USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Estetik Koçu nedir?

Estetik Koçu nedir?
17-11-2022

‘Koç’luk, bireylerin estetik operasyon süreçlerine katkı sağlayan profesyonel bir meslektir.

Koçluk olarak adlandırılan meslek, deneyimli bir kişinin yaptığı rehberliktir.

Danışanın karar verme sürecinde profesyonel yaklaşımları ile destek ve öncülük yapar, motivasyonun ve doğru seçimi yapıp istediği ve olabilecek en güzel hedefe ulaşılmasına yardımcı olur.

Bu yönüyle aslında koçluk, danışanların estetik serüvenlerinin en başından en sonuna kadar destek olan meslek olarak karşımıza çıkar.

Peki, herkes estetik koçu olabilir mi?

Estetik koçu olmak için bazı önemli unsurlar vardır. 

Bunların ilki samimiyet ve mesleğe karşı ilgidir.

Kendini geliştirme, günümüz teknolojisi ve estetik alanda yeniliklere açık olup, araştırıp öğrenme ve sonrasında danışanlarına en yüksek performans ile rehberlik yapabilecek donanıma sahip olmalıdır.

Ayrıca koçluk, disiplin ile faaliyet göstererek gerçek anlamda danışanlarına fayda sağlamaya gayret göstermelidir. Böylece koçlar hem kendilerini hem de mesleklerini ileri taşıyabilirler.

Yani bu demek oluyor ki; sosyal medya hesabı açıp, kendini “estetik koçuyum” diye tanıtan herkes, estetik koçu değildir ve olamaz.

Hastaların çevrelerinde ya da medyada gördükleri estetik mağdurları neticesinde, estetik yaptırmak isteyen ancak korkan kadın ve erkek danışanlarımız bizi tercih ediyor.

Neden mi?

Çünkü profesyonel bir estetik koçu, hasta adaylarının yüzüne veya vücutlarına en uygun uygulamanın hangi merkezlerde, hangi teknikle yapılırsa, operasyon sonrasında yaşayabileceklerini detaylı olarak danışanla paylaşıyor ve bu sayede danışan, bilinçli olarak sürece devam ediyor.

*

Daha önce de yine bu köşede söylemiştik; o satırları bir kere daha tekrar edelim:

Bu tür operasyonlar, her ne kadar değişim için yapılan işlemler olsa da sonuçta, her biri genelde birer ameliyattır; dolayısıyla birçok hasta, psikolojik olarak kendini bu duruma hazırlayamıyor endişe ve korkuyla yanlış seçim yapabiliyor.

Ancak dediğimiz gibi, güvenilir, tecrübeli ve size samimi şekilde yaklaşan bir rehber ile sürece devam edilmesi, yanlış seçim yapılmasının da önüne geçer.

.

Zeynep Kaya, dikGAZETE.com

-Estetik Koçu-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?