USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kaşif Kozinoğlu

Kaşif Kozinoğlu
28-04-2022

Özel Kuvvetler’de iken Bosna’da bağımsızlık mücadelesi veren orduyu eğiterek sonrasında milli istihbarat personeli olarak Azerbaycan’da Ebufeyz Elçibey’den kalan mirasa sahip çıkmış, ordusunu eğiterek TSK’ya bağlı bir damar yaratmış, sonrasında ise başta Afganistan ve Türki cumhuriyetlerde görevine devam ederek, devlete rüştünü ispatlamış bir eğitim subayı / istihbaratçıdır.

Korkut Eken çizgisinden gelme ve onun rahle-i tedrisatından geçmiş biridir.

AKP dönemine kadar özellikle Raşid Dostum koordinasyonu ile birlikte Afganistan gibi ABD’nin bile etkin olmakta zorlandığı / zayıf kaldığı coğrafyada, hem Taliban hem bölgesel yönetimle irtibat ve ittifak sağlayabilmiştir.

Afganistan’daki Türk birliğimizin selametinde Kaşif Kozinoğlu’nun katkısını Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet eden kimse inkar edemez:

2003’ten 2010’a kadar olan süreci hızlıca geçiyorum. Ama bilmeniz gereken birkaç maddeyi paylaşmak isterim:

1) Orta Asya’daki görevinin ilk yıllarında bölgedeki cemaat personeli ile irtibat sağlamış ve kimi konularda yardımlarını / desteklerini almıştır. Fakat sonraki yıllarda perde arkasında CIA’in onlar üzerinden bölgede yaptığı istihbarat faaliyetlerini tespit etmiş / bunları Yenimahalle’ye raporlamıştır.

2) AKP yönetimi ile bölge politikalarında ters düşmüş, destek görememiştir.

2011 yılına kadar tek bir fotoğrafı dahi medyada yayınlanamayan / olmayan üst düzey istihbarat eğitimcisi / köprü personeli, nasıl oldu da 2011 yılında bir ay içinde topun ağzına geldi?

Milli İstihbarat Teşkilatı’ndaki çalışma sistemi, Emniyet ve Genelkurmay İstihbarat Dairesi’nden farklı olarak ekip / kadro sistemine dayalı, daha bağımsız / özerk ve çoğu zaman kurum içi kadro / ekiplerin birbirlerini tasfiyeye zorlayan bir sistemdir.

Bunda MİT’in hala dış ve istihbarat olarak yapılandırılamaması çok daha önemlisi, bunun yasa / yönerge vs. ile sınırlarının çizilememesinin payı büyüktür.

Büyük abimiz Kaşif Kozinoğlu’nun AKP iktidarında yaşadığı sorunlar, Türkiye’deki kadrosundan kendine ulaştırılan “Recep Tayyip Erdoğan’ın İsviçre hesapları vs. ile ilgili belgelerle” farklı bir boyut kazandı.

Bunları yayınlayacağından emin olduğu, yine kendisi gibi devlet emrindeki Soner Yalçın’ın “Oda TV”sine sızdırması, sonunun başlangıcı olsa da tasfiyesinin temel sebebi değildir.

Kaşif Kozinoğlu’nun tasfiye edilmesinin temel sebebi, birilerinin onu Milli İstihbarat Teşkilatı’nda kendine rakip / yönetime aday görmesidir.

Lafı hiç dolandırmadan söylüyorum arkadaşlar.

Kozinoğlu’na kim “tutuklanmayacaksın, Türkiye’ye gel” sözü / garantisi verdiyse maktül odur.

Bir noktada Kaşif Kozinoğlu suikasti, merhum Necip Hable(mit)oğlu suikastine benzer.

İkisi de teşkilatın iç hesaplaşmasıdır.

Doğrudur, Kozinoğlu’nun cemaate yönelik iktidarı / Türkiye’yi uyaran mektupları mevcuttur. Lakin Kozinoğlu, cemaatin tasfiye edemeyeceği kadar büyük ve derin bir isimdir.

Kaşif Kozinoğlu’nun yazdığı mektuplar için okumanız gereken kaynak budur: (http://m.babil.com/kasif-kozinoglunun-mezara-goturmedigi-sirlar-kitabi-ergun-gedek?gclid=CJPr-qGjqcgCFaINcwod9xQByQ)

Gelelim kendisine bilgi belge ulaştıranlar ve kadrosunun tasfiyesine.

Tekrar hatırlatalım “@salomaleyke” bu konuya değinen ilk kişidir.

1) Ahmet Süreyya (20.10. 2010)

2) Tahsin Haluk Akter 01. 04. 2011

Tahsin Haluk Akter’e bir paragraf açalım. Tasfiye edilen isimler içinde en önemli isim olup öldürüldüğünde MİT tarafından havuza “çift taraflı ajan” (Rus-Türk) bilgisi sızdırılıp algı operasyonu yapılmıştır.

3) Engin Karagöz (20.11. 2008)

4) Dr. Recep Albayrak (2013). Hakan Fidan’ın TİKA’da ve MİT’te mevcut tüm İran uzmanlarını toplasan bir Dr. Recep Albayrak etmez.

5) Semra Maliş (22.10. 2010)

6) Kozinoğlu ekibiSemra Maliş’in yakın dostu Adnan Kılıç – (22. 11. 2010)

7) Tevfik Ataseven (25.11. 2011)

.

Sözlük Emeklisi, dikGAZETE.com

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?