USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Merkür retrosunda son günler ve Başak yeniayı ile 11-17 Eylül Burç yorumları

Merkür retrosunda son günler ve Başak yeniayı ile 11-17 Eylül Burç yorumları
11-09-2023

MERKÜR RETROSUNDA SON GÜNLER VE BAŞAK YENİAYI 

Retrolar yavaş yavaş bitiyor; bu da işlerin yoluna gireceğinin habercisi. Başak Yeni ayına doğru ilerlerken biraz sakinleşip rahatlayabilirsiniz.

Kontrolün sizde olduğunu bilin; işleri toparlamak için ilk adımlarınızı atın.

KOÇ Burcu…

Bu hafta Merkür, Cuma gününe kadar Başak burcunda geri harekette kalacak, ancak geri sayımdayken, tüm hafta boyunca düzenli olarak bir yöne doğru çekildiğinizi hissedeceksiniz. 

Merkür, Cuma gününden 4 Ekim'e kadar Başak burcunda tekrar ileri gittiğinde, her şeye karşı enerjinizin full olduğunu hissedeceksiniz.

Ama bekle, Koç! 

Bir görev listesi yapmadan önce, vücudunuza nasıl davrandığınız ile hem fiziksel hem de zihinsel enerji seviyelerinizi kontrol edin. Biz sadece yediğimiz şey değiliz, aynı zamanda düşündüğümüz şeyiz ve gün boyunca “giydiğimiz” tavırlarız. 

Hayatınızın ve günlük rutinlerinizin üretken olma yeteneğinizi nasıl etkilediğini bütünsel olarak düşünün.

Eğer yaratıcılığınızı ve üretkenliğinizi desteklemeyen bir hayatınız varsa bazı sağlıklı alışkanlıkları hayatınıza dahil etmeye başlayın.

Egzersizi hayatınızın düzenli bir parçası haline getirmek, canlılığınızı artıracak ve ruh halinizi iyileştirecektir.

Daha fazla ayakta durmak, yürümek ve daha az abur cubur yemek gibi küçük değişiklikler, büyük yarar sağlayacaktır (güle güle şeker, beyaz un ve kırmızı et ve alkol). 

Yemekleri önceden kendiniz planlayıp hazırlarsanız, şekerli atıştırmalıklar ve hazır yemekler sizi o kadar cezbetmez. Bunu bir avantaja çevirerek bir spor salonu üyeliğine veya sağlıklı yaşam merkezine harcayacağınız bir ton paradan tasarruf edeceksiniz!

Pazar günü yeni gelişen bir ilişkiye balıklama atlamamak için kendinizi tutamayacaksınız. Her şey "şaşırtıcı" ve olağanüstü görünecek, ancak burada göründüğünden daha fazlası var. 

Romantizm evinizdeki şehvetli Venüs, pratik ikinci evinizde gerçeği söyleyen Jüpiter ile bir karede açı yapıyor. Siz diğer yarınızı bulduğunuzu düşünebilirsiniz.

Güçlü bir çift olmayı çok istiyorsunuz ama gerçekten, samimiyetle anlaşmayı istiyorsunuz. Bu süreçte onun gerçekten “o kişi” olup olmadığını öğreneceksiniz.

BOĞA Burcu…

Bu hafta “bütçe” veya “ekonomi” kelimelerini içeren hiçbir şey ilginizi çekmeyebilir, ancak yine de sonuçlara dikkat edin.

15 Eylül Cuma gününe kadar Merkür, Başak burcunda ve ihtişam, romantizm ve yaratıcı ifadeyle ilgili beşinci evinizde geri harekete devam edecek.

İyi haber şu ki; lüks ihtiyacınızı karşılamak için duygusallığı veya tutkuyu azaltmak zorunda değilsiniz. 

Dünyevi burcunuz, eve çiçekler koymak, mutfağı aromatik kokularla dolduracak bir yemek pişirmek gibi basit zevklerden dolayı heyecan duyabilir.

Başak burcundaki yeni ayın beşinci eve indiği 14 Eylül Perşembe günü kendinizi orta derecede şımartmayı unutmayın.

Yeni bir saç modeli veya dövme yapmayı düşünüyorsanız bu yeni ay ilham verici olabilir.

Cuma gecesi, Merkür ileri hareket ettiğinde rahatlayacaksınız. ‘Instagram'da takip ettiğiniz kuaföre veya estetik merkezine DM gönderin ve bir seans ayarlayın!

İKİZLER Burcu…

Son birkaç haftadır ev ile ilgili girişimlerde şanssızsanız, sıkı durun.

Bu durum, 23 Ağustos'tan beri Başak burcunda ve dördüncü evinizde gerileyen düzenbaz Merkür'ün eseri olabilir.

Bu karışık retro, 15 Eylül Cuma günü, haberci gezegenin düz harekete geçmesiyle sona eriyor. 

Akrabalarınız veya oda arkadaşlarınızla tartışıyor musunuz?

O baltayı ortadan kaldırın! Erkek arkadaşınız ile aynı fikirde olamadınız mı? Geçmişin geçmişte kalmasına izin verin ve yeni bir bölüme başlayın; “antik tarihi” yeniden anlatmaya gerek yok. 

Merkür, 4 Ekim'e kadar bu alanda ilerleyecek ve yakın çevrenizle açık ve sevgi dolu iletişim kurmanızı kolaylaştıracak.

Şimdi bir olay örgüsüne geçelim.

Merkür ileri harekete geçmeden bir gün önce, yılın Başak burcundaki tek yeni ayı, dördüncü eve enerji verici bir ışın gönderecek.

Geçmişten teknik olarak yakın olduğunuz biriyle (örneğin, sevgili bir akrabanız veya başka yere taşınmış bir arkadaşınızla) iletişim kurmak için güçlü bir istek duyabilirsiniz, bu da ikinizin eskisi gibi birlikte vakit geçirmesini kolaylaştırabilir. 

Sezgilerinizi takip edin ve onlara ulaşın.

Bu, ortaklaşa oluşturulan bir proje veya önümüzdeki iki haftadan altı aya kadar sürecek bir tatil planı gibi daha büyük bir şeyin başlangıcı olabilir.

YENGEÇ Burcu…

Geçtiğimiz üç hafta boyunca, yanlış anlaşılmalar olduysa, kendinizi suçlamayın.

Merkür, 23 Ağustos'tan bu yana Başak burcunda geri harekette, bu sırada karışık sinyaller ve karışık mesajlar normaldir. Ancak bu Cuma, kozmik haberci tekrar yoluna giriyor ve sebep olabileceği tüm karışıklıkları düzeltmenize yardım ediyor.

İletişim alanınızda ilerleme kaydederken, mikrofon sizde olacak ve fikirlerinizi gösterişli bir şekilde ortaya koyabileceksiniz.

Hayatınıza yeni birileri (arkadaşlar, akrabalar) girebilir.

İçinizden geldiği gibi paylaşın; kendinizi güvende hissedeceksiniz. 

Bağışlanacak ya da özür dilenecek bir şey varsa, önderlik edin.

Tüm BUNLARI ne kadar erken gözden geçirip, atılıma başlarsanız o kadar iyi!

Başak burcundaki yeni ayın, iletişim evinizi canlandırdığı Perşembe günü, yukarıda bahsedilen atılıma bir adım önde başlayabilirsiniz.

Yardımcı bir çift göz veya elin paha biçilemez olduğu durumlarda neden yalnız çalışıyordunuz?

Tekerleği her seferinde yeniden icat etmek zorunda değilsiniz Yengeç, o yüzden mükemmel işbirlikçiyi çağırmaya niyet edin.

Proaktif olun ve her zaman sizinle aynı fikirde olan eski iş arkadaşlarınıza veya tanıdıklarınıza ulaşın.

Bir takım çalışması, önümüzdeki aylarda kazancınızı artırabilir.

ASLAN Burcu…

Merkür'ün 23 Ağustos'ta Başak burcunda ve ikinci evinizde gerilemeye başlamasından bu yana, Aslanlar için para ve harcamalarla ilgili her türlü değişim devam ediyor. Ancak Cuma gününden itibaren bütçenizi yeniden kontrol altına alabilirsiniz.

Eğer kendinizi yoksun hissediyorsanız (ki bana güvenin, bu sadece bir duygu!), kendinize bir “alışveriş çılgınlığı” ısmarlayın.

Farkındalık ve yaratıcılıkla, halihazırda sahip olduğunuz kıyafetlerle de çarpıcı kombinasyonlar yapabilirsiniz.

Daha fazla gelir elde etmenin akıllı (ve acısız) yollarını bulmak için yine hayal gücünüzden yararlanın. Örneğin, çekmecelerinizi karıştırırken, hala iyi durumda olan ancak artık “ait” hissetmediğiniz her şeyi bir yığın haline getirin ve atın; atılmayacak kadar değerliyse o zaman satın.

Önümüzdeki iki hafta içinde maaş zammı, ikramiye veya yeni müşterilerden para kazanabilirsiniz. Retro bitti, o yüzden harekete geçin!

BAŞAK Burcu…

Bu hafta, iki kat iyi haber ile geliyor.

14 Eylül Perşembe, burcunuzda Yeni Ay'ı işaret ediyor; doğum gününüzün yakınında, sonbahar için yeni bir başlangıç. 

Ama hepsi bu değil. 

Cuma günü, Merkür retrodan çıkıyor ve 4 Ekim'e kadar burcunuzdan geçiyor. Yalan söylemeyeceğim: Başak Sezonu 2023’te biraz zorlu. 

23 Ağustos’ta Merkür tersine dönmeye başladı, bu da genellikle her yıl güneş döngünüze eşlik eden yenileme ve heyecan duygularına erişmenizi zorlaştırdı.

Ama şimdi kesinlikle kayıp zamanı telafi edebilirsiniz!

Perşembe günkü yeni ay, önceki altı aydaki başarılarınızı yansıtır ve bu sürecin ardından önümüzdeki yarım yıl için yeni hedefler belirleyin.

24 Şubat 2024’e denk gelen Başak Dolunayı sırasında hayatınız nasıl olurdu?

Bunu düşünün...

Bunu gerçeğe dönüştürmek için ne yapmanız (veya temizlemeniz) gerekir?

Hayalinizdeki işi tezahür ettirmek için edinmeniz gereken beceriler var mı?

Hareket etmek mi istiyorsunuz?

Önümüzdeki iki hafta, kendi büyümenize doğru adımlar atmak için harika bir zamandır, böylece kanatlarınızı çırpabilir ve yükselebilirsiniz.

TERAZİ Burcu…

Sınırlar son zamanlarda bulanıksa, kendinizi suçlamayın.

23 Ağustos’tan bu yana, Merkür’ün Başak burcunda onikinci evinizde retroda, geri sayım zamanlayıcısını ayarlayın, Terazi.

15 Eylül Cuma günü saat 16:21'de Merkür, retrodan tekrar kendi yoluna çıkıyor. “Enerji Vampirlerini” hayatınızdan çıkarmaya başlayacaksınız.

Analitik gezegenin pivotu, gerekli öz disiplin açısından size yardımcı oluyor. Tükenmişliğe yakınsanız, bu ders size ilham verebilir. 

Merkür, 4 Ekim'e kadar Başak'ta kalacak ve ayrılmadan önce, gıda bazlı bir temizlik, bir oruç günü veya sisteminizi detoksifiye eden başka bir şey yapmak için ilham alabilirsiniz.

AKREP Burcu…

Son zamanlarda temel olarak topluluklar tarafından hayal kırıklığına uğramış olabilirsiniz.

Merkür, 23 Ağustos'tan bu yana işbirlikçi onbirinci evinizde (Başak’ta) grup dinamiklerini bozdu.

Şimdi İyi Haber için: 15 Eylül Cuma günü Merkür, işleri düzeltiyor, yani Cumartesi günü uyandığınızda, ekibinizle güçlerinizi birleştirme konusunda yeni bir umut hissi hissedeceksiniz ya da sonunda ilişkiyi kesmeye ve daha uyumlu bir ekip bulmaya hazır olacaksınız.

14 Eylül Perşembe günü, Başak’daki yeni ay sayesinde bu insanların kim olduklarını -ya da ne söyleneceklerini- ya da ne söyleyeceğinizi anlayabilirsiniz.

Birini daha iyi tanımak veya bir aktivist gruba daha fazla dahil olmak istiyorsanız, davetiye beklemeyi bırakın.

Önümüzdeki iki hafta boyunca yeni mekanları kontrol edin ve sizi teşvik edeceğini düşündüğünüz davetlere ‘evet’ deyin.

Henüz bir kuruluşun tam üyeliğine başvurmanız gerekmez.

Toplantılarında veya etkinliklerinde görünmeye başlayın ve birkaç kişiyi bireysel olarak tanıyın.

Yakında iyi olup olmadığını bileceksiniz.

YAY Burcu…

23 Ağustos’tan beri hedeflerinize odaklanmak için mücadele ediyorsanız pes etmeyin!

Merkür, Başak’ta ve kariyer bölgenizden üç haftalık bir retrodan uyandığı için sonuçlar 15 Eylül Cuma günü başlamaya başlıyor.

Bu durum, dualarınızın cevabı gibi hissettirebilir.

En iyisini yaptığınızda bile, bir dizi kırmızı ışıkla karşılaştınız ve muhtemelen sonuç üzerinde çok az kontrole sahip olduğunuzu hissettiniz.

Cuma günü saat 16:21’den sonra, güvenle gaza basabilirsiniz.

Bitiş çizgisine ulaşmak için ekstra motive olacaksınız. 

Yüksek kaliteli iş çıkarmaya devam edin, ancak görünmeyen ellerin yardımınıza gelebileceğini bilin.

Destekleyici biri, saflarda yükselmenize yardımcı olabilir.

Bir durumda sıkışmış mısınız?

Bir yaşam / kariyer koçu kiralayın veya becerilerinizi ve güveninizi hızlandırmak için online bir kurs alın.

OĞLAK Burcu…

Önemli bir şey elde etmek için mücadele ediyorsanız, biraz daha sabırlı olun, Oğlak.

Cuma gününe kadar Merkür, Başak vizyoner, dokuzuncu evinizde geriliyor.

23 Ağustos’tan bu yana, ister bir seyahat planı veya iş girişimi olsun, herhangi bir şey için “doğru adımları” bulmak, sizi zorlamış olabilir. 

İyi haber şu ki; bu sinir bozucu döngü bitmek üzere. 

Cuma günü saat 16:21’de Merkür hareketi düzeliyor.

4 Ekim'e kadar Başak burcunda doğrudan hareketle ederek size güç verecek ve uzun menzilli planlarınıza odaklanmaya başlayabileceksiniz!

Başak’taki yeni ay sayesinde 14 Eylül Perşembe günü zaten gücünüz geri dönecek.

Büyük hayaller, dikkati gerektirir.

Düşündüğünüz veya bahsettiğiniz, ancak aslında herhangi bir adım atmadığınız şeyler neler?

Başlamak için şimdi en iyi zaman.

Dokuzuncu ev seyahat, yüksek öğrenim ve ufuklarınızı genişletebilecek her şeyle ilişkilidir.

Bir ‘MBA’ programına kaydolmanız veya İspanya'da bir ay geçirmeniz bu süreçte olası. Fakat asıl mesele, en yüce hedeflerinize doğru ilerlemeye başlamaktır.

24 Şubat 2024’te kendinizi nerede görmek isterseniz oraya odaklanın.

Biraz araştırma yapın, benzer şeyler yapan insanlarla konuşun, sonra önümüzdeki hafta cesur bir adım atın.

KOVA Burcu…

Son üç hafta boyunca gizemler, karışık duygular ve karşı konulmaz cazibe merkezleriyle uğraşıyorsanız, tatlı bir rahatlama yakalamak üzeresiniz.

15 Eylül Cuma günü, düzenbaz Merkür, retrodan çıkıyor ve ileri harekete geçiyor.

Merkür, Başak burcunda yakınlık, baştan çıkarma ve ortak finans eviniz olan 8. evden geçerken, 23 Ağustos'tan bu yana, sizi çok acıtan, kilit bir ilişkiye çarpmış olabilirsiniz. 

Ancak Cuma günü saat 16:21’de netliği yeniden kazanmaya başlayacaksınız.

Merkür 4 Ekim’e kadar Başak’ta ilerlerken, güç mücadeleleri ve yanlış anlamalar kendilerini iyileştirmeye başlayabilir. Bununla birlikte, kişilerarası ilişkilerdeki gerçek endişeleri göz ardı etmeyin.

Güven ve kıskançlık sorunları olabilir ya da ilişkilerde altta yatan bazı sorunları tespit ediyor olabilirsiniz.

Kesinlikle hatalı bir taban üzerine inşaat yapmak istemezsiniz. Retro, yaklaşık bir hafta boyunca temizlenene kadar bekleyin, ardından liderliği ele alın ve dürüst bir konuşma başlatın.

Ortada bir sorun varsa, yeni durumlar müzakere edebilir veya çıkmaza geldiğinizi ve yolları ayırma zamanı geldiğini fark edebilirsiniz. 

Sekizinci ev, kuralları paylaşılan kaynakları ilgilendirir, bu yüzden bir iş anlaşmasından beklediğiniz cevabı alabilirsiniz. İmza atmadan önce detayları okuduğunuzdan emin olun.

BALIK Burcu…

Eğer siz ve sevdiğiniz biri son zamanlarda iki yabancı gibiyseniz, suçlanacak tek bir gezegen var: Merkür.

23 Ağustos’tan bu yana, Başak burcunda ve ilişkilerle ilgili yedinci evinizde geri dönüyor. Ama bir hayalet gibi davranmaya başlama, Balık!

15 Eylül Cuma günü saat 16:21’de Merkür, resmi olarak rotayı düzeltiyor. 4 Ekim'e kadar Başak burcunda ilerleyecek ve bu süreçte kaybedilen zamanı telafi edebilirsiniz. 

İster dinamik bir ikilinin yarısı olun ister kuş kadar özgür olun, SİZİN ve kalbiniz için neyin doğru olduğu konusunda netliği yeniden kazanmaya başlayacaksınız.

Bir sevgili kavgasının tuzağına düşmüş olabilirsiniz ya da bir iş anlaşmasında sizi tamamen hazırlıksız yakalayan bazı uygunsuz ince detaylar keşfetmiş olabilirsiniz.

İnsanlar artık daha az savunmacı (ya da tamamen şüpheli) olduğundan, özür dilemek ve yeniden müzakere etmek daha kolay olacaktır.

Eski sevgilinizin dönüşünden hoşlanmış olabilirsiniz ama hâlâ artıları ve eksileri tartıyor olabilirsiniz.

Gücünüzü hissedin Balık.

Eğer bir şey vermek zorunda kalırsanız, karşı tarafın da bir şey vermeye hazır olduğundan emin olun.

Yalnız Balıklar, kalbinizi tekrar açmanın zamanı geldi. Ama klonunuzu aramaya çalışmayın.

Zıt kutuplar gerçekten birbirini çekiyor, o yüzden açık fikirli ve açık yürekli olun. Çok şaşırtıcı biri, aniden içeri girip kalbinizi çalabilir!

.

Nickola Berrygele, dikGAZETE.com

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?