiltere’yi ele geçirdiler. Sicilya’da Normanlar başta Müslümanlara iyi davrandı, bilgilerinden yararlandılar. Coğrafyacı El İdrisi, haritalarını Normanlara verdi. Seyyah İbni Jubeyr, Sicilya’da Norman kralından iyi muamele gördüğünü yazar. ******

11. yüzyılda Sicilya merkezli Normanlar, İngiltere’ye hâkim olunca, Normanlar üzerlerinde İslam etkisi taşıyan, Arapça eserleri Latince’ye çevirdiler, Napoli Üniversitesi’nde, çevrilen her kitabın bir nüshası, adaya İngiltere’ye gönderiliyordu. 

İngiltere’nin Yahudi geçmişi aslında çok daha eskilere dayanıyor. 1066 yılında Normanların işgalinden az sonra bu ülkede bir Yahudi cemaati yaşamaya başladı. *******

Tarihi kayıtlar da, 8 ve 9. yüzyıllarda Alp ve Pirene’lerin kuzeyinde ve özellikle Ren kıyılarında Yahudi toplumlarına rastlandığını doğrulamaktadır. 

“Kinyas Kartal” isminin hatırlattığı…

9. Yüzyıl başlarında Kuzey Avrupa’da varlıklarını sağlamlaştırdılar. 1066 yılında Normanların İngiltere’yi işgal etmeleri sonrası, İngiltere’de de Yahudi toplumları görüldü. 

Slavlar arasında faaliyette bulunan Vareg kıtaları veya “Drujinalar”ın başında duran Norman beylerine “Kinyaz” denmiştir. Dokuzuncu yüzyıldan itibaren Rus siyasal yönetiminin başında bulunan kişiler bu unvanı kullanmışlardır. ********

Türkiye’de uzun yıllar milletvekilliği yapan “Kinyas Kartal” ismini hatırlayın. Ukrayna’da yaşayan Normanlar; Ruslar’ın baskısından o kadar bıkmışlardı ki kiliselerinin defterine şöyle yazmışlardır:

Ya Rabbi. Osmanlı'nın gücünü kuvvetini artır ki, gelip bizi de kurtarsın… Bize din hürriyeti versin… Can ve mal emniyetimizi sağlasın… Amin…” 

Normanlar, 1800 yıllarında Rus zulmünden Amerika’ya kaçmışlar ve yanlarında bu kilise defterini de götürmüşlerdi. Bu gün bu defter adı geçen sayfa açılmış olarak Amerika’nın Utah bölgesindeki bir Norman kilisesinde teşhir ediliyor. *********

Normanların Yahudilerle temasları Avrupa’daki işgalleri döneminde başladığı gibi Musevi Hazar Hanlığı ile ilişkileri nedeniyle de bu temasın yaşandığı söylenebilir. 

Normanlar zamanla Bulgar ve Hazar iline ulaşırken, bir yandan da Dniyeper boyunca Karadeniz’e inmiş ve orada yaşayan Slavlarla da temasa geçmişlerdir. 

Bu süreçle beraber İskandinavyalı savaşçı tüccarların Slav topluluklarını kontrol altına almalarıyla “Rus” kelimesi oluşmuştu. 

Rus tarihçisi V. Klüçevskiy, 10. Yüzyılda Fin-Ural halklarının yaşadıkları bölgelerde ticaret yollarını denetim altında tutan “Varyaglar”dan oluşan knezin drujina’sının yönetici sınıfı için kullanıldığını yazmaktadır. 

Daha sonra Normanların, Doğu Slavlarını idareleri altına almaları ve Slavların kurdukları yerleşim yerlerini tek çatı altında bir araya getirmeleriyle bu isim coğrafi bir bölge anlamı da kazanmış oldu. 

Neticede Normanlar 11. Yüzyılın ortalarında Slavların arasında tamamen asimile oldular ve Norman savaşçı tüccarların adı olan “Rus”, bu bölgede yaşayan Slavlar için kullanılmaya başladı. **********

Hazarlar, Rusya’nın kuzey kesiminde yaşayan Slavlarla da çarpışıp onları hakimiyetleri altına aldılar. Fakat bu sırada Baltık ile Karadeniz arasında geniş bir devlet kuran ve başkentleri çok kuzeyde Novgorod’da bulunan ve bugünkü Rusların ataları olan Normanlar, Hazarlar’a öldürücü bir darbe vurdular. 

Hazarlar, devletlerinin 965’te Normanlar tarafından yıkılmasından sonra Kırım’da küçük bir devlet kurdular. 

Elon Musk’ın anne tarafından ailesi… 

Kanadalı büyük annesi 1914 doğumlu Winnifred Josephine Fletcher ise dans öğretmeni. Winnifred Josephine’ın soyadı Fletcher; “okçu, ok yapan kimse” manasında. 

Hem büyük babasının hem de büyük annesinin soyadları savaşçı aile köklerini göstermesi açısından önemli. Elon Musk’ın annesi May Musk; 1969 Miss South Africa güzellik yarışmasında finalistti.

1970 yılında lisede tanıştığı bir Güney Afrikalı mühendis olan Errol Musk ile evlendi. May bahar demek.

Elon Musk’ın Yahudi olduğunu İsrail kaynakları doğruluyor. İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi 2010’da, “dünyanın en zengin Yahudileri”nin listesini açıklamıştı. ***********

6 Kasım 2013’te Amerikalı dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en güçlü isimleri listesinde Musk yine vardı. 

Listede yer alan diğer Yahudi isimler arasında Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg (24.), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (26.), Goldman Sachs CEO’su Llyod Blankfein (27.), New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg (29.), Space Exploration Technologies kurucu ve CEO’su Elon Musk (47.), Oracle CEO’su Larry Ellison (58.), New York Times Yönetici Editörü Jill Abramson (68.) ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası’nın gelecek başkanı Janet Yellen (72.) bulunuyor. İran dini lideri Ayetullah Hamaney listede 23’üncü olmuştu. ************

Elon Musk, hem doğum yeri Güney Afrika Cumhuriyeti, hem Kanada, hem de Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı. Elon Musk, Türk Soylu, Norman ve Hazar Türkü dedeleri var. Türk soylu! *************

Türk'e durmak yaraşmaz! Türk önde Türk İleri! Boz atlı Hızır’ın daha nice fedaileri var. Bilenler bilir, bilmeyenlere bildirilir.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

* https://www.google.com/amp/s/www.dikgazete.com/haber/amp/511687

** https://www.aselsan.com.tr/tr/hakkimizda/biz-kimiz

*** https://www.google.com/amp/s/www.trthaber.com/haber/bilim-teknoloji/aselsan-tibbi-cihaz-sektorunde-hedef-buyutuyor-389870.html/amp

http://www.biosys.com.tr/

**** http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/elon-musk-kimdir-ataturk-tweetleriyle-sosyal-medyayi-sallamisti-40643273

***** https://steemit.com/science/@captainsailor/elon-musk-was-there-so-was-i-or-visit-to-the-greatest

****** http://www.star.com.tr/yazar/kilic-ve-portakallarla-denizden-geldiler-yazi-1241511/

******* http://www.salom.com.tr/haber-63714-yahudI_dunyasindan_.html

******** A. Nimet Kurat, Rusya Tarihi, Başlangıçtan 1917’ye Kadar, II. Baskı, Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara, 1987

********* http://www.oncevatan.com.tr/osmanlida-adalet-anlayisi-ve-fatih-sultan-mehmet-olayi-makale,34485.html

********** http://www.turkcuturanci.com/turkcu/turkcu-savascilardan-makaleler/turkiye’de-yasayan-nogay-turkleri/?imode

*********** http://www.milliyet.com.tr/iste-dunyanin-en-zengin-yahudileri-/dunya/dunyadetay/15.04.2010/1225376/default.htm

************ http://www.salom.com.tr/haber-88855-dunyanin_en_guclu_yahudileri_belli_oldu.html

https://www.forbes.com/profile/elon-musk/#7c7cea397999 -http://teslaturk.com/elon-musk/

************* https://kafkassam.com/teslanin-patronu-elon-musk-kripto-turk-mu.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Özen Ayanoğlu/Elazığ
Özen Ayanoğlu/Elazığ 4 yıl önce
Yorum yazarak edebiyatımıza güç veren Meslektaşım Em.Kurbay Albayımız Ali Coşar komutana teşekkür ederiz.Entellektüel birikime donanıma sahip kişilik olarak kendisini kutluyoruz.Yazarı yakınen tanıyan bilen ve irtibatı olan biri olarak ömür hocaya desteğimiz tamdır yolun açıķ olsun üstat.
Ali COŞAR
Ali COŞAR 4 yıl önce
Ömür bey; tarihçi Etnografya uzmanı gibisin. Nerden bulursun bu kadar bağlantıyı? MaşAllah. Kalemine sağlık
Davut Nural
Davut Nural 4 yıl önce
Yazar geniş yelpazede yazılar kaleme alıyor.Elbette bu yelpazede yazıları onun birikimini gösteriyor.Elbette tek tip yazılar yazacak değildir.Yazar bu konuda başarılı olup ülkemiz insanlarına ışık tutuyor.Her yazının elbette tartışılması güzel bir gelişme.Yazarın ırkçı olmadığına ve yerli ve milli olduğuna yakınen bilen ve tanıyan biriyim.Bu konuda sağduyulu hareket eden bir kalemimiz oluyor.Bu corans virüs belası gerçekten herkesi bıktırdı.Sanki bir yerlerden işaret alınmmış gibi tüm medya yayım kuruluşları o tarafa çalışıyorlar.Bunu bu kadar büyütmek ve insanları bu kadar korkutmak doğru değildir.Hayat durdu sanki.Aş iş borclar faturalar kiralar geçim dertlerimiz nolacak peki.Baştan beri izlenen yanlış suriye politikası yüzunden suriyeliler için 54 milyar dolar $ para harcayan ülke yöneticileri bir düşünmelidir.Asli yurttaşlar olarak mağdur durumdayız.Suriyelilere yapılan bunca yardımı şimdi mağdur durumda olan kendi halkınıza yapınız.Muktedirlerin devletin her kademesinde israftan şatafattan kaçınması gereken bir zaman dilimindeyiz ne yazıkki tam gaz israf devam ediyor.Bu kadar cami görevlileri diyanet personrli evlerde yan gelip yatacağına bu kadar yüzbinlerce personeli ile Sağlık hizmetlerinde bari çalıştırılsınlar.Camilerde sala okumak dua etmekle bu virüsü yeneceğimizi umut etmekle birlikte bilim adamları pozitif çalışmalar yapıyorlar bu virüs bir gün bitecektir.Yazara teşekkür eder başarılar dileriz.Esen kalasın üstad...
Callı
Callı 4 yıl önce
Herkes Türk Gerisi hikaye:))
Çölovalı kara haydar
Çölovalı kara haydar 4 yıl önce
karona belası ne zaman bitecek bu mikroptan ölmesem televizyon haberlerinden bıktım usandım bu ne yav
Suphi Yoldaş
Suphi Yoldaş 4 yıl önce
Size kalsa güneşin altında yaşayan kimvarsa herkes Türk yapmayın etmeyin yok böle bişey
Oflu
Oflu 4 yıl önce
olan var olmayan var memlekette herkes Türk olmayabilir her yazını ırkçı söylemle bitirmek zorundamısın