USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şampiyonu kim belirler; 'Hakemler’ mi!

20-01-2016

Futbolda Süper Lig’in ikinci yarısı da başladı. Bir başladı, pir başladı. Nedenleri ve sonuçları da, bizlerde herhangi bir hayal kırıklığı yaşatmadı desek yeridir... Evet, çok değil ‘iki gün önce’ yine bu sütularda, ligin ikinci yazısı için ‘kopyala-yapıştır’ demiştik. Yanılmak isterdik ama ‘maalesef’!

İşte ligin 18. haftası da, oynanan maçlardan farksız değil. Neler bunlar! En başta hakem hataları. Hafta sonu maçlarına baktığımızda Fenerbahçe’nin Eskişehir deplasmanında elde ettiği ‘üç’ puan, maçın sonucu üzerinde oldukça etkiliydi.

Maçın ilk yarısında Fenerbahçe lehine verilen-verilmeyen penaltı. Doğru ya ‘bir ipte iki cambaz’ oynamayacağına göre, sahada adalet takınan karşılaşmanın hakemi, penaltı pozisyonunda ‘çalmadığı’ düdüğünü, dahası yanlışını telafi etme adına, bir başka pozisyonda ‘çalma’ gibi büyük hataya düşerek, ‘skandal’ olarak adlandırılan bir karara imza attı. 

Karşılaşmanın hakemi Alper Ulusoy hatayı hatayla telafi etmeye çalışınca, sonuç olarak iki farklı pozisyon, iki farklı hatayı doğurdu. Hal böyle olunca da, hakemler maçın da, skorun da önüne geçti. Öyle ki, insan sormak istiyor; ‘Ne oldu sizin Antalya’daki o meşhur, ‘yabancı’ eğitmenlerinizi ön plana çıkarttığınız seminer kararlarınız! Dilde anlaşsanız da duygulara yabancı olduğunuz sürece, netice alınmayacağını neden unutursunuz bilmem!.!.

Demek bilgi öğrenilmek için yeterli, uygulamak için ise ‘yürek’. Olmuyor, sonuç üzerinde yanlış kararların sesini çıkaran ‘düdüğünüzü’ duvara asmanız gerekmez mi! Tabii, sonradan hakem hocası-yorumcu olmamak şartıyla!..

Hakem kararları dediğimizde akla gelen diğer isim Cüneyt Çakır. Trabzonspor bu kez Bursa deplasmanında 3 puan bıraktı. Bordo-Mavili ekibin bu sezon dış sahada bıraktığı puan sayısı 20’ye çıktı. Bu demek oluyor ki Karedeniz ekibi, bu sezon istenilen düzeyde değil.

Bursa-Trabzonspor maçını ön plana çıkaran ne Bursaspor’un başarılı futbolu, ne de rakibin başarısızlığı. Ve maçın gölgesinde kalan Timsah Arena! O neydi? Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’ın ‘tartışılan’ penaltı kararları. 51. dakikada Sivok’un pozisyonunda verilen gol kararının, hakemler arasında yapılan toplantı ile ‘iptal’ edilmesi. Dakikalar 72’yi gösterdiğinde Serdar Aziz’in pasıyla Sivok’un vuruşunda ‘ofsayt’ kokan pozisyonda ‘gol’ kararı çıkması... Hakem kararları açısından ‘rezil’ olarak adlandırılan bir maç.

Trabzonspor için ise, kısa süre içerisinde ‘sorgulanması’ gereken teknik adam hatası olarak yansıyor. Sadi Tekelioğlu da, kısa süre içerisinde gidecek-kalacakları, takımın iskelet kadrosunu netleştirmeli. Bunun için sanırım kupa maçları ve Bursa maçını ‘analiz’ etmesi yetecektir.

Bursaspor-Trabzonspor maçının önem taşıyan diğer yanı ise, maçın oynandığı stat. Yapımı Bursa Büyükşehir Belediyesi, açılışını ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği 44 bin kapasiteli Timsah Arena... Bursaspor ve Türk futboluna hayırlı olsun...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?