USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tekerlekli Basketbol Milli Sporcusu Özkan Bozkurt’un hayatı ve beklentileri…

28-06-2020

İnsan doğduğu ilk günden itibaren mücadele halindedir. 

Sürdürülen hayatın belli dönemlerinde karşımıza, daha fazla mücadele ve sabır gerektiren imtihanlar da çıkabilmektedir.

Özkan Bozkurt, bu süreci yaşayan kardeşlerimizden. 

Daha henüz iki yaşında geçirdiği hastalık, bu dünya için yeni keşiflere yönlendirmiş onu. 

Bazı oyunların çok zor olduğunu, oyunun-meşakkatin neticesinin bir o kadar mükâfatla dolu, hayata tutunmak için ise mücadelenin önem taşıdığını önemseyenlerden olmuş Özkan kardeşimiz.

Hastalığa teslim olmama isteği ilk kazancı, tekerli sandalyesinde potaya attığı basketler, hayatında yeni bir sayfa açmasına neden olmuş.

İşte, Tekerlekli Basketbol Milli Takım Sporcusu Özkan Bozkurt’un kendi kaleminden, derslerle dolu hayat hikâyesi ve beklentileri…

SPOR, HAYATA BAKIŞIMI DEĞİŞTİRDİ

“1986 yılında Muş’un merkez ilçesi Muratpaşa mahallesinde, üç kardeşin ikincisi olarak dünyaya gelmişim. 2 yaşında yüksek ateş nedeniyle çocuk felci geçirdim. Bu nedenle sağ ayağım poliyosekeli engeli olarak hayatıma devam ettim. Bu tarihten sonra sağ bacağımda gelişme olmadı. 

İlk öğrenimime Muş Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda başladım. Daha sonraki dönemlerde 2003-2004 yıllarında Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz’ın aracılığıyla Muş Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından kurulan Muş Bedensel Engelliler Basketbol takımda sporcu olarak spor hayatına başladım. 

İlk antrenmana çıktığımda, topu potaya atma çabam, tekerlekli sandalyeyi sürmem, kendi çapımda hayata bakış açımı büyük ölçüde değiştirmiş, sevinç ve heyecandan gece uyuyamaz hale geldim. 

Engelli olmama rağmen benim de artık engelsiz insanlar gibi toplum içerisinde yapabileceğim bir spor dalı olduğu için, çok mutluydum…”

HASTA YATAĞINDAN MİLLİ TAKIMA

“Daha önce, otobüse binerek bile başka bir şehre yolculuk yapma imkânım dahi yokken, bir anda sporla başlayan hayatım sayesinde kendimi uçakla başka illere ve ülkelere seyahat etme imkânı buldum. Kısaca spor her alanda hayatımı etkilemişti. 

Hayalini bile kuramadığım Genç Milli Takım formasını giymek nasip oldu. 

Daha önce Türkiye içerisinde herhangi bir ile bile gitme durumunda değilken, Milli forma giyme başarısı gösterip, basketbol sayesinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde turnuvalara katıldım. 

Bana, çocukluğumda ‘Milli sporcu olacaksın’ denilmiş olsaydı, inanmazdım. Bunun hayalini bile kuramazken, kendimi Dünya kupası ve çeşitli bedensel engelliler basketbol müsabakalarında buldum. 

Hayatımda inanılmaz şekilde maddi ve manevi değişiklikler olmaya başladı. Bu değişiklikler sayesinde hayata olan inancım ve özgüvenim arttı. Muş ilini Tekerlekli sandalye basketbol turnuvasında sporcu ve antrenör olarak görev yaparak temsil ettim ve birçok başarıya imza attım. Hatta Muş Bedensel Engelliler Basketbol Takımını Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol Birinci Ligi’ne taşımaya vesile oldum. Kısacası spora başlamamdan bugüne kadar hayatımda pek çok değişiklik oldu. Bunları hepsi, halen devam etmekte olduğum Tekerlekli Basketbol sporu sayesinde oldu…”

ENGELLER HEP BİRLİKTE AŞILABİLİR

“Bedensel Engellik, insana engel teşkil etmemeli. Bu engelleri hep beraber aşabileceğimizi, ben hayatımda yaşadığım değişiklikle anladım. 

Bu engelleri, engelli kardeşlerimizin tek başına aşmaları mümkün değil. Bunu gerek halk gerek bürokrasi, gerekse siyaset, gerekse toplum olarak sağlayabiliriz. 

Toplum olarak engelli kardeşlerimizin her alanda ve faal bir şekilde kendilerini gösterebilmelerini sağlamak bizim elimizdedir. 

Engelli kardeşlerimize imkân sağlanması halinde, kendi hayatlarını idame edebilecekleri alanlar illa ki vardır. Sadece bu alanları bulmak için desteğe ihtiyaçları var…"

DAHA ÇOK ÇOCUĞA FAYDA SAĞLAMAK

“Bu sporu daha aktif yapabilmek açısından ve spor tecrübelerimi ve becerilerimi Muş gibi bir ilde bulunan engelli arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için yetkililer tarafından bana fırsat ve imkân verilmesini istiyorum. 

Ben Özkan Bozkurt olarak başka engelli kardeşlerimi sporla tanışıp, milli formayı giymelerine vesile olarak, hayatlarını farklı şekilde iademe ettirmeleri sağlama arzusundayım…”

.

Ahmet Gülümseyen, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?