USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ulusal Egemenlik ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates’e Türkiye’de satılan Trakya toprakları!

23-04-2021

Ulusal egemenlik; bir milletin kendi kaderiyle ilgili her türlü kararı kendisinin verebilmesi; milli hakimiyet, doğrudan doğruya (kayıtsız şartsız) milletindir. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütün programlarının dayanağı şu iki esastır: Tam bağımsızlık ve kayıtsız şartsız millî hâkimiyet. 

Nitekim Gazi Paşa; “Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir. / Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir” sözü ile Türkiye Cumhuriyeti’nin hakimiyet  mefkûresini formüle eder ve Türk Milletinin bilinçaltına kodlar ki, kula kulluk edilmesin ister. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun! 

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e Türkiye'de parsel parsel satılan topraklar!

-Yeniden Refah Partisi Kırklareli İl Başkanı Kemal Şar-

Yeniden Refah Partisi Kırklareli İl Başkanı Kemal Şar  ile Kırklareli Belediyesine, Fener Rum Patrikhanesi’nden yapılan üst düzey ziyareti değerlendirirken kendisinden Microsoft'un kurucusu Bill Gates’in Kırklareli'nde dudak uçuklatan büyüklükte arazi satın aldığını öğrendim. 

O an aklıma Mithat Cemal Kuntay'ın “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizeleri geldi. Bu topraklar uğruna canını veren kahraman şehitlerimizin yattıkları yerde ruhları sızlıyordur. Her şeyi satılık gören irticai zihniyete lanet olsun!

24 Temmuz 2019 tarihinde Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu ziyaret eden Fener Rum Patriği Bartholomeos'un heyetinde, Patrik Vekili olarak yer alan Andreas Sofianopoulos, geçtiğimiz aylarda Kırklareli Metropoliti olarak atanmıştı. 

Kemal Şar ile bir kaç gün önce Kırklareli Metropoliti Sofianopoulos,  beraberinde papaz Varnavas Grigoriadis ve Rum Cemaati temsilcisi Stelyo Gülgün ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu yeniden ziyaret etmesinin arka planında neler olabileceğini  konuştuk.

Kemal Şar'ın sözünü ettiği Bill Gates'e satılan topraklar...

Microsoft'un kurucu ortağı Gates, Bugün 132 milyar dolarlık kişisel servetiyle ile dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alıyor. Bill Gates'in detaylandıramadığım gizli bir Türkiye tutkusu var  sanıyorum.  

30.01.2005’te dönemin Başbakanı Erdoğan, Ankara'ya gelen Microsoft'un sahibi, ABD'li İşadamı Bill Gates ile görüşmüş, Microsoft'un Türkiye'deki projeleri konusu ele alınmıştı.

Erdoğan'ın özel davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret eden Bill Gates Ankara'da Bilişim Konferansı'nda konuşmuş, Gates, son iki yılda Türkiye'nin teknolojide çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, İstanbul'u Microsoft'un merkezi yaptıklarını belirtmiş ve “Türkiye, teknolojiyle ve genç nüfusuyla yeni istihdamlar yaratabilir” demişti. Bill Gates, Milli Eğitim Bakanlığı'na çocukların eğitimi için bağışta bulunmuştu. 

Bill Gates, Amerika’yı satın almış bitkisel üretim yapacakmış…

Bill Gates, toplamı 1 milyon kilometrekareye yaklaşan tarım arazileriyle birlikte ABD'deki en büyük tarım arazisi sahibi. Gates’in holdingine ait en büyük araziler Louisiana ve Arkansas’ta bulunuyor.

Gates’in Washington’daki 16 bin dönüm büyüklüğündeki arazisinin değeriyse 171 milyon dolar civarında.132 milyar dolar net varlığa sahip Bill Gates’in kişisel varlığını yönetmek için kurduğu Cascade Investment doğrudan ya da dolaylı olarak bu arazilerin büyük bir bölümüne sahip. 

Cascade Investment, LLC , merkezi Kirkland, Washington, ABD'de bulunan bir Amerikan holding ve yatırım şirketi. Gates, ülkede kamu arazileri dışındaki en geniş tarım topraklarına sahip kişi. 

Bill Gates'in California, Illinois, Iowa, Louisana ve diğer eyaletlerde en azından 100 bin dönümlük bir tarım arazisi mevcut. Ona ait tüm arazilerin toplamının Manhattan’dan 7 kat daha büyük. Gates'in sahip olduğu arazilerin toplam yüzölçümü 242.000 kareyi, yaklaşık 980 kilometrekare veya 98.000 hektarı buluyor.

Bill Gates Amerika’da toprakları Cihanşümul Kadim Türk Devleti için mi satın alıyor?

Gates'in satın aldığı arazilere bakıldığında, ABD'nin 19 eyaletine yayılmış olduğunu görmek mümkün. Özellikle de Louisiana, Arkansas, Arizona gibi eyaletlerde verimli topraklar satın alan Gates'in bu yatırımları 25 yıllık bir finans stratejisinin ürünleri olarak görülüyor.

Gates, 1994 yılında servetini farklılaştırma kararı aldı. O tarihte Gates'in zenginliğinin büyük bir kısmı Microsoft'un yüzde 45 hissesine sahip olmasından geliyordu. Yatırımlarını çeşitlendirmek isteyen Gates, bir bono yöneticisi olan Michael Larson'a başvurdu. 

Larson'ın yönlendirmesiyle Cascade Investment isimli bir şirket kuran Gates, dümeni de Larson'a bıraktı. Gates'in bir teknoloji zengininden toprak ağasına dönüşmesinin arkasında da Larson'ın hamleleri yatıyor.

Gates, Larson'la çalışmaya başladıktan sonraki ilk 20 yılda, ülkenin farklı yerlerinde 100.000 akreden fazla toprak satın aldı. Bu yatırımlar tek başına bile oldukça dikkat çekici. Ancak Gates'in 2017'den bu yana satın aldığı arazilerin büyüklüğü, bu yatırımları bile gölgede bırakacak cinsten. 2017'de Cascade Investment, 9 farklı eyalette 100.000 akreden fazla toprağa yarım milyar dolardan fazla para yatırdı.

Gates'in şu anki varlığı 129,2 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Yani söz konusu harcama Gates'in servetinin yüzde 0,5'ine denk geliyor. Satın aldığı araziler ise ABD'nin toplam tarım topraklarının yüzde 0,25'ini oluşturuyor. Ama yine de bu kadar kısa sürede bu kadar büyük yatırımlar dikkat çekici. 

Peki neden?

Şaşıracaksınız ama analistler bu sorunun cevabının "para" olduğunu düşünüyor. Sonuç itibarıyla Larson'ın görevi Gates'in servetini büyütmek. 

Tarım arazilerine, özellikle de verimli tarım arazilerine olan talep de dünya nüfusunun artış hızına bağlı olarak gittikçe artıyor. Özetle Gates, çağımızın en değerli ve sınırlı kaynaklarından birine yatırım yapıyor. 

Bugün 129,2 milyar dolarlık kişisel servetiyle, Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile Tesla ve SpaceX teknolojilerinde imzası bulunan Elon Musk’tan sonra üçüncü sırada gelen Bill Gates’in yeni ilgi ve yatırım alanı ise bitkisel üretim.

Geçtiğimiz dönemde ABD’nin 18 farklı eyaletinde bin kilometrekareye yakın tarım arazisi satın alan Gates, yaptığı bu yatırımla bir anda “ABD’nin en büyük toprak sahibi” unvanına erişmiş durumda!

Akıllı tarım ile sürdürülebilirlik sağlayacak…

Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in sahibi olduğu Cascade Investment şirketi tarafından satın alınan toplam 979 kilometrekare tarım arazisinde “sürdürülebilirlik” konseptini merkeze alan bir bitkisel üretim  projelendirmesi yapılmış. Tamamen modern teknolojiye dayanan akıllı tarım yöntemlerinin kullanılması ve  çeşitliliğin sağlanması  planlanmış.

Son dönemde corona virüse (Covid-19) karşı başlatılan projelere maddi destek sağlayan Gates bu kapsamda on milyonlarca dolar harcamış durumda.

Cascade Investment'tan bağımsız bir kuruluş olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği bir tarımsal innovasyon projesi var. 

"Gates AgOne" isimli proje kapsamında "gelişmekte olan ülkelerdeki çoğunluğu kadın olan küçük çiftçilere, ürün verimliliğini sürdürülebilir biçimde artırma ve iklim değişikliğinin etkilerine adapte olma" desteği sağlanıyor. 

Milyarderlerin ve şirketlerin toprak alımının, tarımı endüstrileştirdiği, küçük toprak sahiplerini ve aile çiftliklerini atalarından kalan topraklarda tarım yaparak yaşayamaz hale getirdiği yönünde eleştiriler de mevcut.

Gates gibilerin yaptıkları  "tekelleşme"  değil mi? Sonuçta hepimizin üzerinde yaşadığı toprak, birkaç kişinin malı haline gelmemeli. 

Bill Gates’in gözünü toprak doyurmuyor! Trakya, parsel parsel satılıyor!..

Dünyanın en zengin insanları sıralamasında 4'üncü sırada yer alan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'de 22 bin dönüm tarım arazisi almasına ne diyorsunuz? 

Gates'in Türkiye'de toplam 56 bin dönüm arazi aldığı, bunun bir kısmının ise Kastamonu'da olduğu iddiaları mevcut. 

Daha önce dünyanın çeşitli ülkelerinde 1 milyon dönümden fazla arazi toplamasıyla gündeme gelen Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in arazi yatırımlarını gelecekte yaşanacak küresel ısınmadan en az etkilenecek bölgelere yaptığı ifade ediliyor.

Küresel ısınmada Türkiye'de en az etkilenecek yerler arasında Trakya'da Edirne ve Kırklareli'nin kuzey bölgeleri gösteriliyor. Tekirdağ'ın bir kısmının küresel ısınmada etkileneceği ancak genel olarak Trakya'nın küresel ısınmada en az etkilenecek yerler arasında olacağı belirtiliyor.

Bill Gates'in Türkiye'de Edirne, Kırklareli ve Kastamonu dışında küresel ısınmada az etkilenecek illerden de arazi topladığı belirtiliyor. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Uşak, Zonguldak, Iğdır, Kars, Mardin, Hakkari, Batman, Şırnak, Siirt, Antalya, Isparta, Aydın küresel ısınmada en az etkilenecek iller arasında.

Mersin, Adana, Kırşehir, Yozgat başta olmak üzere Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde olağanüstü kuraklık yaşanması muhtemel. İstanbul'un Anadolu yakası, Yalova ve Konya ise şiddetli kuraklığın yaşanacağı bölgeler arasında yer alıyor.

OMV”, Trakya'da 6 bin dönüm arazi aldı…

Bill Gates’in Türkiye’de 56 bin dönüm tarım arazisini ülkemizin tanınmış bir iş adamı aracılığıyla topladığı ve dikkat çekmemek için arazilerin Türk şirketleri üzerine kaydedildiğini biliyor musunuz? 

Merkezi Avusturya’nın Viyana şehrinde olan uluslararası petrol ve gaz şirketi “OMV”de geçtiğimiz yıllarda Edirne ve Kırklareli’nde 6 bin dönüm tarım arazisi satın almıştı. 

OMV arazileri Türkiye’nin en büyük holdinglerinden birinin eski CEO’su aracılığıyla toplamıştı. 

Bu CEO’nun Edirne’nin bir ilçesinde tarım ve hayvancılık üzerine kendi yatırımları da bulunuyor.

1956 yılında faaliyete başlayan OMV Aktiengesellschaft, Avusturya'nın en büyük halka açık sanayi şirketlerinden biri. OMV AG, 30 ülkede yaklaşık 24 bin çalışanı ile, günlük 303 bin varil petrol üretimi ve 11 ülkede toplam 3.795 dolum istasyonu ile faaliyette. 

OMV’nin iştiraki olan OMV Enerji Ticaret A.Ş; OMV grubunun Türkiye’deki DOĞAL GAZ, LNG ve ELEKTRİK satışı ve ticari faaliyetleri yürütüyor.  

Aynı zamanda OMV Enerji Ticaret A.Ş ‘Enerji Çözüm Ortağı’ bilinci ile doğal gaz, LNG ve elektrik tedariğini tek çatı altında sağlayabilen entegre bir enerji şirketi.

OMV Enerji, boru hattı gazının ulaşmadığı bölgelerde tüketicilerin, ekonomik, çevreci ve verimli bir yakıt olan doğal gazdan faydalanması amacı ile 06.01.2005 tarihinde kurulmuş. 

2005’ten bu yana Türkiye sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sektöründe faaliyet gösteren OMV Enerji, yüksek hizmet kalitesi, müşteri odaklı çözüm anlayışı sayesinde LNG tedariğinde piyasanın önemli aktörlerden biri konumunda. 

9 Aralık 2018'de Bill ve Melinda Gates Vakfı Ortadoğu temsilcisi Asif Abbas ve Vakfın Türkiye Temsilcisi  Duygu Ercan Mörel, 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nı ziyaret etmiş. 4 ay sonra Gates Vakfı ve Tarım Orman Bakanlığı ortaklaşa çalıştay gerçekleştirilmişti. 

 7 Mayıs 2019'da ise Gates Vakfı ve Dışişleri Bakanlığı arasında “Etki Hızlandırıcı Pilot Uygulama Belgesi” imzalanmış, bu belge "tarımsal kalkınma" alanında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Gates Vakfı'yla işbirliği yapmasının önü açılmıştı. 

Şimdi sormanın tam zamanı: 

Bill ve Melinda Gates Vakfı kim oluyor? Kimleri temsil ediyor?

Nasıl oluyor da Tarım ve Orman Bakanlığı, bunlarla işbirliğine girebiliyor! Dışişleri Bakanlığı ve Tarım-Orman Bakanlığı’nın, Gates Vakfı'yla yaptığı işbirliğini kamuoyundan saklaması, kapalı kapılar ardında  gizli saklı gözlerden ırak görüşmeler yapılması hiçte hoş değil. 

Aklıma ne geliyor?

Tekirdağ'da Türkiye'nin 5 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılamaya yetecek büyüklükte olduğu belirtilen 286 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunmasının, Bill Gates’in, Trakya'nın verimli topraklarını toplaması ile bağlantısı olabilir mi? 

Çünkü Trakya’da, 20 trilyon metreküplük doğalgaz rezervi var ve bu  rakam, küresel sömürgecileri kışkırtıyor. 

Bill Gates’in İstanbul’a 2 saatlik mesafede yer alan Trakya bölgesinde arazi satın almasının bir başka nedeni de Kanal İstanbul Projesi olabilir mi? 

 Sormakla kalalım. 

AK Parti’ye yeni itibar suikastinin aktörü “Thodex” yöneticisi Faruk Fatih Özer…

Cihanşümul Kadim Türk Devleti, şu aralar “Thodex” kripto para borsasında 2 milyar dolarlık vurgun yapanların peşinde. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da Thodex'in tüm hesaplarına bloke koydu. 

Başta Türkiye olmak üzere Myanmar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteren Thodex yöneticisi Faruk Fatih Özer, yurt dışına kimler ve hangi yetkili merci tarafından gönderildi onu araştırıyorlar.

Baksanıza; yanına eski futbolcu MHP Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlunu takmış, bakan bakan dolaşmışlar.

Pudracı kokainciden sonra şimdi de bu postmodern Rıza Zarrap özentisi içindeki şahıs, AK Parti’de kimlerle temas etmiş, kimlere kol saati vermiş, kimleri yurt dışında tatile göndermiş, hangi bürokratın metresine özel hediyeler göndermiş, kamuoyuna yakında bomba gibi düşer. 

Allah, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, şer şebekelerinin şerrinden, fitne fesat taifesinden, etrafını ablukaya alan ahmak danışmanlarının yanıltmasından muhafaza buyursun! 

Yoksa vay halimize?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

Seçilmiş Kaynakça 

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_g_sd.birlesim_baslangic?P4=20035&P5=B&page1=61&page2=61

https://www.haberler.com/fener-rum-patrikhanesi-den-kirklareli-belediye-14082352-haberi/

https://www.cnnturk.com/2005/turkiye/01/30/bill.gates.turkiyede/68937.0/index.html

http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1988080_1988093,00.html

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/soner-yalcin/anlatamiyorum-5783510/

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/sirri-ortaya-cikti-bill-gates-parasini-bakin-neye-yatiriyor-ingiltere-kralicesinden-bile-fazla-41782437

https://www.ntv.com.tr/teknoloji/bill-gatesin-babasi-94-yasinda-hayatini-kaybetti,7i2Bdj4hvEep6Bk-zL-Uyg

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202101181043598427-bill-gates-abdnin-en-buyuk-toprak-sahibi-oldu/

https://www.tarlasera.com/haber-12095-tarim-milyarderi-bill-gates!

https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/iste-bill-gates-ve-esinin-yatirim-yaptigi-4-asi-ureticisi,JODOJP4x3Eug0eeB0oAPrw/1Y28xrkgFUWdwecYhNoxkA

https://www.yenimesaj.com.tr/trakyanin-toprak-agasi-bill-gates-oldu-H1386300.htm

https://www.omv-gas.com.tr/tr-tr

https://www.kesanpostasi.com/trakyanin-agasi-bill-gates.html

https://www.toprak.tv/guncel/trakyanin-agasi-bill-gates/

http://www.gazeteesenler.com/bill-gates-trakya-da-arazi-topluyor-h10923.htm

https://parantezhaber.com/gundem/bill-gates-ilgisi-723h

https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2019/11/27/trakyada-bulunan-dogalgaz-rezervi-dogu-akdenizde-deneyim-kazandiracak

https://www.haberturk.com/son-dakika-trakya-daki-20-trilyon-metrekup-dogalgazin-sirri-cozuldu-2455642-ekonomi

https://www.tarimorman.gov.tr/ABDGM/Haber/515/Bill-_-Melinda-Gates-Vakfi-Orta-Dogu-Temsilcisi-Genel-Mudurumuzu-Ziyaret-Etti

https://tr.farsnews.ir/economy/news/13990215000367

https://www.hurriyet.com.tr/galeri-faruk-fatih-ozer-kimdir-ve-kac-yasinda-thodex-kurucusu-fatih-ozer-biyografisi-ve-hakkindaki-iddialar-41794297

https://www.dunya.com/gundem/faruk-fatih-ozer-kimdir-thodexin-kurucusu-faruk-fatih-ozer-nereye-gitti-haberi-618746

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mehmet Sarsmaz
Mehmet Sarsmaz 3 yıl önce
"Bill Gates'in Türkiye'de 56 bin dönüm tarım arazisini ülkemizin tanınmış bir iş adamı aracılığıyla topladığı ve dikkat çekmemek için arazilerin Türk şirketleri üzerine kaydedildiğini biliyor musunuz?" sorusu ve yanıtı önemli.. OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> dikGAZETE.comhttps://www.dikgazete.com/ulusal-egemenlik-ve-microsoft-un-kurucusu-bill-gatese-turkiyede-satilan-trakya-topraklari-makale,3534.html?fbclid=IwAR34k7FDk8W-LW9pJGCxgNxT0428m7QJQM5qt765uwH-Wzy1DJYWhX6m-D4 dikGAZETE.com
başak bereketi
başak bereketi 3 yıl önce
Kemal Şar Milli Görüşcü vatansever milliyetci bir abimiz Allah ondan razı olsun
Yoldaş Fikri
Yoldaş Fikri 3 yıl önce
Küresel emperyalizme geçit yok
Yiyici
Yiyici 3 yıl önce
Bırakın yapsınlar bırakın geçsinler bırakın yesinler bırakın içsinler bırakın satsınlar