USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"Şampiyon kim olur" sorusu!..

04-05-2016

İçinde bulunduğumuz 2015 - 2016 Futbol sezonu için "Şampiyon kim olur?" sorusunu yönelttiğimizde, eminim ki karşılığı "Sezon sonunu beklemek!" şeklinde olacaktır.
Beşiktaş ve Fenerbahçe açısından Ligin 31. Hafta maçlarının kalite ve skor olarak yansıması, bunu gösteriyor! Peki neden! Öyle ya birileri ‘Aba altından sopa mı gösteriyor' ki, deyim yerinde ise bu takımlar ‘gaza’ geldi!..

Bu türden soruların karşılığı gayet açık ve net!
Cevapları bilmek için illa da ‘uzman’ olmak gerekmiyor.
Önceki yılların istatistikleri, bu görüşün en önemli destekleyicileri. 2010-2011 sezonu öncesi ‘hadi’ diyelim, halen cevabı aranan teşvik, hatır v.s ‘şike’ tartışmaları vardı!.. 

Son yıllarda böyle bir ‘durumun’ olma ihtimali yok denecek kadar az olduğuna göre geriye, ya rakiplerin ‘kalite’ düzeyi, ya da takımların kadrolarındaki ‘yıldız’ oyuncuların kişisel becerileri kalıyor. 

SON HAFTANIN MAÇLARINDA NELER YAŞANDI!...
Peki, hafta sonu oynanan maçlarda neler yaşandı!
Fenerbahçe ‘cephesine’ baktığımızda, güç dengesi olarak Gaziantepspor’un zayıf bir ekip olması, Kanarya’nın maçı kazanmasını kolaylaştırdı.
Ev sahibi olmanın avantajını da iyi kullanınca ortaya farklı-net bir sonuç çıktı.

Takımların üst üste Şampiyon olduğu dönemlerdeki kadrolarını, az da olsa hatırlamayan yoktur.
Bu konuda en istikrarlısı Fenerbahçe.
Şimdi size, bu ekibin savunmasından-forvetinde yer alan isimleri sayın dersek, bilmeyenin yoktur.
Sözde spor yazarlarına sorsanız, Peraire bu işi (sahaya sürecek istikrarlı kadro) yeni yeni yapmaya başladı.
Şuna emin olun, bu tür uygulamaya ya tribün baskısı, ya da yönetim bazındaki baskıdan kaynaklanıyordu. Peki neydi bu ayrıntı!.. 

Bir takımın kalecisi maç boyunca ‘ender’ topla buluşuyor ise, bu tablonun ortaya çıkış kaynağı, biraz da rakip Gaziantepspor’un ‘dişli’ olmamasından kaynaklanıyor. Ligin bir an önce biterek, ne olacaksa olsun anlayışı hakim!..

FUTBOLCUNUN KALİTESİ, TAKIM İÇİN KAZANIM!..
Fenerbahçe öyle mi!
Yer Kadıköy olunca, stadyumun havası değişiyor. Oyuncular Robin van Persie kariyerinde 500, Nani ise takımı Fenerbahçe’de 100. Maçına çıktı. Futbolcunun kalitesi, takımı için kazanıma dönüşüyor… 

Sarı-lacivertli ekip ile ‘kıyasıya’ yarışa giren Beşiktaş’a gelince. Siyah-beyazlılar, rakibi Kayserispor karşısında, belki de sezonun en rahat-farklı galibiyetini aldı.
Yine, tıpkı Fenerbahçe gibi yıldız oyuncularının oyuna katılımı, futbol adına sonucu etkileyen kaliteyi ortaya çıkardı… 

Özellikle hücum futbolunda yıldız isimlere sahipler.
Maçın hemen hemen tamamında rakibine üstünlük sağlayıp, sonuca rahat giden Oğuzhan, Gomez, Olcay, Cenk gibi isimlere sahip. Kartal’ı izleyenlere, seyir zevki veriyor. Hal böyle olunca da sahadaki bitirici futbol, ister istemez sonuca da yansıyor…

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE, SON MAÇLARINDA FARKLI SKORLARLA KAZANMAYI BİLDİ....
Evet, futbolu anlamlı kılan, sergilenen futbolun kalitesi kadar atılan gollerdi. Şampiyonluk yarışındaki iki ekip Beşiktaş ve Fenerbahçe, son haftalardaki maçları farklı skorlarla kazanmasını bildiler.
Aradaki üç puan, kapanamayacak bir fark değil.
Sadece bir tek hataya bakar.
Peki, takımlar bu hataya düşer mi!
Bu saatten sonra çok zor.
Merak edilen Şampiyonluk için, Galatasaray ve Başakşehirspor ile oynanacak maçlar, Şampiyonluğa giden yolun önemli virajı olarak görünüyor!
Sağlamasını hafta sonu hep birlikte göreceğiz.
Bir başka son haber de şampiyonluk adayı Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Mario Gomez’in, takımda kalıp-kalmayacağı hususunun halen hâlâ netlik kazanmamasıydı.
Kim bilir Beşiktaş şampiyon olursa hem kupayı hem Gomez’in tapusunu alacak, aksi takdirde her ikisinden de olacak gibi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?