USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Putin'in elleri titremez!

Putin'in elleri titremez!
14-05-2022

MOSKOVA

Ağustos 1991'de, Sovyetler Birliği'ndeki darbe girişimi günleri…

Darbeciler, 19 Ağustos tarihinde, ülkede olağanüstü hal ilan ederek, SSCB Başkanı Mihail Gorbaçov'un yorgun olduğunu ve Yardımcısı Gennadi Yanayev'in onun yerine geçtiğini ilan etmişlerdi.

Aynı gün, Moskova'da “Olağanüstü Hal Komitesi” üyelerinin basın toplantısında dünya medyası, aniden Yanayev'in ellerinin titrediğini farketti. Dünya medyası, bu fotoğraf ve görüntüleri manşetlerine taşıdı. 

24 Şubat'tan bu yana, dünya medyası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in moralinin nasıl olduğunu merak ederken, Batı medyası ise Rusya liderinin ellerinin titreyip titremediğinin görüntülerini merakla servis etmeyi bekliyor.

Fakat Putin'in elleri titremiyor. Tam tersi Putin, sakin, rahat şekilde açıklama yapıyor, talimatlar veriyor, toplantılar yapıyor. Hiç bir telaş, heyecan ve üstelik titreyen eller de yok.

24 Şubat'tan bu yana Rusya, Ukrayna'da özel askeri operasyon düzenliyor. Dünya, gelişmelerin nelerle sonuçlanacağını merakla bekliyor.

Nitekim Rusya Devlet Başkanı Putin de geçenlerde yaptığı açıklamada, Rusya karşıtı yaptırımların, büyük ölçüde küresel ekonomik krizi kışkırttığını vurgulayarak uyarıda bulundu. Fakat, bu uyarıları dikkate almak yerine, bazıları halen Rusya'nın yıkılmasını, Putin'in ellerinin titremesini arzu ediyor. Ancak Rusya özel operasyonuna devam ediyor, Putin'in ise elleri titremiyor.

Tam tersi, Putin'in yüzünde, mimiklerinde heyecan, korku, telaş belirtileri bile yok.

Putin'in yüzünde tam tersi emin bir duygu, güven ve kararlılık hissediliyor.

Türkiye'den çoğu meslektaşım, arkadaşımla konuşuyorum… Putin'in güçlü şahsiyet, güçlü bir lider olduğunu kabul ediyorlar. Putin güçlü lider. Güçlü şahsiyetlere de saygı duymak lazım. Rusya'nın siyasetini beğenmeyebilirsiniz. Fakat güçlü şahsiyetler, her zaman saygıyı fazlasıyla hak ediyor.

Putin, aynı zamanda kararlı bir insan. Örneğin, Rus Kommersant gazetesinin Kremlin özel muhabiri Andrey Kolesnikov, daha önce katıldığı Rus NTV kanalında, Putin'i şöyle karakterize etmişti: "Putin o kadar kararlı bir insan ki! Yani kafasına bir şey koyduysa sonuna kadar giden bir insan.

Putin, Gorbaçov ve eski devlet başkanı Boris Yeltsin'in yıktığı ülkesini, 2000 yılında enkazdan kaldıran bir lider. Ve gazeteci Kolesnikov'un dediği gibi; bundan sonra da “sonuna kadar gidecek bir insan”. 

Dolayısıyla Putin'in ellerinin titremesini arzu edenler boşuna beklenti içinde. Güçlü insanlar titremez.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?