USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Putin için sık sık "Katil mi?" sorusunu soran Batı medyası neyin peşinde?

30-03-2021

MOSKOVA

Bilmiyorum fark ettiniz mi. Batı medyası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili adeta "yarışmaya" girdi. 

Örneğin, geçtiğimiz günlerde “ABC” televizyonunda gazeteci George Stephanopoulos'un “Siz Putin'i tanıyorsunuz, sizce o katil mi?” şeklindeki sorusu üzerine ABD Başkanı Joe Biden, “Öyle düşünüyorum” şeklinde cevap vermişti. 

Şimdi de Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda da, BNS haber ajansı muhabirinin, “Joe Biden gibi, siz de Vladimir Putin'i bir katil olarak nitelendiriyor musunuz?” sorusuna şöyle karşılık verdi:

Ne yazık ki evet..

Rus Ulusal Savunma (Natsionalnaya Oborona) dergisinin Genel Yayın Yönetmeni askeri uzman İgor Korotçenko, bu açıklamayı sert bir dille eleştirerek, “Bunu yapmakla Litvanya'nın onurunu yücelttiğini mi düşündü?! Tam tersi kendi ülkesini rezil etti. Batı'ya yalakalık yaptı. Oysa onurlu davranmak lazım! Tam rezalet!” diyerek tepki gösterdi. 

Neler oluyor?

Batılı gazeteciler, bir "yarışma" mı başlattı. 

Her önüne gelenin karşısında bulduğu bir lidere veya farklı politikacılara "Putin katil mi?" diye sorma yarışması mı bu?

Bir devlet lideri, başka bir devlet liderine yönelik (aralarında savaş veya ihtilaf yoksa tabii) nasıl böyle ağır ithamlarda bulunabilir? 

Batı medyası, bu konuda kendi aralarında gizli bir "anlaşma" mı sağladı.

O zaman o gazeteciler, öncelikle mikrofonlarını o liderlere uzatarak şunu lütfen sorsunlar:

Batı'nın uzun yıllara dayalı politikaları sonucunda dünyada şu gelişmeler yaşandı ve halen yaşanmaya devam devam ediyor; Sovyetler'in yıkılma sürecinde etnik savaşlar çıktı. Binlerce insan hayatını kaybetti. 

Sırasıyla eski Sovyetler Birliği coğrafyası, Ortadoğu ve Afganistan kan gölüne çevrildi. Binlerce sivil, hayatını kaybetti, acılar çekti. 

Ayrıca NATO, en modern askeri teknoloji ve orduya sahip. Peki bu durumda Ortadoğu ve Afganistan'da nasıl terörist çeteler, militanlar ortaya çıktı?

Ve o çetelerin masum insanların öldürülmesine neden engel olunmadı? Bu durumda o zaman her birinize soruyorum: Siz katil misiniz?

Tekrar soruyorum; siz katil misiniz?

Yukarıda sıraladığım olaylar cinayet değil mi? O zaman kim katil?”

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?