USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

"Burada YORUM SERBEST!..” diye demiştik zaten...

25-06-2016

“Feysbuk”uydu, "tivitır”ıydı, “instagram”ı "şu"suydu, "bu"suydu derken artık haber sitelerindeki yazı ve haber altlarına “yorumda bulunmak” da modası geçen “şey”ler arasında… 

Eskisi kadar olmasa da sanki bir “gelenek”miş gibi -şimdilik- süren bir uygulama hâlâ bu da.

Daha önce gene burada, “Burada Yorum Serbest” diye demiştik ama pek anlaşılamamış olmasından mıdır nedir; yoksa haberlerin hızlı akışından mı ya da bir haberin, saatlerce manşette tu-tul-ma-ma-sın-dan mıdır her ne ise o “yorum olayı” pek itibar bulmadı sanki!..

*

Diyor ki sistem yazılımcısı, bir “Not” olarak her haber, yazı vesairenin altındaki kutucukta aynen şöyle:

:

"Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ****grafik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yani diyor ki; “İstediğini yazabilirsin ama… -falan da filan…-"

Bu “Not”tan yorum yazmak için “Üye olmak” gibi bir sonuç da çıkabilir ama öyle değil.

Hemen bütün “site” ve benzeri çeşitli platformlarda, bir “Yorum”da bulunabilmek için önce “ÜYE”lik gibi bir şart öne sürülüyor.

Ya

İşte burada öyle bir “Şart” yok!

Zaten her isteyen, her istediğini, istediği gibi söyleme boşboğazlığını her yerde gösterebiliyor.

Ne şartı!..

Ya da...

“Editör onayı”ymış!..

Öyle bile olduğu halde, hele ki bazı durumlarda ve belli bazı platformlarda küfür-kıyamet de gırla

Bu türden “pislik” peşinde olanlara da bıraktıkları "dijital izler vasıtasıyla resmi yollar kullanılarak ulaşmak (en azından "İP Numarası” diye bir imza bırakılmadan hiç bir yerde hiç bir şekilde dolaşılamıyorken) zaten mümkün…

*

Bir isim ya da "rumuz sonra da notunuzu herhangi bir "üyelik kaydı"ymış, "mail adresi"ymiş gbi “zahmet”lere girmeden yazabilir herkes; gerisi boş. 

O yukarıdaki mesajda yer verilen uyarılar dikkate alınmadan yazılanlar için gerekli “İşlem” ilgilisi tarafından yapılır veya yapılmaz ama biz, o türden bir “Yorum” gördüğümüzde siler veya engelleriz olur biter.

Zaten “itlik" yapacak olan bunu her yerde, her şekilde açıkça yapıyor nasılsa! 

Yazı veya haber altı bir kısacık yorum için üyelik ve e-posta da gerektirse, pisliği yapacak olan bunu istediği gibi de yapıyor. 

Hani "küfür, hakaret, aşağılayıcı vesair…” deniliyor ya... Peşine düşülünce bulunamayacak ve ortaya çıkarılamayacak hiç bir şey de yoksa daha ötesi neye gerek!

Ama isteyen üye de olabilir...

*

Haberlerde olduğu gibi yazı ve yazarlarla ilgili yorumlarınızı da alttaki kutuya, (diğer sitelerde olduğundan farklı olarak ve "uyarılar"ı da dikkate alarak) herhangi bir üyelik işlemi gerekmeden yazabilir; yorum yazmasanız da -yazılan yorumları- beğeni ve ya beğenmeme hakkınızı kullanarak o noktayı da işaretleyebilirsiniz!

*

En önemlisi de yine her haberde olduğu gibi, yazıları da yazı girişindeki "Twitter""Facebook" gibi butonlar (Mobil cihazlarda "WhatsApp") aracılığı ile "Sosyal Medya"da paylaşabilirsiniz.

*

Ve ayrıca @dikgazete"Twitter"da takip ederek;

 "Facebook"ta "Beğen ve “Paylaş” diyerek: facebook.com/dikgazete
"Youtube"da 
youtube.com/dikgazete "Abone ol" butonları ile sitemizi sosyal medyadan da izleyebilirsiniz.

Bu butonlar, site ana sayfasındaki sağ sütunda mevcut olduğu gibi göze çarpabilen çeşitli noktalarda da açıkça görülebiliyor…

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?