USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rusya-1 TV, yeniden canlanan Karabağ'ı anlattı

Rusya-1 TV, yeniden canlanan Karabağ'ı anlattı
21-06-2022

Azerbaycan, Bakü

Rusya Devlet televizyonu (Rossiya-1) "Rusya-1", yaklaşık 30 yıl süren Ermeni işgali ve bu bölgelerin yeniden inşası sürecinden sonra bu topraklarda yıkımı gösteren özgürleşmiş Karabağ'dan videolu bir rapor-haber hazırladı.

Ermeni işgali sonrası harabeler arasından yeniden yükselen görüntüleri Rus izleyicilere bir bir anlatarak aktaran muhabir Aleksandr Buzaladze, “Kesinlikle öyle, son 30 yıldır bu harabeye dönmüş durumda olan Karabağ'ın toprakları…” dedi ve kurtarılan topraklarda binaların kalıntılarından geçerek yoluna devam etti.

Bakan, bu topraklara girdikten sonra Azerbaycanlıların ilk iş olarak yol ağını restore ettiklerini, havalimanını inşa ettiklerini ve bu kalıntıların bulunduğu yerde doğrudan en yeni konut kompleksini inşa etmeyi planladıklarını belirtti.

Gazeteci Buzaladze, Fuzuli Uluslararası Havaalanı'nda da uçuşların kabul edildiğini, dağ yolunun restore edildiğini ve güçlendirildiğini, Azerbaycan polisinin güvenliği sağladığını söyledi.

“Gelin gibi zaptedilemez bir Şuşa. Ancak zaten Haziran yeşilliklerinde eczaneler açılıyor ve hatta berber dükkanı zaten çalışıyor” diyen Buzaladze, içeri girip kuaförde bir sandalyeye oturduğunu anlattı.

“Kuaför Anar'ın Şuşa'daki herkesi mutlu etmek için yaratıcı bir görevi var. Buklelerimi Şuşa giyerek keseceğimi hiç düşünmemiştim. -Anar gülümsüyor- Başka bir mutlu müşterisi var.”

Muhabirin daha sonra ise Şuşa'daki sürekli ve tüm hızıyla devam eden restoratif çalışmalara dikkat ediyor.

Buzaladze, orada zaten bir “ATM” olduğunu ve süpermarketin de çeşitli taze ürünlerle dolu olduğunu belirtiyor.

Rus gazeteci Buzaladze, Şuşa'da, büyük şarkıcı Bülbül'ün Müze evini de ziyaret ederek, bilgi aldıktan sonra evin de tamamen restore edildiğini belirtti.

.
Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

Video haber:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?