USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

'Kişisel Gelişim ve Motivasyon'u sordular! Ve cevaplar…

'Kişisel Gelişim ve Motivasyon'u sordular! Ve cevaplar…
19-01-2024

"Kişisel Gelişim ve Motivasyon"u sordular! Ve cevaplar…

ROPÖRTAJ

- Kişisel Gelişim ve Motivasyon eserinizi neden yazma gereksinimi gördünüz?

- Bu eserimi gözle görünür şekilde toplumsal erozyona uğrayan gençliğin ve ebeveynlerin, yaşamış olup, üstesinden gelemediği depresif ruhsal bozuklukların yoğunluğuna sebep yazma gereği gördüm.

- Eserinizi yazarken geçmişten gelen hazırlığınız ne yönde olmuştur?

- Kişisel gelişimine önem ve özen gösteren biri olarak 500’ü aşan yayınlanmış makalelerim, kitaplarım ve konferanslarıma istinaden harici Bilişsel Davranış Uzmanlığı, Aile Danışmanlığı Uzmanlığı, Çocuk Gelişimi Uzmanlığı, Yaşam Koçu Uzmanlığı ve NLP Sinirsel Terapist Uzmanlığımdan edindiğim bilgiler, kaynaklar ve deneyimlerimce eserimde mümkün olduğunca faydalı olmaya gayret gösterdim.

- Eseri ne kadar zamanda ve nerede yazdınız?

- Eseri, 3 sene zarfında Gerze ilçemizde yazdım. Kişisel Gelişim ve Motivasyon eserimi Gerze ilçemize ithaf ediyorum ki ön kapağını Gerze ilçemize ait yarı değerli kuvars taşı ve yine Gerze ilçemizde bulunan namı değer Yakup ağa konağımızın ana kapı giriş anahtarını resmetmiş bulunmaktayız.

- Kişisel Gelişim ve Motivasyon eserinizin misyonu nedir?

- Karmaşıklığında aydınlığını arayanların umut dolu gizemle şaşırtıcı bir hayranlıkla kabullenilmeyi bekleyenlerin durağıdır. İçeriği tamamen kendisine ait olan farkındalığının keşfinde uyanış. Maddi-maneviyat, hastalıklar ruhsal sebepler, mizaçsallıklar hayatımızın parçasıdırlar.

Benliğinin kabullenişiyle insanın kendini keşfetmesine olanak veren yaşamsal döngünün güzellikleriyle içsel anlatmaya çalışmaktadır. En büyük çözümlemelerin, bizde olduğunun keşfidir. Tetiklenmeyi bekleyen istençsiz arzularımıza gem vurmaksızın arayışlarımızla yüzleşmektir…

Nihai anlamda yaşamsal ihtiyaçlarımızın her koşulda karşılanabileceğini mamafih çözümler bulabilme imkanıdır. Bilmecelerimizin bitmeyen yanılsamalarında varoluştur.

Yaşam formunda evrenin ıssızlığında keşiftir. Pes etmeyen ufacık bir umut her şeyden daha güçlüdür. Bir sırdaşının, dostunun, arkadaşının aklına, huzuruna, kötü anlarında dahi umudu hatırlamaya ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olmasını dileyeceğiniz bir kitap…

- Son olarak neler söylemek istersiniz.?

- Düşünüş ve davranışlarımızı sağlıklı sürdürebilmenin önemini kavrayarak çözümsüzlüklerin kendimizde oluşan sadece geçici kurgular olduğunu anımsayabilme kabiliyetine sahip olabilmektir.

Benliğimizde olup bitenlerin varlığından haberdar bile olmadan yaşamımızı idame edebilme gayretindeki bizlerin nihai uyanışa şahit olabilmektir gayemiz...

Yaşamımızda her şeyin sürekli ve doğru olacağı kanaatiyle yaşayamayacağımızın bilincinde olarak ne şekilde üstesinden gelebileceğimizin keşfidir aslen anlatılanlar.

Her canlının evrende bir hikâyesi olur; mesele bu hikâyeleri nasıl yönlendireceğimize karar vererek içimizdeki o azmi, hırsı dışarı çıkarmaktır. Bütünleşmeyen ruh, daima serkeş olacaktır. İçimizdeki kaynağın gücünü keşfedebilme erdemliliği bizde saklıdır.

Her şey bizde biter.

.

Volkan Yaşar Berber, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?