USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rusya'ya karşı gizli savaş ilan edildi!

Rusya'ya karşı gizli savaş ilan edildi!
01-11-2023

MOSKOVA

Sovyetler Birliği, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı yerle bir ederken Batı, Nazi lideri Adolf Hitler'in hatalarını analiz etmeye başladı.

Özellikle çoğu Nazi istihbarat yetkilisi, asker ve bilim adamı tekrar Batı istihbaratının himayesinde faaliyetlerini devam ettirdi.

Sonuç itibariyle, Sovyetler'i dışarıdan çökertmenin mümkün olmadığını anlayan Batı, içeriden ateşleyerek devleti "patlatmaya" karar verdi.

Bu amaçla başta ABD olmak üzere Batı'da kesenin ağzını açtılar, paralar aktarıldı.

Enformasyon savaşı için çeşitli radyo istasyonları, propaganda kurumları oluşturuldu. ABD istihbarat örgütleri, Nazilerle işbirliği yapan Ukraynalı milliyetçilere sahip çıkarak onları örgütlemeye başladı.

1980'li yılların ortalarında ise Mihail Gorbaçov'un iktidara gelmesiyle Sovyetler Birliği'nde etnik gerginlikler ve sonra savaşlar patladı.

Ateş giderek yayılıyordu…

Gorbaçov ise önce olaylara göz yumdu, daha sonra ateşi söndüremedi ve olaylar karşısında çok aciz kaldı.

Sonuç itibariyle, etnik savaşlar, Sovyetler Birliği'ni yıkan en önemli faktörlerden biri oldu.

Ne yazık ki aradan yaklaşık 35 yıl geçse de Rusya'yı içeriden ateşlemek için halen yurtdışından gizli planlar yapılmaya devam ediyor.

Kolektif Batı, Ukrayna krizinde Rusya'ya karşı savaşırken, Rusya Federasyonu'nu ateşlemek için sinsi planların da peşinde.

Örneğin, geçtiğimiz günlerde Filistin-İsrail ihtilafı bağlamında Rusya'nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale Havalimanı'nda Yahudi karşıtı gergin ve şiddet olayları yaşandı. Rus güvenlik güçleri, olaylara müdahale ederek durumu kontrol altına aldı. Gereken incelemeler yapılmaya başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, konuyla ilgili açıklama yaparak, Mahaçkala’da meydana gelen şiddet olaylarının Ukrayna menşeili sosyal medya ve Batılı gizli servisler aracılığıyla kışkırtıldığını vurguladı. (*)

Novo-Ogarevo’daki Devlet Başkanlığı rezidansında Güvenlik Konseyi ve Hükümet üyeleri ve güvenlik kuvvetlerinin yöneticileriyle yaptığı toplantıda Putin, "Çok uluslu ve çok dinli toplumumuzu istikrarsızlaştırmak ve parçalamak için kullanıyorlar. Bunun için yalanlar, provokasyonlar ve karmaşık psikolojik ve bilgi saldırganlığı teknolojileri gibi çeşitli yöntemler kullanıyorlar” dedi.

"Küresel istikrarsızlıktan asıl yararlananlar ABD’nin mevcut yönetici elitleri ve onların uyduları" diyen Putin, "Bundan kanlı kazançlar elde ediyorlar. Stratejileri de belli" diyen Putin, ABD'nin zayıflayarak konumunu kaybettiğine de dikkat çekti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da, RF Dağıstan Cumhuriyeti'ndeki kitlesel sivil kargaşanın dışarıdan planlanan ve yürütülen bir provokasyonun sonucu olduğunu vurguladı.

Rus siyaset bilimcileri ve uzmanlar da benzer görüşlerde bulunarak Rusya'ya yönelik dışarıdan bu tür sinsi planların yapıldığı uyarısında bulunuyor.

Anlaşılan Rusya'ya karşı gizli bir savaş ilan edildi.

Bunun için üst düzey teknoloji, internet araçları da kullanılıyor. Klasik bir deyim vardır: Düşman kapıda.

Bu yüzden de Sovyetler Birliği'nde yaşananları hatırlatmak istedim...

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

(*)

https://www.dikgazete.com/haber/dagistandaki-havalimaninda-israilden-gelen-ucak-nedeniyle-arbede-cikti-859377.html

https://www.dikgazete.com/haber/kremlin-dagistan-mahackale-havalimanindaki-olaylar-dis-mudahalenin-sonucu-859447.html

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?