USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"Süper Lig"in adı neden süper!

23-09-2015
Süper Lig’de 5’inci hafta geride kaldı. Bursaspor karşılaşmasından ‘zor’ da olsa galip ayrılan Fenerbahçe, liderliğini sürdürürken, haftanın en dikkat çeken maçı Galatasaray-Trabzonspor arasında oynandı. Karadeniz’deki mücadeleye ‘hakem’ kararları damgasını vururken, izlediğimiz ligin neden ‘Süper’ lig olduğu daha iyi anlaşılıyordu.


Sahaya, "adil karar", "adil yönetim" için çıkan hakemlerimiz, yönettikleri maçlarda oyuna hakim olabilmek için ligin 5. haftasında 39 sarı ve 2 kırmızı kart gösterdi. Bu maçlarda en çok kart gösteren isim ise Gençlerbirliği-Beşiktaş karşılaşmasında 8 defa sarı kartına uzanan Fırat Aydınus oldu. Bu tür tablolar, ‘hakem hatalarının’ maçların neticesinde belirleyici olacağına en önemli işaret!..

Galatasaray, Trabzonspor deplasmanında zor da olsa kazanarak lider Fenerbahçe ile arasındaki 5 puanlık farkı korudu. Ligin henüz beşinci haftasında, lider ile aranda beş puan fark. Bu bir ekip için (Galatasaray), koca bir sezonun ‘sıkıntılı’ geçeceğinin önemli bir işareti değil de ne!

Ankara deplasmanında Gençlerbirliği’ne konuk olan Beşiktaş, rakibi ile 1-1 berabere kalırken, bu maçtan geriye kalan kaybedilen 2 puan ve 3000’inci gole ulaşması oldu.

Ligin ilgi çeken haftasında diğer ilginç olan ise Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın görevden ayrılışı. Bu gelişme, futbolumuzun, nasıl bir ‘anlayışla’ yönetildiğinin göstergesi.

 Lider Fenerbahçe’nin Bursaspor karşısında yaşadıkları, sonuç-skor olarak dikkat çekiciydi. Teknik Direktör Pereira, elindeki kadronun öneminin farkına varmış olacak ki; Bursaspor karşısına ilk 11’de Van Persie, Caner ve Volkan Şen’i tercih etmedi. Geniş kadroya sahip olmak, becerebildiğiniz takdirde, futbolcular arasındaki rekabeti sonuca ‘kazanç’ olarak yansıtmak anlamına geliyor. Tabii maceracı değilseniz!..

Fenerbahçe için ‘avantaja’ çevrilecek diğer husus, kendilerini yalnız bırakmayan taraftarı. Kadronuz güçlü olduğunda, tıpkı diğer maçlar ve Bursaspor maçında olduğu gibi seyirciyi tribüne çekersiniz. Tabii sahadaki oyuna bağlı olarak, tribünlerde oluşabilecek tehlike ihtimali de yok değil. 35 binin üzerinde ‘kombine’ bilet satmanız, her zaman ‘taraftarın’ yanınızda olması anlamına gelmez. Futbol kalitesi bakımından Pereira’nın buna ‘teknik’ adam olarak çözüm bulması gerekiyor...

Lider Fenerbahçe ‘zor da’ olsa maç kazanıyor. Merak konusu ise ‘ne’ zamana kadar? Tabii bunu kestirmek zor. Bursa maçında oyuncu değişikliği sırasında Pereira ile Van Persie arasındaki kısa süreli söz ‘düellosunu’ gördükten sonra ‘ne zamana kadar!’ sorusu iyice merak uyandırıyor.

Sahi hakem kararları! 3.5 yıldır Fenerbahçe maçına verilmeyen Barış Şimşek’in Bursaspor maçında verdiği kararlar; Galatasaray-Trabzonspor maçında Cüneyt Çakır’ın, Erkan Zengin’in topuna, ceza sahası içinde Denayer’in elini yumruk yaparak müdahalesine ‘devam’ kararı vermesi tam bir skandal. Hele üç-beş metreden pozisyonu görmemesi, gördü ise ‘çarpma’ olarak değerlendirmesi ise ‘affedilir’ gibi değil!

Sahi, “Süper Lig’i” değerlendirdiğimizi bir an için unuttuk!..

film izle - film izle

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?