USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
07-09-2022

Estetik cerrahi, kişinin doğuştan veya sonradan oluşmuş dış görünüşündeki problemleri gidererek daha mutlu, daha kendine güvenli, çevresiyle ve kendisiyle daha barışık olmasına yardımcı olur. 

Elbette mutluluk ve kendine güven sadece estetik güzellikle olmaz, ancak çok önemli faktörlerden biridir.

Şunun unutulmamasını isterim ki Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi sadece Meme ve Popo yapan bir branş değildir.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, trafik veya bir iş kazası sonucu kopan el, ayak, kulak, penis, el parmağı veya ayak parmağı gibi vücudun uç kısımlarının tekrar yerlerine iade edilmesini içeren geniş bir tanımlamadır.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, doğuştan ya da sonradan olan tüm şekil ve işlev bozukluklarının düzeltilme cerrahisidir.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, yanıklarla ve izlerle de ilgilenen bölümdür.

Yanık, genellikle sıcak su veya buhar teması sonucu meydana geldiği gibi, sıcak katı maddelerle temas, asit/alkali gibi kimyasal maddelerle temas, elektrik akımı etkisi ya da radyasyon nedeni ile de oluşabilir.

Veya meme yapısı aşırı büyük olan kadınlar, günlük yaşantılarında kıyafet seçiminden uyku pozisyonuna kadar bir çok konuda zorluklar yaşar. Büyük meme; sırt, boyun, omuz gibi bölgelerde ciddi ağrılar yapabilmekle birlikte, boyun fıtığına neden olarak kolda his kaybına da yol açabilir. Ayrıca kamburluk ve duruş bozukluğu gibi rahatsızlıklara da sebep olabilir…

İşte bu durumda yine ‘Estetik’ devreye girer.

Doğuştan yarık dudak, Meme kanseri sonrası meme onarımı, obezite cerrahisi sonrasında deride sarkma ve bunlar gibi kişiyi mutsuz eden bir çok durumdan kurtulmak için estetiğe başvururuz.

Estetiğin çok yaygınlaşması sebebiyle bu üzücü durumlar yok sayılıp bazı kesimler tarafından plastik cerrahiye tavır alınıyor ama asla unutmayın; yazının başlarında dediğim gibi estetik, sadece popo ve meme operasyonu içeren bir branş değildir.

Bizler, “Zeyneplestetik” olarak kurulmuş olduğumuz günden bu yana, yukarıda belirttiğim üzücü durumlar ile karşılaşan yüzlerce insana rehberlik yaparak mutluluklarına şahit olduk.

Unutmayın ki; Estetik = Mutluk demektir.

.

Zeynep Kaya, dikGAZETE.com

-Estetik Koçu-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?