USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kırklareli’ni Vali mi CHP’li Belediye Başkanı mı yönetiyor?

Kırklareli’ni Vali mi CHP’li Belediye Başkanı mı yönetiyor?
13-02-2024

Kırklareli’ni Vali mi CHP’li Belediye Başkanı mı yönetiyor? 

Günübirlik Kırklareli ziyaretimde duyduklarım beni şaşırtmadı desem yalan olur. Aklıselim dostlar diyor ki; yerel seçimleri hangi aday ya da hangi parti kazanırsa kazansın kaybeden Kırklareli halkı olacak!

Çünkü diyorlar; konu menfaat olunca, para olunca, siyasi parti farkı veya ideolojik ayrılık sınır tanımıyor. Ne yazık ki ortak nokta opürtünizm, pragmatizm. Umut ise fakirin ekmeği.  Söylediklerini bir türlü havsalam almıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler öncesinde yaptığı konuşmalarda istediği kadar “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” desin mesela Kırklareli’nde kendi bakanlarının atadığı bürokratlar, kendi bildiklerini okuyor.

Öyle ki CHP’li belediye başkanının odasından çıkmıyorlar.

Anamuhalefet Partili bir kent belediye başkanının nasıl olur da Kent valisinin ruhu bile duymadan iktidar partisinin atadığı bürokratlarla cümbür cemaat nasıl geçinip gittiklerini anlamak mümkün değil.

Kırklareli Valisini ne bekliyor?

1969 yılında Antalya ili Kaş ilçesi doğumlu Kırklareli Valisi Birol Ekici ile hemşehriyiz. Bir dönem yolumuz Başbakanlıkta da keşişmesine karşın bir türlü tanışmak nasip olmamış. Kader kısmet işte.

Kırklareli’ne gelip gittikçe duyduğum kadarıyla kendisini Kırklareli halkı da çok seviyor.

Hatta öyle ki onun için “ölü evinin yascısı, düğün evinin defcisi” diyorlar. Kent tarihinde ender sevilen mülki idare amirlerinden.

-Kırklareli Valisi Birol Ekici

Vali Beyin Kentleşme ve Çevre Sorunları dalında doktorası var. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliğinde genel sekreterlik görevlerinde bulunduğundan CHP’li Kırklareli Belediye Başkanının ne yapıp yapmadığını en iyi bilenlerden. Kendisi oldukça iyi niyetli. Pozitif düşünüyor.

Kendisinden önce ilde görev yapanların sebeb oldukları, imza attıkları yanlış projeler başını ağrıtabilir.

İki ay önce 18.11. 2023’te rahmeti rahmana kavuşan güzel insan, Kırklareli siyasetinin duayeni, kanaat önderi Kemal Şar; birçok meselede duyarlılık gösteren bir hassasiyetle hareket ediyordu.

Birkaç yıl önce Kırklareli Belediyesine, Fener Rum Patrikhanesi’nden yapılan üst düzey ziyareti değerlendirirken kendisinden Microsoft'un kurucusu Bill Gates’in Kırklareli'nde dudak uçuklatan büyüklükte arazi satın aldığını öğrenmiştim.

Umarım Vali Bey, kendisinden öncekilerin sümenaltı ettiği birçok olayı, yeniden günceller ve devletin menfeatı doğrultusunda açıklığa kavuşturur. Lakin daha önce yapması gereken bazı şeyler olabilir.

Ne gibi?

Demirköy Ormanlarını kimler kimlerin izni ve bilgisi dahilinde talan etti?

Kırklareli'nin küçük ilçesi Demirköy adını, Fatih’in İstanbul kuşatması için Macar Urban ustaya şahi toplarını döktürdüğü demirhaneden alıyor. Bu ilçe sınırları içerisinde yer alan Longoz (subasar) tipi ormanlık alan; çoğunlukla yağış çok yüksek olduğu ilkbahar-kış mevsiminde tabanı sularla kaplı.

Kırklareli İli Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesinde bulunan Longoz Ormanları Milli Parkı, Bulgaristan sınırına yakın Karadeniz sahil şeridinde yer almakta ve 3.155 hektarlık alanı kapsıyor.

Alan, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde 13.11.2007 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak Türkiye'nin 39. Milli Parkı olarak tescil edildi. Milli Parkın yer aldığı İğneada beldesi, Demirköy ilçesine 27 km, Kırklareli il merkezine 97 km, İstanbul'a ise 237 km uzaklıkta konumlu.

Milli Park sahası iki parça ve bu iki parça arasında İğneada belde merkezi mevcut. Milli Parkın güney bölümü Saka Gölü, Deniz Gölü, Hamam Gölü, Pedina Gölü, Mert Gölü ile bu göllerin etrafındaki sazlık alanlar, longoz ormanları ve yaprak döken ormanlar; Milli Parkın kuzey bölümü ise Erikli Gölü ve çevresindeki sazlık alanlar ile bu bölgeyi çevreleyen longoz ormanlarından oluşuyor.

Avrupa’nın en önemli longoz ormanlarından biri talan mı ediliyor?

Sadece ülkemizin değil, Avrupa’nın en önemli longoz (subasar) ormanlarından olduğu gibi dünyanın en önemli kuş göç yollarından biri üzerinde bulunan ve 35 kilometrelik kumsalıyla son derece zengin doğal özelliklere sahip İğneada’nın doğal varlıkları, longoz ormanlarındaki suların, kuraklık gerekçesiyle İstanbul’a taşınması projesinin tehdidi altında.

Daha başka tehditler de söz konusu. Bir zamanlar İğneada’ya termik ve nükleer santralin yapılması düşünülmüş daha sonra bu proje soğumaya bırakılmıştı. Son birkaç yıldır bölge halkı, İğneada'ya çimento limanı yapılmasını tartışıyor. Istrancalar’da ise mantar gibi yayılan taş ocağı ve “RES” projelerinde on binlerce meşe ağacı katledildi.

Dünyaca ünlü Longoz Ormanlarının ev sahipliğini yapan İğneada, her yıl yüzbinlerce ziyaretçi, doğaseverin uğrak yeri.

Bölgede bulunan Dupnisa Mağarası ile birlikte, bölgenin önemli bir turizm geliri getiri kaynağı. İnsan sormadan edemiyor, “Anayasal görevi ormanları korumak olan Orman Genel Müdürlüğü” neden göz yumuyor?

Yoksa alt düzeyde rüşvet mekanizması mı devrede?

Bu satırları 14 Ağustos 2021’de Trakya Kırklareli'de talan! Malkara - Keşan hoppala paşam!” başlıklı yazımda dile getirmiştim.

Ruhsatsız tesisler ve Kırklareli'ndeki selde 7 can kaybının sorumlusu kim?

Nitekim Demirköy ve İğneada ormanlarının talanı sonucu 2023 yılının Eylül ayında büyük bir sel felaketi yaşandı. Sözde ruhsatsız turistik tesiste konaklayan birçok insan hayatını kaybetti. Nitekim Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırklareli'ndeki sel felaketinde vatandaşların hayatını kaybettiği bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği belirlenen işletme sahibi hakkında, taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan gözaltı kararı verildiğini bildirmişti.

Şimdilerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Murat Kurum, 14 Ağustos 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanıydı ve ona hitaben; “Ey Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü size mi bağlı? Yoksa kendisini holdinglerin çıkarlarını korumaya ant içmiş, belediye başkanına mı bağlı?” diye sormuştum.

Tabii ki cevabı o değil ama tabiat sel kusarak vermişti.

Kırklareli’nde göz göre göre gelen tatil cinayeti, son yıllarda hızla artan ve hemen her doğal alana yayılan doğa sömürüsünü bir kez daha gündeme getirmesine rağmen sadece bu sektörde değil birçok sektörde buna benzer yasal olmayan işlemler maalesef yapılıyor.

İşletmenin bulunduğu bölgenin ‘turizm alanı’ olarak tespit edilmesi ve tesislerin yapılabilmesi için kamu yararı’ kararı alınabilmesi amacıyla Kırklareli İl Özel İdaresi’nin teklifte bulunduğu, konunun, 12. 04. 2021 tarihinde İl Daimi Encümeni’nce değerlendirilmek üzere gündeme alınarak görüşüldüğü basında yer almıştı. 6 kişiye mezar olan tesisin ‘kamu yararı’ kararı alınarak inşa edildiği ancak ruhsatsız ve kaçak olduğu ortaya çıkmıştı.

Söylemek istediğim; Vali Birol Ekici, Kırklareli’ne atanmadan evvel, bu tür gayri hukuki ve gayri ahlâki karar ve uygulamaların kendisine fatura edilme durumu. Çünkü buradaki şebeke, kendisine “biz hancı o yolcu” gözüyle bakıyor.

Yörük hemşehrimin Allah yardımcısı olsun.

AK Parti’ye itibar suikastinin aktörleri yerel bürokratlar!..

Gelen gidiyor. Suya sabuna dokunmayan bazı görevliler, şimdi kızakta. Onlara da makam sahibi iken bazı bilgiler söylenildi ama duymadılar, görmediler, konuşmadılar, gereğini yapmadılar. Cihanşümul Kadim Türk Devleti asla unutmaz. Siyasilerde güç vehmedenler elân ne kadar yanıldıklarını umarım anlıyorlardır.

Vali Bey Milli Eğitim İl Müdürlüğü CHP’nin kurumu mu?

CHP de tıpkı AK Parti gibi yasal bir siyasi kuruluş. Ancak mühür kimdeyse Süleyman o. Halk, yürütme yetkisini yani mühürü, AK Parti'ye vermiş. Bürokratları, il müdürlerini Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi atıyor. Buna rağmen kerameti kendinden menkul olduğunu sanan hangi müdür, sol sendikalı okul müdürlerine selam çakarak kalkar derse ki; “ben siyasi referansla atanmadım, hiç bir siyasi ile gelmedim, şöyle Atatürkçü böyle Kemalistim…” vallahi de billahi de yalan söyler.

Neden Milli Eğitim?

Mustafa Kemal Paşa der ki; En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur.

Bazı sorular:

- Cumhuriyetin Yüzüncü yıl kutlama törenlerine iştirak etmeyip, Dubai’de tatil keyfi süren Milli Eğitim yöneticisi bürokrat kimdir?

- Gezi olaylarında “Katil Erdoğan” diye bağıranlar hakkındaki idari soruşturmalar neden hasıraltı edildi ve neden bunlara hak etmedikleri iltimas geçiliyor?

- Hamdi Helvacıoğlu ilkokulunda, eğitimde eşitlik ilkesi çiğnenerek hangi üst düzey bürokratların çocukları için özel ders verdiriliyor? Özel ders veren öğretmenlere ücret ödeniyor mu? Ödeniyorsa hangi kalemden tahsisat çıkıyor?

- Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a küfreden MEB personeli hakkında neden idari bir soruşturma açılmadı? Açıldıysa hangi işlem yapıldı? Görev yeri değişikliği, Cumhurbaşkanına küfür edeni korumak için mi yapıldı? Ayrıca Cumhurbaşkanına küfreden personel hakkında şikayetçi olarak adli süreci başlatan davacıya şikayetini geri çek diye baskı yapan Milli Eğitim yöneticisi kim?

- Başarılı bazı okul müdürlerinin görevlendirilmeleri herhangi bir gerekçe gösterilmeden neden sonlandırıldı?

- Farklı tarihlerde vekaleten il milli eğitim müdürlüğünde bulunan şahsın, iki de bir CHP’li Belediye başkanını ziyaret etmesi ve bunları sosyal medyada kurum hesaplarından yayınlatması çok mu doğal? Kırklareli Belediye Başkanı Siyami Kesimoğlu, şimdiye kadar hangi okula ne hizmeti götürmüş de Milli Eğitim Müdiresi, kimden aldığı yetki ile işbirliği görüşüyor?

- Muhatabının AK Parti karşıtı politik bir aktör olduğunu bilmiyor mu? Yoksa milli eğitim camiası, adı geçen şahsa oy versinler diye mi çat-kapı yapıyor? Hangi nedenle bir de il valisini sosyal medya paylaşımlarında etiketliyor?

- CHP’li belediye başkanı iadei ziyarette bulunduğuna göre dostluklarının politik bir geçmişi mi var? Yoksa şimdiden emekli olduğunda CHP’den aday falan olmak için siyasi yatırım mı yapıyor?

- İlgili şahsa eşiyle tanışıklık ve yakınlığından dolayı referans olan AK Parti Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam; CHP’li Belediye başkanından çok mu memnun? Yoksa il milli eğitim müdiresine kefil değil mi? Bu konuda bir şeyler yapmayı düşünüyor mu?

Son söz Kırklareli Valisinde. Belki Yörük damarı tutar da gök kubbede hoş sada bırakır. Arife tarif gerekmez.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

http://igneada.tabiat.gov.tr/

http://www.kirklareli.gov.tr/longoz-ormanlari

http://www.igneada.com/igneada-guzelligin-basi-belada

https://www.yesilist.com/igneada-longoz-

http://www.kirklareli.gov.tr/kirklareli-valisi

https://kirklareli.meb.gov.tr/www/hilal-liliyar-ozefsun/idari_personel/48

https://www.instagram.com/p/CxsvUHEI53U/?igsh=MWF1NHR0Mzk4cTdxaA==

https://www.instagram.com/p/CxdrPbfIRtq/?igsh=dzJnOWV5ZHpsZnVm

https://www.aa.com.tr/tr/gundem/kirklarelindeki-selde-can-kaybi-5e-yukseldi/2984498

https://www.trthaber.com/haber/turkiye/kirklarelindeki-selde-can-kaybi-6ya-yukseldi-793958.html

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/erdoganin-hataydaki-itirafi-gundem-oldu-o-sozlere-tepki-yagdi-2171425

https://www.dikgazete.com/mobil/yazi/trakya-kirklareli-de-talan-malkara-kesan-hoppala-pasam-makale,3813.html-3813.html

https://www.dikgazete.com/yazi/ulusal-egemenlik-ve-microsoft-un-kurucusu-bill-gatese-turkiyede-satilan-trakya-topraklari-makale,3534.html-3534.html

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
doctor
doctor 2 ay önce
Oho ne varki bunda epsi bulgara kumar oynamaya gidiyor
Nazlı
Nazlı 2 ay önce
Allah bunları bildiği gibi yapsın
Kurdoglu
Kurdoglu 2 ay önce
KOLONİ TEVATÜRÜ
Amidli Ömer Çelik kolonisini kurmuş.
Ahmet Türk beyanatında; sanılan ve bilinenin aksine Kürtler, DEM CHP ile değil AKP ile ittifak kurdular.
İstanbul'da AKP'nin adayı İmansızoğlu'nun önüne geçtiği son ankette yayınlandı.
https://www.superhaber.com/istanbul-icin-son-anket-sonucu-murat-kurum-anketlerde-imamoglunun-onune-gecti-galeri-482298
İstanbul Murad’ına erecek … millet imamzadenin zeyl yani kuyruk olduğunu büyükelçilerin balıkçısı olduğunu gördü…
Adanalı Gazi
Adanalı Gazi 2 ay önce
CUMHUR İTTİFAKI MAĞLUBİYET İPİNİ KENDİ Mİ ÇEKİYOR?
Sn. Yazar'ın araştırmasını okuyunca ancak böyle 1 başlık atabildim. Aynı durum her yerdeki şikayetlerden anlaşılmaktadır. Mesala memleketim Adana ve ilçelerinde de buna benzer konular var. Hele Seyhan Belediye adayı AKP'nin intiharı mesabesinde...
Aşağıda.Linki verilen yayına ve çok konuşulan tevatür haberlere göre Seyhan belediye başkan adayı ile aynı soyismini taşiyan; 1970 doğumlu Naciye Avlar
1992 de Diyarbakır’da çatışmada gebertilen 1 terörist..Aday 2003 yılında mahkeme kararıyla “ AVLAR " olan soy isimlerini “Hatipoğlu” yaptırmış. Bu aday hem Adanalı değil, Seyhanlı ise hiç... Gel de kahir ekseriyatı, Seyhan'a bitişik milliyetçi-muhafazakar olan Karaisalıların böyle 1 adaya oy vermeyeceğini siz takdir edin. Seyhani'in sakinlerinin çoğu Karaisalı ve ilçe çok şehid vermiştir. Ben vermem. Diyarbakırlılar çoğunluğunun fanatizm yaparak nereye veriyorsa tersini yaparım.
CHP ise zaten vermem. 1978 Ecevit basbakanken ona itlik yapan POL-DERLİ MİCO'nun işkencesiyle iki kulak zarım patlatma dahil nelere maruz kaldım! Bu zulümden sonra seçimlerde MHP afişleri asıp, dağıttım. İstanbul'da ise Sn. MURAT KURUM BEYEFENDİ için davet ederlerse canla-başla çalışırım.
Maalesef AKP zamanında alınan memur, yayın edilen bürokratların halka ve çalışanlara yaptıkları daha da elim... Tarafım onların çapsız, liyakat ve ahlak yoksunu bürokratları tarafından 2021 yılında pandemde yaşım ve raporlu hastalığımdan dolayı işe gidemediğmde komplo ile ekmeğinden edildim. Personeli ekmeğinden eden, borç denizine düşünenlerin zulümlerini defalarca yazıp, paylaşımama rağmen İKTİDARDAKİLER SAĞIR SULTAN TİYATROSUNU OYNADILAR İSPATA HAZIRIM TEKLİFLERİME DE BAKAMDİLAR BİLE...
https://www.instagram.com/reel/C3LAdhSIkvl/?igsh=bnA0aTlzcWljOGR3