USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şampiyonluk yarışı… Beşiktaş ve Aziz Yıldırım...

20-04-2016

Futbolda Süper Lig, Kara Kartal'ın emin adımlarla ‘şampiyonluğa’ kanat çırpmasıyla devam ediyor. Zirveye ulaşmak her ne kadar zor görünse de sahip olunacak moral-motivasyon, ‘mutlu sona’  ulaşmak isteyen takımın işini kolaylaştıracak. Bu durum şu an için Kara Kartal’da mevcut! Peki, Beşiktaş’ın diğer artıları!..

Şampiyonluk için, düşünce ile görüntü yan yana getirildiğinde, şu anda en avantajlı görünen takım, hiç şüphe yok ki Beşiktaş. Tabii siyah-beyazlı ekip için bunları söylerken en yakın rakibi, yani Fenerbahçe’nin durumu da oldukça önemli… 

Sarı-lacivertli ekibin, Galatasaray karşısında 2 puan bırakıp şampiyonluk yarışında geri kalması ile birlikte, Başkan Aziz Yıldırım’ın devreye girmesi bir oldu.
Fenerbahçe elbette ki, futbol gibi milyonların sempatizanlığını kazanmış büyük bir camia. Böyle bir kulübün başkanı olmak da, görev ve sorumluk gerektirir. Yeri geldiğinde ‘devreye’ girmek, en akıllıca iş. Akıl geride kalırsa, işte o vakit yapılan hamle hiçbir işe yaramaz! Tam aksi, takıma da zarar verir... 

Şimdi soru şu: Aziz Yıldırım’ın günler öncesinde ‘duyurusunu’ yaptığı toplantısında, söyledikleri kulübün menfaatlerine ne gibi artı sağlamıştır?
Koca bir hiç!
Neden?
Yine insanın aklına gelmiyor değil, bu tür toplantılar futbol takımı yarıştan geri kalmadığı bir döneme denk gelse, daha çok işe yaramaz mı?
Ebette!..

Bu tür yaklaşımlar konusunda neden kendimizden eminiz! Hesap ortada. Takım Mersin karşısında farklı galip gelmiş fakat, sevinmek yerine ‘rüzgar’ ekip, fırtına biçiliyor. Bunun bir tek nedeni olabilir, liderin beş puan gerisinde, şampiyonluk yarışından uzak kalmanın dayanılmazlığı… 

Halbuki fikstüre baktığımızda, Beşiktaş’ı da zorlu maçlar bekliyor.
Siyah-beyazlı ekibin Sivas deplasmanından galip ayrılması o zor maçların birinin kayıpsız geçmesi anlamına geliyor. Bir başka manası ise, Başkan Aziz Yıldırım’ın Başkanlık sürecindeki işini zorlaştırması…

Yakın geçmişi hatırlayın! Mayıs ayında bırakabileceğinin sinyalini veren Yıldırım, şimdilerde ise gerekirse on yıl daha başkanlıkta kalabileceğini ifade ediyor. Böyle bir durum, tutarsızlık ve tartışmaları da beraberinde getiriyor. Bu tür bir anlayış ile yönetimsel yanlışlar adeta kamufle edilmeye çalışılmıyorsa amaç ne! 

Şu an Fenerbahçe’nin başına gelenler, sadece ve sadece ‘inatlaşma’ yüzünden geliyor. Tribünler sahadaki oyuncuyu protesto ediyor ise, o protestoların ‘destekleyicileri’ kimler, niçin bu tür ‘başkaldırı’!

Başkanın yapması gereken bu konuyu ‘araştırmak’. Şu da var; ‘Aziz Yıldırım’ın, bildiği bir konu üzerinde araştırma yapması, ona ve camiasına elbette ki zaman kaybettirmekten başka ne işe yaramaz!
İçinde bulunulan süreçte bu zaman kaybı, en çok kimin işine yarar.
Elbette ki yarışı önde götüren Beşiktaş’ın!..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?