USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sosyal medyada sahtecilik

Sosyal medyada sahtecilik
31-12-2022

Her alanda olduğu gibi estetik ve sağlık alanında da danışanların ilk olarak baktığı ve dikkat ettiği yer sosyal medya.

Eğer baktıkları sosyal medya hesabının çok yüksektakipçi’ sayısı, çok fazla ‘beğeni’si ve yorumları var ise “burası mükemmel” diye düşünüp, yanlışı seçebiliyor.

Sosyal medyada bazı doktor ve klinikler, sahte hesapların arkasına gizlenerek sanki çok büyük bir kitleye hitap ediyor veya sanki çok büyük bir kitleye sahiplermiş imajı yaratılmaya çalışılıyor.

Oysa ki küçük bir bütçe ile sosyal medya hesaplarına milyonlarca ‘takipçi’ attırıp, görsellere ‘beğeni’ ve hatta “Mükemmelsin hocam… Harikasın hocam… Sihirli eller… Randevu günümü sabırsızlıkla bekliyorum!..” gibi tamamen kendi istekleri ve uydurmaları doğrultusunda sahte yorum yaptırıyorlar.

İnsanlar böyle bir sosyal medya hesabına girdiği zaman, etkilenip güven duyuyor.

Nasıl duymasın ki!.. “Milyonlarca” takipçisi var.

Maalesef bu şekilde devam edince yanlış seçim de kaçınılmaz oluyor.

Sahtelik ve kirlilikten korunmanın en temel yolu, karşınıza çıkan şaşaalı sosyal medya hesaplarından şüphe etmek” evet yanlış okumadınız şüphe ile yaklaşıp, araştırmayı genişletmek.

Siz çok değerlisiniz!..

Gösteriş değil, doğal olanı tercih etmek, biraz da içimizden gelen sesi dinlemek, estetik operasyonlarımızı, önemli ameliyatlarımızı yaptıracağımız doğru yer tercihi için önemli unsurların başında geliyor.

.

Zeynep Kaya, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?