USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rockefeller personeli, Ukrayna yahudisi Avril Haines CIA’nın yeni patronu oluyor!

27-11-2020

-Rockefeller personeli, fiziken sevişmeden seks yapan Ukrayna yahudisi CIA’nın yeni patronu oluyor!

ABD'de koronavirüs pandemisi etkisinde yapılan başkanlık seçim sonuçları Donald Trump tarafından kabul edilmes de Londra güdümlü küresel medyanın başkan ilan ettiği Joe Biden, kabinesinde yer alacak önemli isimleri “Dünyaya liderlik edecek ve Amerikan liderliğini yeniden kuracak” ifadesi ile açıkladı. 

Biden’ın listesinde, Avril Haines, ülkenin siyasi, en kritik mevkisi olan Ulusal İstihbarat Direktörü statüsünde yer alıyor.

Barack Obama’nın başkanlık döneminde Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Haines, oldukça tartışılan bir isim.

Daha önce CIA’de de başkan yardımcılığı yapan ve görevi süresince özellikle ABD’nin Orta Doğu faaliyetlerinde tepki çeken kararlara imza atmış Haines’ın, şimdiden yeni Orta Doğu politikasını şekillendirmeye başladığı konuşuluyor.

Obama hükümetinde görev yaptığı süre “suikast planları uzmanı” olarak tanınan bu isim, Orta Doğu’daki birçok suikast görevine attığı imzalarla biliniyor.

Resmi kayıtlara göre Haines, Afrika ve Orta Doğu'da binlerce masum sivilin de öldürüldüğü 1878’den fazla suikast operasyonunun planlanmasının arkasındaki isimlerden biri

Kim bilir görev yaptığı tarihlerde Türkiye’de gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerde bu Avril Hain-es-in parmağı vardır. 

Ulusal Güvenlik Danışmanı Baş Yardımcılığından CIA Direktörlüğüne…

29 Ağustos 1969 doğumlu Avril D. Haines, Biden’ın listesinde yerini almadan önce, son olarak ABD Başkanı Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Baş Yardımcısı olarak görev yaptı. 

Bu atamadan hemen önce, Merkezi İstihbarat Teşkilatı Müdür Yardımcısıydı ve ondan önce Ulusal Güvenlik Konseyi Hukuk Müşaviri ve Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik İşleri Başkanı Danışman Yardımcısı olarak görev yaptı.

Avril Haines, Beyaz Saray Müşavirliğinin ofisine katılmadan önce, Dışişleri Bakanlığı'nda Antlaşma İşlerinden Sorumlu Hukuk Danışmanı Yardımcısıydı ve daha önce 2003-2006 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Bürosunda ilk olarak Antlaşma İşleri daha sonra Siyasi-Askeri İşler Bürosunda görev almıştı. 

Sıradışı marjinal özel hayatına rağmen ABD bürokrasisinde işine gösterdiği dikkat, çalışma arkadaşları ile senkronize olabilme yeteneği, klasik kadın bürokrat tiplemesinin sınırlarını zorlayan teknik konulara vukufiyet ve hakimiyeti onu  diğer hemcinslerinden  farklı kılıyor. 

 2007'den 2008'e kadar Amerika Birleşik Devletleri Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde Çoğunluk için Baş Danışman Yardımcısı olarak çalıştı. 2002'den 2003'e kadar ABD Altıncı Daire Temyiz Mahkemesinde Yargıç Danny Boggs için hukuk katibi olarak görev yaptı. 2001-2002 yılları arasında Lahey Uluslararası Özel Hukuk Konferansı'nda Hukuk Görevlisi olarak görev yaptı.

Avril Haines, Chicago Üniversitesi'nden Fizik alanında lisans derecesi aldı, Baltimore'da toplum hizmeti ile uğraşırken beş yıl boyunca bir kitapçı kafe kurup işletti ve ardından Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi'nde hukuk fakültesine gitti ve burada hukuk diplomasını aldı.

Obama yönetiminde, ölümcül insansız hava aracı programının  güncellenmesi projesinden sorumluydu. 2011'de Ulusal Güvenlik Konseyi'nin hukuk danışmanı olduğundan beri, ABD'nin güvenlik çıkarlarının temelini oluşturan, oldukça karmaşık ve yasal olarak hassas konular üzerinde çalışıyordu. 

Bunlar arasında ABD'nin Suriye'ye müdahalesini düzenleyen yasal gereklilikler ve İran'ın nükleer programını engellemek için oldukça sınıflandırılmış seçenekler vardı.

Haines, 2016 seçimlerine Rus müdahalesi hakkında erken istihbarat raporlarını öğrenen bir avuç Beyaz Saray yetkilisinden biriydi . Demokrat Parti bilgisayar ağlarını hacklemeyi ve eyalet ve yerel seçim web sitelerini araştırmayı içeren Rus operasyonu, ABD casus teşkilatları ile Başkan Trump arasında belirleyici bir çekişme noktası haline geldi. 

Onun CIA'daki görev süresi, eski NSA çalışanı Edward Snowden'ın gözetim ifşaatları ve Senato İstihbarat Komitesinin CIA'nın terörist tutuklulara işkence görmesine ilişkin raporunun yayınlanmasıyla aynı zamana denk gelmişti. Beyaz Saray'dayken,  asiste ettiği yönetim İran'la nükleer bir anlaşma yaptı ve Çin'in ekonomik casusluğunun yanı sıra Rus müdahalesi ile boğuştu.

Avril Haines'in aile kökleri Ukrayna’ya uzanıyor…

Yahudi geleneğinde  soy anneden devam eder. Bu nedenle ABD'ye göç etmiş Eşkenaz Yahudilerden, CIA'in muhtemel müstekbal başkanı Avril Haines'in özellikle anne tarafından soy takibini gerçekleştirdim. 

Babasını da atlamış olmayalım. Babası, thomas Henry Haines ,Amerikalı bir yazar, biyokimyacı ve eğitimci. New York City College'da Kimya ve Sophie Davis Biyomedikal Eğitim Okulu'nda Biyokimya profesörü. 

Halen Rockefeller Üniversitesi Thomas Sakmar Laboratuvarı'nda Misafir Profesör olarak görev yapıyor. Ayrıca, New York'ta bir sosyal hizmetler ve koruyucu bakım kurumu olan Graham School'un yönetim kurulunda çalışıyor.  Bilimsel araştırması konusu, canlı hücre zarının yapısı ve işlevi üzerine. 

Avril Danica Haines, New York 1934 doğumlu ve 1985’te ölen Adrian RAPPIN /Rappaport'ın kızı. Adrian Rappaport, Estelle Rothenberg/ Rosenbaum ile  Pinchos Adelman Rappaport'ın  evliliğinden doğmuş. 

Estelle Rothenberg/ Rosenbaum'ın, Rappaport ve Spector soyadını taşıyan iki ayrı  kocası var. Öldüğünde kendi soyadını taşıdığına göre  ya ikisi de kendisinden önce ölmüş ya da ikisinden de ayrılmış. 

Adrian RAPPIN’ın  annesi ise  07 Aralık 1903 doğumlu günümüzde batı Ukrayna'da bir şehir olan  Khmel'nyts'ka oblastında doğmuş,  kızlık çağında Fikla ismi ile tanınan ve 1982’de ölen Estelle Rothenberg/ Rosenbaum. 

Khmel'nyts'ka demişken, Amerikalı yazar ve tarihçi Ariel Durant’ın da buralı olduğunu belirtmeliyim. 

Estelle Rothenberg/Rosenbaum'ın anne ve babası ise 1858 doğumlu Jacob/Jankiel ile 1869 doğumlu Sheva/Szywa Rosenbaum. Aile soyadına bakılırsa Ukrayna’ya Almanya'dan  göç ettikleri söylenebilir. Aile Ortodoks, Katolik veya Protestan değil, Yahudi. 

ABD göçmen kabul merkezi Ellis Adası Veritabanına göre aile 1911 yılında Çarlık Rusyası sınırları içerisinde Ukrayna'nın Khmelnytskyi Oblastı'nda bir şehir olan Krasilov'un birkaç mil kuzey doğusunda yer alan Starokonstantinov'dan ABD’ye göç ediyor. Sidney Rappaport,  Adrienne Haines , Sarah Spector ve Clara Spector kardeşler. 

CIA'in müstekbal başkanı Avril Danica Haines, Amerikalı eleştirmen, 1987-2008 yılları arasında Chicago Reader'da eleştiri yazıları  yayınlamış, Jonathan Rosenbaum ile kuzen. Yani annesinin annesi tarafından akrabalar. 

Erotik içerikli okumalar ve Avril Danica Haines…

Tek çocuk olan Avril Danica Haines, 1969'da bilimsel  tartışmalar ve sanata dair teorik konuşmaların yapıldığı bir aile ortamında doğdu. 

Ukrayna Eşkenaz Yahudi bir aileden gelen annesi Adrian Rappin tanınmış bir ressam  Babası Thomas Haines ise bir biyokimyacı ve akademisyendi. 

Manhattan'ın Yukarı Batı Yakası'ndaki daireleri, bir sanatçı ve profesörün günlük yaşamını yansıtan, kitaplar ve resim taploları ile doluydu. Öyle ki evde adım atacak boşluk yoktu. Bu yoğun  ortamda sanatçı ve  bilim insanlarının davet edildiği partilerde eksik olmuyordu. 

Avril 4 yaşındayken annesinin sağlığı bozulmaya başladı. Kronik amfizemi vardı ve daha sonra, dışarıdaki klimada yuva yapan güvercinlerden bulaşan bir bakteri hastalığı olan kuş tüberkülozuna yakalandı. 

kaptı. Birleşik hastalıklar  Kronik amfizemi ve kuş tüberkülozu birleşince akciğeri zarar gördü  ve onu büyük, yüksek tavanlı oturma odasında bir tekerlekli sandalyeye veya tıbbi bir yatağa hapsetti.

Avril, 12 yaşına geldiğinde, annesine bakmak gibi olağanüstü bir sorumluluk üstlendi…

Adrian'ın her gün saatlerce, nefes alabilmesi ve akciğerlerini genişletmek için vakum pompalı bir mekanizmadan oluşan, uçtan uca bir solunum torbasına alınması  gerekiyordu. 

Daha sonra ağzını veya burnunu kullanmadan nefes almasını sağlayan cerrahi bir prosedür olan trakeotomi geçirdi. Boyuna, nefes borusunun (Trakea) 2.ve 3. kıkırdak halkaları arasından bir delik açılarak plastik bir kanal yerleştirildi. Sürekli hava yolu açıklığı sağlandı. 

Her gece annesinin başında nöbet tutan Avril,  her an ortaya çıkabilecek tıbbi acil durumlarda, annesinin ihtiyaçlarına aşırı dikkat göstermeyi öğrendi. 

Hatta bir gece annesinin trakeal tüpü çıktı ve Avril onu bir doktor tarafından telefonla yönlendirilerek boynundaki delikten geri takmak zorunda kaldı. Bu işi bitirdiğinde ortalık kan gölüne dönmüştü. 

Annesinin ölümünden sonra  kafasını dağıtmak için  otomobil tamircisi oldu.  New York'ta bir çocukken, eve atılan TV setlerini götürmüş ve içlerini yeniden döşemişti. 

Chicago'da Subaru motorlarının tamirini öğrendi. Hatta işi öyle abarttı ki, araba mezarlığından çıkarılan eski araba parçalarını restore etti.  Araba mekaniğini çok iyi biliyor. 

Bisiklet kazası geçirdi. New York'tayken, Princeton, New Jersey'de uçuş derslerine kaydoldu. Uçuş eğitmeni David Davighi'ye aşık oldu. Sonra evlendiler. 

Haines, kendisi ile yapılan bir röportajında "Erotik içerik daha yaygın hale geldi çünkü insanlar seks yapmadan seks yapmaya çalışıyorlar. Diğerleri tek eşli ilişkilerini daha tatmin edici hale getirmek için yeni fanteziler bulmaya çalışıyor. Erotik önerilerin sunduğu şey kendiliğindenlik, katlanmalar ve dönüşlerdir. Ve herkesi etkiliyor. " demişti. 

Amerika’nın Baltimore şehrinde  bardan dönüştürerek açtıkları bir kitap okuma cafesininin, ‘Adrian’s Book Cafe’ın polis tarafından basılması sonrası söylemişti bunları. 

Avril ve eşi 'Adrian’s Book Cafe’ de kitap okuma geceleri düzenlerler. Cinsel  fantezi temalı kitaplar özellikle seçilir. Milan Kundera ve Isabelle Allende’nin kitapları okunur.  

Ancak çevre sakinlerinin polis tutanaklarına geçen iddialarına göre “Burada gizlice erotik okuma seansları yapılmaktadır...” polis kontrole geldiğinde çift,   yaptıkları işi şöyle savunur: “Zaman değişiyor. İnsanlar fiziken sevişmeden seks yapmak istiyorlar...”

Avril Danica Haines kişilik, karekter ve sıra dışı kadın istihbaratçı portresi...

Uluslararası hukukta uzman olan Bayan Haines, Obama ve Bush yönetimleri için Ulusal Güvenlik Konseyi, Dışişleri Bakanlığı ve CIA için çalışmıştır. Ayrıca, en iyi istihbarat seçimlerinin en ilginç sınıflandırılmamış geçmişlerinden birine sahiptir.

Eğitimli bir fizikçi, judo'da kahverengi bir kuşak, gelecekteki kocasıyla neredeyse Kuzey Atlantik'e çarpan bir pilot ve Baltimore'u bir topluluk aktivisti olarak canlandırmaya yardımcı olan eski bir kafe ve kitapçı sahibi. 

Onu ajansın müdür yardımcısı olarak seçen eski CIA şefi John O. Brennan, "Eklektik ilgi alanları olduğu açık" demişti. Ajansların iç işleyişini çok iyi biliyor, Capitol Hill'de güçlü ilişkileri mevcut.  

ABD hükümetinin merkezi olan Capitol Hill; kubbeli Amerika Birleşik Devletleri Kongre Binası'na, Senato'ya, Temsilciler Meclisi'ne ve neoklasik stile sahip Yüksek Mahkeme'ye ev sahipliği yapar. Hafta boyunca tarım ürünleri, et ve peynir; hafta sonu ise el sanatı ürünler ve antika satan satıcıların bulunduğu, kırmızı tuğlalı Eastern Market pazarıyla da bilinir. Barracks Row koridorunda eklektik pastaneler, pizzacılar ve dünyaca ünlü restoranlar sıralıdır. 

Avril Haines, Ulusal İstihbarat Stratejisi (NIS) doğrultusunda DNI'nin  (Director of National Intelligence/ Ulusal İstihbarat Direktörü)  apolitik bir istihbarat tedarikçisi ve istihbarat topluluğunun yöneticisi olacak. 

Ulusal Güvenlik Stratejisinde belirtilen ulusal güvenlik önceliklerinin yanı sıra diğer ulusal stratejileri de destekleyecek. NIS'i yürütürken, tüm İstihbarat Topluluğu (IC) faaliyetlerine ulusal güvenlik önceliklerine duyarlı olacak ve Anayasada geçerli yasalar ve tüzükler ve Kongre gözetim gerekliliklerine uymaya çalışacak. 

Ulusal güvenlik kimlik bilgileri ve tanınmış iş ahlakı göz önüne alındığında, bazı açılardan, Haines'i seçmek çok mantıklı. Ama başka bir açıdan şaşırtıcı bir seçim görülebilir.  Haines hakkında soru sorarsanız, meslektaşları genellikle CIA ile ilişkilendirilmeyen bazı karakter özelliklerini tanımlayacaklar.

Tatlı bir kişilik, utangaçlıkla sınırlanan alçakgönüllülük, diğerleri için derin bir empati. Onu en iyi tanıyanlar, Haines'in daha fazla güce doğru amansız bir ivme olarak gördüğü şeye karşı ihtiyatlı olduğunu söylüyor.

Liseden sonra, Avril - duygusal ve fiziksel olarak boşaldı - bir yıl üniversiteyi erteledi ve Japonya'ya gitti. Orada, Tokyo'nun seçkin judo okulu olan Kodokan Enstitüsü'ne kaydoldu ve kahverengi bir kuşak takmaya hak kazanmıştı. 

İnatçı, sabırlı, ısrarcı, sağlam irade sahibi, tek eşli, iyi bir kitap okuyucusu, resim tutkunu, semitik kökleri ve inançları olan bir kadın. Zaafı, sağlık ve semitik kökleri. Kan ve yaralanma fobisi, Hematofobisi var. Araba mekanikçisi olmasına rağmen trafik kazasından çok korkuyor.

Rusya Dışişleri Bakanı değişecek, Rusya Büyükelçisi değişecek, Bakanlar Kurulu değişecek, İstihbarat Başkanı değişecek…

Öncelikle Rusya Fedarasyonu’nda uzun yıllar Putin ile uyumlu çalışan Dışişleri Bakanı Lavrov, sağlık sorunları nedeni ile  görevinden ayrılıyor. Yerine Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin geliyor. 

Ayrıca 19 Aralık 2016'da, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki fotoğraf sergisi açılışı sırasında düzenlenen alçak saldırı sonrası yerine  Arapça, İngilizce ve Fransızca bilen Aleksei V. ERKHOV atanmıştı. 

Aleksei V. ERKHOV'ın   başarılı bir diplomat olduğu söylenemez. Görev süresince Ankara’dan çok Moskova'da kaldı. ERKHOV ile birlikte büyükelçilik personeli de Moskova'nın yolunu tutuyor. Yerine kim geliyor derseniz, şimdilik bende kalsın. 

Pandeminin ekonomik  etkileri yanısıra politik etkileri yeni yeni hissediliyor. Bu kapsamda Türkiye’de geniş kapsamlı bakanlar kurulu değişikliğinde iki takvim var. Birincisi yeni ABD Başkanının 20 Ocakta yemin töreni bekleniyor. İkincisi  AK Parti Kongre sürecinin tamamlanması. 

Bu kapsamda yakın zamana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile uyumlu çalışan MİT Başkanı Hakan Fidan'ın olası kabine değişikliğinde, Dışişleri Bakanı olması durumunda  yerine, “çivi çiviyi söker” retoriği temelinde Avriy D. Haines’e karşı İki isim ön plana çıkarılıyor. 

İlki annesi Osmanlı toplumu, kurumları tarihçisi; babası Strathclyde’de Abacus’un kurucularından, büyük dedesi Naci Eker, Erenköy Kız Lisesi'nin Başmuavini ve tarih öğretmeni olan birisi.

Londra Üniversitesi Royal Halloway Collge'den mezun, Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü'nün İdari Konseyi üyeliğinden sorumlu.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Gülnur Aybet.

İkinci isim olarak, Oslo görüşmelerinin mimarı, çözüm sürecinin taşlarını döşeyen, Emre Taner'den sonra MİT Müsteşar Yardımcılığından emekli Afet Güneş geçiyor. 

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

Seçilmiş Kaynakça 

https://www.geni.com/people/Estelle-Rothenberg/6000000164884672934

https://www.newsweek.com/2013/06/26/avril-haines-least-likely-spy-237616.html

https://history.state.gov/departmenthistory/people/haines-avril-d

https://www.nytimes.com/2020/11/23/us/politics/biden-haines-national-intelligence.html 

https://www.leadingauthorities.com/uk/speakers/avril-haines 

https://www.washingtonpost.com/national-security/avril-haines-to-head-intelligence-community/2020/

11/23/e9dce3f4-2daf-11eb-96c2-aac3f162215d_story.html

https://www.dni.gov/files/ODNI/documents/National_Intelligence_Strategy_2019.pdf

https://www.usnews.com/news/elections/articles/2020-11-23/joe-biden-to-nominate-avril-haines-for-dni

https://kehilalinks.jewishgen.org/Krasilov/Starokonstantinov_Emigrants.html

https://www.ancestry.com/search/collections/1093/?name=_Rapoport&count=50

https://www.msn.com/en-us/news/watch/biden-taps-avril-haines-for-director-of-national-intelligence/vp-BB1bk9kV

https://www.artprice.com/artist/193801/adrian-rappin/biography

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ertugrul-ozkok/hakan-fidanin-mevkidasi-bakin-hangi-bardan-cikti-41671178

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Orçun Madanoğlu
Orçun Madanoğlu 2 yıl önce
Rockefellerlar kötü değiller.