USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kadın-Erkek ilişkilerindeki al-sat korelasyonu

Kadın-Erkek ilişkilerindeki al-sat korelasyonu
12-04-2024

Kadın - Erkek ilişkilerindeki al-sat korelasyonu

Ortada ödenen bir bedel varsa, mal yerine konan bir şey de vardır.

İlişkilerle sorunu olmayan olmadığına göre bugün biraz ilişkilerden bahsedeceğim.

Alışkanlıklarımız var; toplum değişse de yerleşmiş kurallarımız var. Bu alışkanlıklar ve kurallar, birilerinin çıkarlarına göre ya güncelleniyor ya da güncellenmiyor. Bazen bakıyoruz ki toplum bambaşka bir yere gitmiş ama bir yandan bakıyoruz ki eski kurallar değişmemiş.

Siz de eminim ki gördüğünüz ve yaşadığınız bu tür şeylerden rahatsız oluyorsunuzdur.

Beraber düşünelim; mesela feminizmin alkışlandığı bir dünyada erkek neden hesap öder?

Kadın eğer tarihsel süreçte bağımsızlaştıysa buradaki değişmeyen toplumsal kural kime hizmet ediyor?

Dişiliğin yüceltildiği ve hatta kutsandığı bir çağdayız. Kadınlar gününde mesela yer yerinden oynuyor.

Eşitliği ve bağımsızlığı savunuyorsanız bir erkekten hesap ödemesini, kapınızı açmasını, sigaranızı yakmasını ya da sizi eve bırakmasını da beklemeyin.

Erkeklerin bunları yapması gerektiğini savunan ama feminizm söz konusu olunca mangalda kül bırakmayan çok sayıda kadın var. Bu ikilemi, “dilenmek”ten başka bir şey olarak düşünemiyorum.

Bunu öz değer olarak satmaya çalışan da çok. Neymiş ben değerliymişim, herkes bana hizmet etmeliymiş. Peki hanımefendiler bu değer nereden geliyor?

Hangi ırmaktan geçtiniz?

Hangi dağları deldiniz?

Kaldı ki özdeğeri olan bir kişi başkasının hizmetine gereksinim duymaz. Rahatsız olmayabilir ama böyle bir beklentide olmaz. Kendi kendine işlerini yapmaktan şeref duyar; kendisine bir lütufta bulunulduğunda da hesap yapmaz.

Beklentide olmamayı geçtim hizmet almadığınızda bunu bir kusur sayıp, surat asıyorsunuz. Başkalarının size değer biçmesinden ne zaman vaz geçeceksiniz?

Hür kadınlar, kadın olduğunuz için değil; insan olduğunuz için değerlisiniz. Hür erkekler de öyle. İçinizdeki o öz merhameti, iyiliği, karşılıksız sevgiyi, yerinde müdahaleyi, haklı mücadeleyi ortaya çıkaran “öz değer” Allah’ın insana bahşettiği kendi ruhu.

Eğer illa birine bir lütufta bulunacaksanız; bu yaptığınızda ya da yapmadığınızda mesele olacak bir kurala bağlı değil; özgün bir lütuf olsun.

Hiçbir insanın hiçbir şekilde özellikle de var oluş şekliyle bir bedel ödemesine ve sömürülmesine razı değilim.

.

Nickola Berrygele, dikGAZETE.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?