USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kesintisiz, Anında, Sürekli, Doğrudan Haber!..

24-12-2015

Haber siteleri, akılları-sıra kendi aralarında bir yarış içinde.

“İnternet dünyası”nın siteleri değil sadece, koca koca medya guruplarını arkasında tutan gazetelerin internetteki yüzü olanlar bile bu “Sidik yarışı”na müptela.

Hokkabazca başlıklarla “Yeter ki tıklasınlar da arkasından ne sövgü gelirse gelsin” mantığı ile haberin daha başlıkta, ırzına namusuna kast etmeler…

Ne diye seni zaten gelip ziyaret etmiş olanı, tuzak başlıklarla tut(ukla)maya çalışırsın!

Sen, adın üstünde (güya) “Gazete”sin, bırak bu numaraları…

Ajansları bile kendine uydurdu bu zihniyet, son zamanların moda tabiri ile bu “Algı çalışması” memleketin topu-topu 3-5 haber ajansından herbirinde, kiminde az ve farkettirmeden sanki, (kiminde bazan “dakkabaşı” bazan saat-başı… -onların bile-) internet için bastıkları haberler, neredeyse bu mantığın oyuncağı haline geldi ve daha da ileri gitme noktasında.

Sırf o yüzden bazan burada da o türden, “tıklatma başlıkları” ile karşılaşabiliyoruz.

Burada akan haber, yoğun ve kesintisiz olarak sürüyor. Gündemdeki haberleri, “Kandırmacasız” olduğu gibi takip edebilirsiniz.

Her gün, her bir haber, "ana manşet"e ve kategorilere birbiri ardınca eklenmekte.
Hiç bir haber, ne kadar "Önemli" olursa olsun, -bazı yerlerde olduğu gibi- saatlerce manşet işgal etmemekte, yerini bir süre sonra gelen habere bırakıp ait olduğu kategorisindeki yerini almakta.
Her saat, bütün kategorilere onlarca haber girmekle beraber, gündemde ya da "gündem dışı"nda ne varsa, olan-biten mümkün olan en kısa sürede, bazan haber tekrarı ile de verilmekte burada. Daha bir yığın eksik-gedik ve çeşitli teknik aksaklık da zamanla giderilme yolunda inşaallah.
Burada, “haberlere yorum”un “serbest” olduğu da biliniyor artık.

Onun için, şunu bir kere daha tekrar edelim:

Haberlerde olduğu gibi yazı ve yazarlarla ilgili yorumlarınızı da alttaki kutuya, (diğer sitelerde olduğundan farklı olarak ve "uyarılar"ı da dikkate alarak) herhangi bir üyelik işlemi gerekmeden yazabilir; yorum yazmasanız da -yazılan yorumları- beğeni ve ya beğenmeme hakkınızı kullanarak o noktayı da işaretleyebilirsiniz!
:
En önemlisi de yine her haberde olduğu gibi, yazıları da yazı girişindeki "Twitter", "Facebook" gibi butonlar (Mobil cihazlarda "WhatsApp") aracılığı ile "Sosyal Medya"da paylaşabilirsiniz.
:
Ve ayrıca @dikgazete "Twitter"da takip ederek;
 "Facebook"ta "Beğen" diyerek: www.facebook/dikgazete 
"Youtube"da "Abone ol" butonları ile sitemizi sosyal medyadan da izleyebilirsiniz.
Bu butonlar, site ana sayfasındaki sağ sütunda mevcut…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?