USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kolay kazanılmayan hak edilen bir şampiyonluk!

18-05-2016

Şampiyon olursanız gündemin ilk sırasında yer alır. Şampiyon olursanız baş üstünde tutulur, övgüler alırsınız. ‘İyinin yanında herkes olur’ gerçeği var ya! Bugün Beşiktaş için neden ‘kötü’ konuşulsun ki! Bu takdiri haklı kılan sebep o kadar fazla ki!.. Kolay kazanılmayan, hak edilen bir Şampiyonluk.
Maçlarınızın tamamına yakınını dış sahada oynuyorsunuz. Buna rağmen ‘gardınız’ düşmeyip, ayakta kalıyorsunuz. Evet, bugün Beşiktaş konuşulmayacak da kim konuşulacak?..

Hiç mi eleştirilecek, hiç mi eksik yanı yok! Gücenmek, darılmak yok, açık konuşmak gerekiyor. Rakiplerinizin iyi olmayışı, sizi sonuca götürüyor ise, varılan noktaya ulaşmaktaki süreç gözden geçirilmeli. 

ŞENOL GÜNEŞ'E AYRI BİR PARANTEZ AÇMAK GEREK...
Sahi, doğru ya, neden bunları söylüyoruz ki, şampiyon bir takımı konuşmak varken!..  Şenol Güneş’e ayrı bir parantez açmak gerek. 2010-2011 sezonunda ‘şike’ sürecinden en çok etkilenen isimlerden.
Beşiktaş’taki ilk senesinde mutlu sona ulaşmak yabana atılacak gibi değil. Güneş için ‘Bir mi yoksa ikinci şampiyonluğu mu?’ sorusu karşısında cevabı düşündürücü olsa da, o bir ‘Şampiyon takımın hocası’ diye tarihe geçti. Nasıl ‘övgüye’ layık olmasın ki!

Yıldızların yer aldığı bir takımda, gücü ancak ‘kendi ligindeki takımlara yeten bir takım' görüntüsündeydi Kartal. Gol bölgeleri ve orta sahada ne kadar iyi olsa da, bir o kadar da savunmasında zafiyet yaşaması... Bu görüntü, ‘kendi liginin iyisi’ durumuna getirdi. Sahi, mutlu sona ulaşan bir Beşiktaş var ya!..

KAZANMAYI ÇOK İSTEYEN BİR EKİP...
Son, Osmanlıspor maçında bir puan yetecek olmasına rağmen galip gelebilmek, yabana atılacak bir durum değil. Konyaspor maçını beklemeden şampiyonluğu ‘resmileştirmek’, kazanmayı çok isteyen bir ekip konumuna gelmek. Bundan da öte, Vodafone Arena’da oynanacak maçların, gelecek yıllar için Kartal’a nasıl artılar kazandıracağı da Osmanlı maçında gözler önüne serildi. Bu sebeple alkışlanmalı bu Beşiktaş!..

GEÇMİŞTE KAÇIRILAN FIRSATLAR ENDİŞELENMEYE YETİYORDU...
Şampiyonluk konusunda, son dakikaya kadar endişeleri vardı siyah-beyazlı camianın.
Geçmişte kaçırılan fırsatlar bir yana, Futbol Federasyonu ilgili elemanlarının ‘doping’ testinin yapmak için takım oyuncuları kıskaca alınmaları ‘acaba’ şeklinde endişelenmeye yetiyordu. Bu karamsar tabloya rağmen, bugün Kartal’ın şampiyonluğu konuşuluyor ise, takdir görmeli bu Kartal…
Bugün şampiyon Beşiktaş konuşuluyor. Gündemde ‘haklıyla’ olmak sizin onurunuzdur. Sahanız olmadığı ve evsiz kaldığınız için, Kartal o onur sürecinde rakiplerinin misafirperver olup Olimpiyat, Başakşehir, Konya, Ankara ve Vodafone Arena’daki zorlu maçlardan en az kayıpla geçip, bugünlere geldiği için ‘beğenilmeli’ Beşiktaş!.. 

"HAMDOLSUN ALLAH BİZLERE BU GÜNLERİ GÖSTERDİ..."
Şampiyon takımın Başkanı "Hamdolsun Allah bize bugünleri gösterdi. Biz bu işe tribünlerden, alnımızın teriyle, adım, adım çıkarak geldik. Tek amacımız Beşiktaşlıları mutlu etmekti. Mutlu ettiğimiz için mutluyum. Allah inşallah devamını nasip etsin…" şeklinde sözlerini sarf ediyor ise, bu sözleri söyleten takımı ve başarısı sıradan görülemeyeceğine göre!..  

FİKRET ORMAN'A 3. DEFA BAŞKANLIK YOLU...
Beşiktaş'ın Şampiyonluğunu ilan etmesi, gerçekleştirilen Olağan ve İdari Kongrede Fikret Orman’a 3. kez Başkan seçilmesini sağladı… Seçime katılım (15 bin 600 üyeden 4 bin 84 isim) ve kulübün mali borcu (1 milyar 328 milyon ) düşündürücü olsa da, yönetimin ‘ustalık’ dönemine girdiği şu günlerde Beşiktaşlı umudu ve sevinci bir arada yaşıyor ise, bizlerin ‘takdiri’ bir kez daha kaçınılmaz.
Tebrikler Beşiktaş… 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?